marcinn Napisano 11 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2013 Spoko jeszcze nie ma co panikować : Ja ruszam 14 do AdH Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Jest GooD ! Wciaz sypie i jest minus nawet na "niskosciach" :wink: W tamtym roku praktycznie do grudnia bylo zielono w nizszych osrodkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Jest GooD ! Wciaz sypie i jest minus nawet na "niskosciach" :wink: W tamtym roku praktycznie do grudnia bylo zielono w nizszych osrodkach. Napływ zimnego powietrza z północy nad zachodnią Europę . My (Polska) taka sytuację mieliśmy w ostatnim tygodniu września i pierwszych dniach października. Od poniedziałku 14.10.13 zmiana cyrkulacji na południową i śnieg spłynie bo w dzień zero termiczne będzie aż na 2800m.n.p.m. Poniżej na plusie.W Santa Caterna Valfurva wygląda teraz prawie jak w grudniu zeszłego roku kiedy tam jeżdziłem.http://www.santacaterina.it/santacaterina.it/wwwroot/webcam/pistadeborah.jpg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Napływ zimnego powietrza z północy nad zachodnią Europę . My (Polska) taka sytuację mieliśmy w ostatnim tygodniu września i pierwszych dniach października. Od poniedziałku 14.10.13 zmiana cyrkulacji na południową i śnieg spłynie bo w dzień zero termiczne będzie aż na 2800m.n.p.m. Poniżej na plusie.W Santa Caterna Valfurva wygląda teraz prawie jak w grudniu zeszłego roku kiedy tam jeżdziłem.http://www.santacaterina.it/santacaterina.it/wwwroot/webcam/pistadeborah.jpg Dzisiejsza technika, i dostep do netu pozwoli nam latwo sprawdzic czy prognozy byly sluszne, czy wyssane z palca :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Dzisiejsza kamerka z St.Anton - zima go zaskoczyła [video=youtube;NBNisQR8vqQ]http://www.youtube.com/watch?v=NBNisQR8vqQ&feature=youtu.be Video prezentowane dzięki uprzejmości SB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 coś dla mojej żonki :tongue: uwielbia pajączki :stupid: tak jak Wróżka :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Wypraszam sobie - od ponad roku już się ich nie boję Już wiem, że one boją się mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Raport z zaprzyjaźnionego forum, Pitztal dzisiaj: http://www.alpinforum.com/forum/viewtopic.php?f=46&t=48354&p=4937505&hilit=pitztal#p4937505 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 Mega dzięki za te foteczki....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 12 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2013 https://www.facebook.com/photo.php?v=10151783432899888&set=vb.106254859887&type=2&theater Nawet w Obergurgl da się do samego dołu zjechać na nartach - szkoda tylko , że wyciągi pozamykane na 4 spusty.... No to szykują nam się niezłe warunki na przełożone z 4.10 na 18.10 otwarcie sezonu na Pitztalu:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 13 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2013 Dzisiejsza kamerka z St.Anton Wróżko! Wśród zdjęć na Twojej galerii znalazłem jedno, które mnie zaintrygowało: http://www.skionline.pl/forum/gallery/showimage.php?i=7136&catid=member&imageuser=6525 Czy wzrok mnie nie myli? Czyżby ubikacja dla ekshibicjonistów? Słyszałem o podobnym przybytku, ale on był na przeciwnym krańcu Europy: na Dworcu Białoruskim w Moskwie. Nie spodziewałem się jednak czegoś takiego w Austrii. Mogłabyś coś napisać na temat tego zdjęcia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Na Pitztalu w niedzielę: [video=youtube;i7we8Xp-DYA]http://www.youtube.com/watch?v=i7we8Xp-DYA Pod Kretem rano masakra:eek: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 29 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Październik 2013 Na Pitztalu w niedzielę: [video=youtube;i7we8Xp-DYA]http://www.youtube.com/watch?v=i7we8Xp-DYA Pod Kretem rano masakra:eek: Ciekawe jak będzie 08-10.11 : zdam relacje po powrocie :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Na Pitztalu w niedzielę: Pod Kretem rano masakra:eek: Wygląda to na czekanie na dwa (maks 3 krety). Czyli 30-45 min. Za to do gondolek nie ma większych kolejek. Pitztal to system gdzie słaba wydolność kolejki szynowej chroni przed tłokiem na górze. Przeciwieństwem jest Stubai i Tux gdzie jest odwrotnie. Z dwojga złego wolę stać raz na dole niż za każdym razem. Pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 (edytowane) Ale tak z grubsza to szału ze śniegiem i temperaturami nie ma. Pozdrawiam. To wczoraj, a dziś widzę, że na górze to i z pół metra dowaliło. Edytowane 30 Październik 2013 przez lokiec3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Ale tak z grubsza to szału ze śniegiem i temperaturami nie ma. Pozdrawiam. To wczoraj, a dziś widzę, że na górze to i z pół metra dowaliło. Witam na jakieś stronie pada śnieg bo my też za tydzień jesteśmy mocno zainteresowani czy na naszym lodowcu też mocno pada śnieg. Już przebieramy nogami-jeszcze tydzień.......super-pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Na kreta o 7.30 stało się godzinę....dopiero na czwartego dało się załapać - niestety Austriacy mają w tym terminie święto,Niemcy i Czesi ferie - stąd tłumy.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 30 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Dzisiaj w Kaprun Mobilnie Jacek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 30 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2013 Tuxer Fernehaus przedwczoraj, wczoraj i dziś: Zwracam uwagę na znikające maszyny i kontenery wykonawców rozbudowy obiektu! Jak termin, to termin! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 Sulden otworzyli No to jak wszystko się ułoży to 8 listopada w piątek rano z Soczkiem meldujemy się pod dolną stacją tu: http://www.seilbahnensulden.it/Deutsch/index.php Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 No to jak wszystko się ułoży to 8 listopada w piątek rano z Soczkiem meldujemy się pod dolną stacją tu: http://www.seilbahnensulden.it/Deutsch/index.php Pozdrawiam. A telefon w profilu prawdziwy, czy zmyślony?:smile: MY tu gadu gadu, a pierwsi narciarze tam już się zmęczyli i zasiedli przy Bombardinio pewnie:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 Ale mam banana na pysku.:cheerful: I ślina mi cieknie jak jeszcze nigdy mi nie ciekła.Nawet jak widziałem fajną laskę.:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 A telefon w profilu prawdziwy, czy zmyślony?:smile: MY tu gadu gadu, a pierwsi narciarze tam już się zmęczyli i zasiedli przy Bombardinio pewnie:smile: Jak będziesz w tym terminie tam to dzwoń na ten co w profilu. Pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
darek67 Napisano 31 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2013 A telefon w profilu prawdziwy, czy zmyślony?:smile: MY tu gadu gadu, a pierwsi narciarze tam już się zmęczyli i zasiedli przy Bombardinio pewnie:smile: Mamo trzymaj mnie-piękna pogoda,musi tak być za tydzień w całych ALPACH.WIARA-RUSZAJMY NA STOKI Kotlina kłodzka rusz 10.11-pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Listopad 2013 W Turacher Hohe mają kataklizm śnieżny:biggrin:Dlaczego akurat zwracam uwagę na TH?z 2 powodów, jest to jeden z bliżej położonych ośrodków narciarskich do PL i jeden z najbliższych mojemu sercu:smile:, zawsze tam chętnie wracam, choć lubię zaliczać nowe miejsca... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi