Morduch Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Cześć załogo! W tym sezonie szczęście mi sprzyja. Załapałem się na 5 miesięczny kontrakt do wypożyczalni nart w Mayrhofen w dolinie Zillertal. Będe tam ciężko pracował i ciężko orał tamtejsze stoki. Kontrakt startuje 18 listopada 2013 i muszę w być tam już na miejscu. Pytanie do forumowiczów czy ktoś wybiera się w okolice Zillertal, Hintertux, Innsbrucka itp w podobnym czasie?? Ewentualnie czy ktoś wie w jaki sposób tanio się tam dostać gdy nie dysponuję samochodem?? W grę wchodzi dość duża ilość bagażu w tym sprzęt. Z góry dzięki za wszelką pomoc. Widzimy się na miejscu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 pociągiem dojedziesz nim do mayrhofen z wwa do wiednia stamtąd do mayrhofen zillertal.info prawdę Ci powie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Dokładnie z Katowic do Wiednia(pociąg chopin) od 29 euro Z Wiednia do insbruka od 9 euro http://www.oebb.at/ Powodzenia :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morduch Napisano 24 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Z tego co się dowiedziałem ubezpiecznie z umowy o pracę pokrywa koszty leczenia ale nie pokrywa kosztów wypadków na stoku tj helikoptery itd. Czy możecie mi coś podpowiedzieć w kwesti ubezpieczenia narciarskiego na 5 miesięcy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 (edytowane) Z tego co się dowiedziałem ubezpiecznie z umowy o pracę pokrywa koszty leczenia ale nie pokrywa kosztów wypadków na stoku tj helikoptery itd. Czy możecie mi coś podpowiedzieć w kwesti ubezpieczenia narciarskiego na 5 miesięcy? W twoim układzie najlepsze będzie członkostwo w OEAV czyli w Österreichischer Alpenverein, taki tamtejszy "petetek" mniej więcej ;-) http://www.alpenverein-austria.at/OEAV-EVENTS/news/index.php?zv=102&ve=3&gr=3&navid=137 W ramach członkostwa masz ubezpieczenie na wszelką działalność w górach, i w drodze w góry itd., w tym narciarstwo, akcje ratownicze też, itd. Składka na 2013 to było 65 euro, jeśli jesteś nowy to będziesz miał promocję, czyli jak opłacisz teraz przyszły rok, to już teraz będziesz członkiem. Jest też sekcja polska: http://www.alpenverein.com.pl/cms/ PS. Fajnie masz, zazdroszczę trochę, ale ile ty tam będziesz miał czasu wolnego, na jazdę? Gdzie dokładnie będziesz pracował? Mam nadzieję być w Mayrhofen, może parę razy (?, oby ), i pewnie nie tylko ja bo to popularny kierunek - taki kontakt może mógłby się przydać Edytowane 24 Wrzesień 2013 przez gajowy01 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morduch Napisano 30 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 30 Wrzesień 2013 Hej dzięki za to ubezpieczenie. Dokładnie tego szukałem. Tanie i na temat. Co do wolnego czasu to mam dwie opcje: dwa dni wolne w tygodniu albo nadgodziny i jeden dzien wolny w tygodniu. Oprócz tego mam nadzieję wyskakiwać na jakieś pojedyncze godzinki na stok w porach mniejszego ruchu. Gość wydaje się być wyrozumiały pod tym względem. Tym bardziej, że wypożyczalnia jest na przeciwko gondoli po drugiej stronie ulicy. Dokładnie bedzie to Rentforfun w Mayrhofen. A co do kontaktów to nie znam cenniejszych rzeczy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 2 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2013 Skoro się zdradziłes hehehe to spodziewaj się dużej ilości odwiedzin z Polski hahah Szykuj metę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 2 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Październik 2013 zazdroszcze, do wypozyczalni jako instruktor? serwisant? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morduch Napisano 6 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2013 Głównie obsługa wypożyczalni i serwis. Chociaż twierdzą że mają automat Wintersteigera, który nie wymaga obsługi. A wiadomo jak jest z automatami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morduch Napisano 3 Kwiecień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Hej Forumowicze. Sezon dobiega końca, a w Mayrhofen wszyscy myślą o tym jak się nart pozbyć. Mam dostęp do olbrzymiej ilości nart, które mogę niedługo przywieźć do Polski za małe pieniądze. Jeśli ktoś czegoś potrzebuje to służe pomocą... oto wstępna lista nart jakie mogę wam zaoferować. Wszystko pochodzi z sezony 2013/14 i jest w dobrym stanie. Serwisowane na Wintersteiger Discovery, czyli naprawdę precyzyjnym sprzęcie ze setki tysięcy euro, który sam obsługiwałem. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o wiadomość priv. Postaram się uzupełnić listę o resztę modeli. Średnia póła: Atomic Redster ST, LT Atomic Cloud 8,9 Blizzard 500s Elan Waveflex 10, 11 Elan Delight QT Elan Insomnia Fischer Progressor 900 Head mt-shape wysoka póła Head I.Supershape ( titan, speed, rally) Atomic d2 sl, gs Volkl Racetiger sl, gs Nordica dobrerman sl ELAN wszelkie możliwe modele SL, SLX, GS, Amphibio itd.. itd... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 A cos z segmentu FR powyzej 190 cm lub FS, powyzej 180cm? Wysłane przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 A np.Volkl Gotama też ?I w jakich cenach ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
m!xeR Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Jakieś slalomki komórki masz ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Hej Forumowicze. Sezon dobiega końca, a w Mayrhofen wszyscy myślą o tym jak się nart pozbyć. Mam dostęp do olbrzymiej ilości nart, które mogę niedługo przywieźć do Polski za małe pieniądze. Jeśli ktoś czegoś potrzebuje to służe pomocą... oto wstępna lista nart jakie mogę wam zaoferować. Wszystko pochodzi z sezony 2013/14 i jest w dobrym stanie. Serwisowane na Wintersteiger Discovery, czyli naprawdę precyzyjnym sprzęcie ze setki tysięcy euro, który sam obsługiwałem. Jeśli ktoś jest zainteresowany proszę o wiadomość priv. Postaram się uzupełnić listę o resztę modeli Hej, podeślij jakiś namiar do siebie, jakiś tel., miejsce gdzie pracujesz itd. Będę teraz w Zillertal w weekend na 4 dni, z nastawieniem na Tuxa i Mayrhofen, chętnie wpadnę, spotkam się, pogadam Na ten moment, jakiś GS, jakieś FR powyżej 180 cm mnie ew. interesują, ale kto wie co jeszcze Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
rrvv Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 (edytowane) Cześć, interesują mnie elan slx lub gs. Jak możesz to daj znać na priv, bo jestem zbyt biernym czytelnikiem aby móc do ciebie wysłać wiadomość. A tak z ciekawości na jakie kąty są ostrzone narty? Wszystkie tak samo? Edytowane 3 Kwiecień 2014 przez rrvv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szymonidius Napisano 3 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2014 Faktycznie, można tam trafić naprawdę okazje. Właśnie wróciłem z Tuxa i Mayrhofen i w jednej z wypożyczalni widziałem używane Head Magnum sezon 13/14 za 130 euro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 4 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Kwiecień 2014 A do kiedy dokładnie jesteś na miejscu, będę w przyszły piątek i może ze dwie pary by się przydały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jank Napisano 10 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2014 Przyłączam się do zapytań o termin do kiedy jesteś w dolinie Z. Będę tam przejazdem 27 lub 28.04 i jestem zainteresowany Fischer RC4 WorldCup SC pro race lub superior albo też innymi nartami o podobnych parametrach. Długość 165cm. Jakbyś miał coś z tych kategorii prośba o info. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 10 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 10 Kwiecień 2014 Pisałem do Morducha, tu, na priva, niestety echo... tylko echo odpowiedziało bo Morduch nie. Szkoda bo byłem w Mayrhofen, chciałem sie spotkać, i byłem (jestem?) rzeczywiście zainteresowany. ...ale z echem nie szło sie dogadać. Wysłane z mojego Nexus 5 przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 11 Kwiecień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 11 Kwiecień 2014 Po co takie bicie piany ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Morduch Napisano 13 Kwiecień 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2014 Hej, Jestem do 22-23 kwietnia na miejscu. Przepraszam wszystkich za brak odpowiedzi. Chodzi o to, że wypożyczalnia czeka na grube transakcje w tym tygodniu i ciężko powiedzieć co zostanie. Temat rozwiąże się w tym tygodniu. Do wszystkich zainteresowanych odezwę się z konkretnymi ofertami. Zostawiam tu swojego maila geeniot@gmail.com w razie czego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi