marboru Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Pierwszy śnieg w Tatrach W nocy ze środy na czwartek na szczyty Tatr spadł pierwszy tego lata śnieg. Cienka warstwa pokryła m.in. kopułę Kasprowego Wierchu, gdzie temperatura spadał do zera stopni Celsjusza - poinformował PAP dyżurny Wysokogórskiego Obserwatorium Meteorologicznego IMGW. Śnieg w górach leży od wysokości 1900 m n.p.m. Na wysokogórskich szlakach zrobiło się ślisko i niebezpiecznie. Jak powiedział PAP kierownik zakopiańskiej stacji meteorologicznej IMGW Michał Furmanek, pierwszy opad śniegu w Tatrach to jeszcze nie nadejście prawdziwej zimy. "Z wieloletniej obserwacji pogody wiem, że w Tatry wróci jeszcze letnia pogoda z temperaturami powyżej 20 stopni. Później czeka nas jeszcze złota tatrzańska jesień" - dodał. ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Oby zima przyszła szybko :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Cześć To środkowowrześniowe ochlodzenie zazwyczaj ze sniegiem to standart. Jeszcze jak sie wspinałem to se na nie czekało i nie raz łapało za gardło. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 na Babiej tez posypalo wtedy a dzisiaj opad na Miziowej sniegu, wyzej zapewne tez hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
poprostumatejko Napisano 17 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Wrzesień 2013 Piękne rzeczy można zobaczyć oglądając kamery z Pilska czy Kasprowego , na Chopoku pada nawet na Zahradkach ( 1020m.n.p.m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Widok na Babią góręOto widok na Babią Górę po dzisiejszej nocy Bardzo rzadki widok jak na wrześniowy krajobraz Babiej. Widok z niewielkiej miejscowości 15 km od Suchej Beskidzkiej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Normalnie..mordka się śmieje.......dziękuje bardzo za te fotki. Ide głaskać deske..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 prawda ze mialem ladny widok dzisiaj o poranku ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 18 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Wrzesień 2013 Kościelec Ja tam się na narty cieszę bardzo, ale na Kościelec chciałam jeszcze się pod koniec września wgramolić:-)))) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 [ATTACH=CONFIG]11151[/ATTACH] prawda ze mialem ladny widok dzisiaj o poranku ? Oto widok na Babią Górę po dzisiejszej nocy Bardzo rzadki widok jak na wrześniowy krajobraz Babiej. Widok z niewielkiej miejscowości 15 km od Suchej Beskidzkiej. [ATTACH=CONFIG]11149[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]11150[/ATTACH] Zazdroszczę Wam takich widoków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Normalnie..mordka się śmieje.......dziękuje bardzo za te fotki. Ide głaskać deske..... Jest o 8 do 10 stopni jak na obecna porę roku za zimno.Żadnej radochy wręcz przeciwnie. Mimo słońca w cieniu w mieście zaledwie 12 stopni zamiast normalnych 20-22 o tej porze. Śnieg na babiej 18.09 czyli jeszcze w czasie kalendarzowego lata? To wróży wyjątkowo ciepłą zimę, według mnie.. Teraz to czekam na ciepłe dni i wysyp grzybów bo mocno u nas polało a nie na takie widoki:mad::Napływa zimne PPm ze Skandynawii.Czekam na napływ powietrza z południowego-zachodu i plus 20 stopni. Fotka świadczy tylko o tym ,że pogoda jest coraz bardziej kapryśna i nie zdziwi mnie widok bezśnieżnej Babiej Góry w grudniu albo nawet styczniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Chciałem dac "dziękuje" ale...dżizas...Janek....nie opowiadaj takich makabrycznych historii......uwielbiam horrory ale to jest ponad moje siły. I tak głaskam deseczkę..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Chciałem dac "dziękuje" ale...dżizas...Janek....nie opowiadaj takich makabrycznych historii......uwielbiam horrory ale to jest ponad moje siły. I tak głaskam deseczkę..... Adamek bez urazy:smile: Oby tylko nie pozostało nam głaskanie sprzętu aż do marca.: Też lubię horrory:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Adamek182 Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Oby ten był z happy endem. Pozdrawiam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 W styczniu powinno być happy (na pewno w Alpach). Dużo zdrówka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Janek! Daj spokój. Jesienią zeszłego roku wieszczyłeś wyjątkowo krótką, mało śnieżną i ciepłą zimę! I co??? Była wyjątkowo długa, całkiem śnieżna i chłodna choć nie bardzo mroźna... Pozdrawiam. Tadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Janek! Daj spokój. Jesienią zeszłego roku wieszczyłeś wyjątkowo krótką, mało śnieżną i ciepłą zimę! I co??? Była wyjątkowo długa, całkiem śnieżna i chłodna choć nie bardzo mroźna... Pozdrawiam. Tadek Może być tak że teraz będzie miał rację bo ile może się mylić i sezon 2013/2014 będzie słaby oby nie niech dalej się myli 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 Janek! Daj spokój. Jesienią zeszłego roku wieszczyłeś wyjątkowo krótką, mało śnieżną i ciepłą zimę! I co??? Była wyjątkowo długa, całkiem śnieżna i chłodna choć nie bardzo mroźna... Pozdrawiam. Tadek czyli w tym roku znowu bedzie super zima Janku a co do grzybow, to w Beskidach wysyp jest juz od tygodnia albo dwoch. mnostwo prawdziwkow i rydzy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matis991 Napisano 19 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Wrzesień 2013 czyli w tym roku znowu bedzie super zima Janku a co do grzybow, to w Beskidach wysyp jest juz od tygodnia albo dwoch. mnostwo prawdziwkow i rydzy. Dokładnie dziś byłem to jeszcze masę podgrzybków znalazłem do tego prawdziwków też sporo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Wlasnie w tvn 24 pokazywali bialy Kasprowy. W Korbielowie w nocy tez sypnelo. Biale drzewa sa az do wysokosci Szczawin;) Idzie zima ...!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Szczyrk - Małe Skrzyczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 (edytowane) W zieleńcu tez po dzisiejszej nocy jest jeszcze trochę śniegu, a w Janskich więcej białego Edytowane 6 Listopad 2013 przez Szkodnik 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 W zieleńcu tez po dzisiejszej nocy jest jeszcze trochę śniegu, a w Janskich więcej białego No niestety to tylko jednodniowy epizod bo jutro ciepło. Powyżej 1500 m.n.p.m. przedzimie się utrzyma.Do sezonu daleko:mad:: Prognozy, niezbyt zimowe: http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=12650&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=x5230&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Szkodnik Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 Sprawdzam pogodę na dwóch serwisach i muszę powiedzieć że accuwheater się w moich okolicach słabo sprawdza. Najlepszą prognozę dają na yr.no a konkretniej czeskiegory.pl który korzysta właśnie z ich bazy. Jeszcze się nie zdarzyło by zawiodła na 48h. Jeśli ich przewidywania długoterminowe się spełnią to w połowie listopada będzie do 1 stopnia max i śnieg. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 6 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Listopad 2013 No niestety to tylko jednodniowy epizod bo jutro ciepło. Powyżej 1500 m.n.p.m. przedzimie się utrzyma.Do sezonu daleko:mad:: Prognozy, niezbyt zimowe: http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=12650&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=x5230&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Eeee,ja tam mam swoją prognozę.Uczeni się głowią,tworzą schematy i ciągle marnie im to wychodzi. :wink: Otóż nad Bestwiną pojawił się... diabeł i oznajmił,że najbliższa zima będzie iście diabelska!Będzie sporo mrozów i śniegu!Ale zacznie się niepozornie... podobnie jak pojawił się on sam: : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi