JC Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 Jadę odwiedzić fabrykę Fischera w Ried. Będzie okazja porozmawiać z osobami odpowiedzialnymi za produkcję nart i butów. Jeżeli macie pytania dotyczące produktów tej marki piszcie. Jutro wieczorem poczytam i postaram się uzyskać odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 .....Będzie okazja porozmawiać z osobami odpowiedzialnymi za produkcję nart i butów. Jeżeli macie pytania dotyczące produktów tej marki piszcie. Jutro wieczorem poczytam i postaram się uzyskać odpowiedzi. to np : dlaczego skorupy ich butów pękają ? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2013 to np : dlaczego skorupy ich butów pękają ? A tak coś więcej..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 11 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2013 Cześć Czy mógbysporuszyc temat wykorzystania czegos co nazwano tiprocker w nartach sportowych. Akurat Fischer chyba w kolekcji 13/14 tegop nie ma ale z pewnością wiedzą duzo na ten temat więc dlaczego nie ma na przyklad? Dla mnie to marketingowa bajeczka i jestem ciekaw zdania specjalistów. Pozdro serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 11 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2013 A tak coś więcej..? mam Fischer Soma RC4 Competotion 110 z sezonu 2009/10 w których w drugim roku użytkowania (niestety już po gwarancji ) zaczęły pękać skorupy w okolicach drugiej klamry od dołu:confused:: generalnie but był OK , ale po takich doświadczeniach , buty z logo Fischer omijam z daleka 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 11 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Wrzesień 2013 Aklim nowe też pękają te z systemem vacum 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Narty Franza Klammera na których zdobył złoto w zjeździe w Innsbrucku 1976 Wysłane z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Aklim nowe też pękają te z systemem vacum O kurna - a przymierzałem się do kupienia nowych Rangerów - to mam się wstrzymać ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Na zwiady do Fischera... O kurna - a przymierzałem się do kupienia nowych Rangerów - to mam się wstrzymać ? Ja mam buty Ragnger Vacuum i nic mi nie pęka, a używałem butów "trochę" częściej niż przeciętny Kowalski. Wysłane z telefonu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 12 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Cześć Czy mógbysporuszyc temat wykorzystania czegos co nazwano tiprocker w nartach sportowych. Akurat Fischer chyba w kolekcji 13/14 tegop nie ma ale z pewnością wiedzą duzo na ten temat więc dlaczego nie ma na przyklad? Dla mnie to marketingowa bajeczka i jestem ciekaw zdania specjalistów. Pozdro serdeczne Właśnie rozmawiałem z alpine product managerem Fischera i wyjaśnił mi, że rockera nie wprowadzają w modelach WC celowo, ponieważ narty z tej grupy mają być agresywne, dobrze trzymającej na zbitym śniegu. Wysłane z telefonu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Cześć Właśnie rozmawiałem z alpine product managerem Fischera i wyjaśnił mi, że rockera nie wprowadzają w modelach WC celowo, ponieważ narty z tej grupy mają być agresywne, dobrze trzymającej na zbitym śniegu. Wysłane z telefonu Takiej odpowiedzi oczekiwałem mniej więcej. Rozumiem tez lakoniczność stwierdzeń. Dzieki Jacku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JurekByd Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Ja mam buty Ragnger Vacuum i nic mi nie pęka, a używałem butów "trochę" częściej niż przeciętny Kowalski. Wysłane z telefonu No u mnie też "trochę" dni w sezonie zawsze się uzbiera-a czym się różni tegoroczny model 13 PRo od 12-stki poza twardością zapewne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 O kurna - a przymierzałem się do kupienia nowych Rangerów - to mam się wstrzymać ? kurde, ja też miałem zamiar je kupić. Może to kwestia nieprofesjonalnego schładzania?? Gdzie dopasowywaliście ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 12 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2013 Ja mam buty Ragnger Vacuum i nic mi nie pęka, a używałem butów "trochę" częściej niż przeciętny Kowalski. Wysłane z telefonu jaki masz dokładnie model Ranger'a? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 kurde, ja też miałem zamiar je kupić. Może to kwestia nieprofesjonalnego schładzania?? Gdzie dopasowywaliście ? ja swoich (RC 4 Comp 110 ) nigdzie nie tuningowałem bo dobrze "siadły" mi na nogę:smile: problem pojawił się po ok. 50-60 dniach na nartach , to nie wiem czy to dużo , czy mało ,ale wydaje mi się , że plastik nie powinien się już aż tak "zmęczyć" 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Ja kupiłem buty Fischer RC4 /130,po 2 miesiącach skorupa prawego buta pękła,a że but bardzo mi leżał,bo mam problemy z koścmi,kupiłem drugie takie same i po 2 miesiącach pękł także prawy dokładnie w tym samym miejscu.Poprzednie buty pękły mi w latach 70tych,a zużyłem ich bardzo dużo... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Cześć Ja kupiłem buty Fischer RC4 /130,po 2 miesiącach skorupa prawego buta pękła,a że but bardzo mi leżał,bo mam problemy z koścmi,kupiłem drugie takie same i po 2 miesiącach pękł także prawy dokładnie w tym samym miejscu.Poprzednie buty pękły mi w latach 70tych,a zużyłem ich bardzo dużo... "Bo masz nogę niedostosowaną do dobrego buta" - tak mi kiedys odpisał rzeczoznawca jak reklamowałem jakieś buty górskie bo popękały. :) Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 13 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Wrzesień 2013 Cześć "Bo masz nogę niedostosowaną do dobrego buta" - tak mi kiedys odpisał rzeczoznawca jak reklamowałem jakieś buty górskie bo popękały. :) Pozdrowienia serdeczne Dobry tekst rzeczoznawcy. Ja ostatnio reklamowałem też buty górskie dziecka (odklejona podeszwa + popękana powierzchnia) - rozpatrzenie reklamacji - buty do sklejenia, żadna wymiana czy też zwrot pieniędzy nie wchodził w grę. W związku z oporem sprzedawcy zażyczyliśmy sobie pisemnego oświadczenia, z gwarancją, że po tej naprawie podczas całodniowych górskich wycieczek buty się nie rozkleją i nie spotka nas przykra niespodzianka w górach. Po tych słowach sklep wymiękł i zwrócił kasę. Więc generalnie trzeba walczyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 Informacja dla "ścigantów". Od przyszłego sezonu narty RC4 Masters będą produkowane z większym niż 23m promieniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kajeran Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 (edytowane) Informacja dla "ścigantów". Od przyszłego sezonu narty RC4 Masters będą produkowane z większym niż 23m promieniem. Tzn. z jakim ? R>27 R>35m ? Bo takie deski (masters) R>23 już byly w sezonie 12/13 Edytowane 15 Wrzesień 2013 przez kajeran Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 15 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 A co z nurtującą nas kwestią,dlaczego buty Fischera masowo pękają????Czyżby pytanie było zbyt niepoprawne politycznie i zwyciężyłą dyplomacja??? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 15 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2013 A co z nurtującą nas kwestią,dlaczego buty Fischera masowo pękają????Czyżby pytanie było zbyt niepoprawne politycznie i zwyciężyłą dyplomacja??? Dyplomacja nie ma tu nic do rzeczy. Po prostu pytanie zostało jasno postawione zbyt późno, jak byłem już w drodze powrotnej. Nic jednak straconego. W przyszłym tygodniu mam spotkanie z Fischerem, więc wrócę do tematu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 1 Październik 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 Tak jak napisałem, byłem na spotkaniu w siedzibie dystrybutora marki Fischer na Polskę. Przedstawiłem problem i zostałem poproszony, aby dowiedzieć się więcej na temat Waszych problemów z pękającymi butami. Tym bardziej, że ani dystrybutor, ani fabryka nie miała zgłaszanych tego typu problemów przez klientów. Żeby ułatwić Wam temat Aklim, Boogie, lski@interia.pl proszę o przesłanie do mnie informacji dot. modelu butów, zdjęć - całego buta oraz miejsca pęknięcia oraz krótkiej informacji w jakiej sytuacji doszło do uszkodzenia skorupy. Ja temat przekaże dalej do Fischera Teraz pytanie od Fischer do lski@interia.pl Skoro jak napisałeś - Ja kupiłem buty Fischer RC4 /130,po 2 miesiącach skorupa prawego buta pękła,a że but bardzo mi leżał, bo mam problemy z kośćmi, kupiłem drugie takie same i po 2 miesiącach pękł także prawy dokładnie w tym samym miejscu - dlaczego nie reklamowałeś butów na gwarancji? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 1 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Październik 2013 OK jak tylko znajdę chwilę czasu , to wyślę zdjecia , itd pytanie : na jaki adres ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi