mirekn Napisano 21 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2022 32 minuty temu, surfing napisał: Słuchajcie muszę jakoś zbiec z Równicy do Ustronia podczas zimowe XTri, Asfaltem ( w całości) czy szlakiem (czyli mniej więcej pół na pół) czy najszybciej ? M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 21 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2022 Wygląda że większość biegu terenowa, w miarę płasko do Beskidka, a potem stromo w dół. https://www.alltrails.com/explore/map/winter-xtri-czantoria-bieg-c85b2ea? http://plxtri.com/challenge-trasa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 27 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2022 Przepraszam nie wiem czy już czasem nie "po ptokach" - buty z naciskiem na przyczepność i stabilność (ja bym stawiał na niskie, koniecznie sprawdzone sznurówki-ewentualny ucisk jak i luzowanie, nie zaciągaj na wstępie sznurówek na maxa) - skarpety, sprawdzone i z minimalną choć strefą kompresji w okolicach stopy (nie będą się przemieszczały) - jak się okaże, że cos nie tak (kondycja, warunki etc.) to śmiało zwalniaj i przechodź do marszu. - ja bym zabrał kijki - nie ubieraj się za ciepło (wskazana wiatrówka np. jak przejdziesz do marszu żeby Cię nie przewiało) Powodzenia mirekn 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 27 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2022 (edytowane) Mam jeszcze miesiąc na razie codziennie marszobieg w terenie z podbiegami i zbieganiem ok 5km. Sprawdzone sznurówki- to znaczy w praktyce, czy chodzi o ich właściwości? Dzisiaj przyjdą moje pierwsze buty do biegania w terenie ASICS Gel-Venture 8, zastanawiam się też nad Gel-Sonoma 6 ale w tych pierwszych wygląda że stabilniejszy bieżnik. Gel-Venture 8 Gel-Sonoma 6 Edytowane 27 Styczeń 2022 przez surfing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 29 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 29 Styczeń 2022 Buty wczoraj wypróbowane, nie przypuszczałem że to taka różnica na plus w stosunku do buta trekingowego, podeszwa buta biegowego daje większą stabilność i amortyzację tam gdzie trzeba, aż chce się biegać Po tygodniu marszobiegów trasa 5 km jest znacznie łatwiejsza niż w pierwsze dni, teraz jak ubiorę nowe buty będę próbował przebiec całość 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 31 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2022 W dniu 29.01.2022 o 21:39, surfing napisał: aż chce się biegać Witaj w klubie. To o sznurówkach już Cię nie dotyczy (to dla tych w turystycznych wiązanych repem). Najważniejsza ta stabilność. Ja na zimę preferuję: ps. zrobimy trening na tej Równicy Pozdrawiam mirekn 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 31 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2022 12 minut temu, mirekn napisał: Uciekły mi Zamieć 2022 i Puchar Pilska. Kurde a za rok jak już skończone 60 będę miał więc biegowo będę musiał 60 na 60 lecie jesienią zrobić na BUT-cie;) Chyba na Zamieci była prawdziwa Zadyma Trzymam kciuki na 60! Nie mogę znaleźć tego BUT a, podpowiedz link. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 31 Styczeń 2022 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2022 2 minuty temu, surfing napisał: tego BUT https://www.beskidyultratrail.com/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 22 Luty 2022 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2022 W dniu 27.01.2022 o 10:43, mirekn napisał: skarpety, sprawdzone i z minimalną choć strefą kompresji w okolicach stopy (nie będą się przemieszczały) Nie wiedziałem że są takie cuda kupiłem skarpety zaprojektowane z myślą o trzymaniu kostki podczas biegania. Połączenie opaski na kostkę ze skarpetką do biegania, ucisk skarpetki zwiększa stabilność kostki.. Mam lepszą stabilizację ścięgien (namiastka wysokiego buta trekingowego). Skarpety są super. Z kijami się męczyłem, próbowałem skiturowe - za ciężkie, biegówkowe - za długie, w końcu wziąłem lekkie zjazdowe z małym talerzykiem i to jest to, są tak lekkie że nie muszę zmieniać chwytu gdy rezygnuję z podpierania. 5km biegam już codziennie bez problemu. Wyznaczony nowy cel - ukończyć Półmaraton dookoła Jeziora Żywieckiego https://www.halfmarathon.zywiec.pl/ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 28 Sierpień 2022 Zgłoszenie Share Napisano 28 Sierpień 2022 U mnie, koło komina, taki oto bieg, rozgrywany w nieco innej formule. https://www.osirjablonna.pl/imprezy-i-wydarzenia/2022/08/backyard-ultra-polska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 3 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 3 Styczeń 2023 1.01 Chorzów 13:55 czyli prawie dwie godziny od startu maratonu Noworocznego cyborg w Parku Śląskim +16 całkiem zimowo w sumie mało śmieszne, niestety Pozdrawiam mirekn 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otella889 Napisano 10 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2023 Ja biegałam ostatni raz 2 lata temu. W zasadzie miałam któreś tam podejście do biegania. Chciałam po prostu schudnąć. Skończyło się na stanie zapalnym rwy kulszowej. Potem znowu próbowałam wrócić, jednak przez skręcony staw skokowy po którym dochodizłam do siebie rok znowu musiałam odpuścić. Póki co to jazda na nartach, pływanie albo jazda na łyżwach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 10 Styczeń 2023 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2023 (edytowane) 54 minuty temu, Otella889 napisał: znowu musiałam odpuścić Spróbuj https://www.slowjogging.pl/ , poczytaj, pooglądaj. Z doświadczenia wiem,że działa, sprawdzone na wielu "łapaczach kontuzji". Link to tylko przykład szukaj tych z naciskiem na technikę i aspekty medyczne a mniej nastawionych na osiąganie stanu "euforycznego zadowolenia" Edytowane 10 Styczeń 2023 przez mirekn dopisałem o przykładzie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mirekn Napisano 8 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2023 (edytowane) W ramach doleczania kontuzji, nauki chodzenia i budowy "formy" przed (mam nadzieję) skiturową zimą potruchtałem pełne 2 tygodnie na Zakynthos w okolicach Alykes. Trasy 10 do 15 km, wznios średnio 300 - 400 m, tempo 7:30 do 9:30, trasy szutry i kamieniste ścieżki. Psy przyjazne i w 95% uwiązane , trasy malownicze, burza z ulewą x 2, w górach ludzi 0, na niżej położonych szutrach Lokalsi i Anglicy. Buty La Sportiva Bushido 2, sprawdziły się po raz kolejny w tego typu terenie, od wiatru Dynafit DNA race wind, od deszczu Dynafit Alpine waterproof 2,5 L, plecak skiturowy Dynafit DNA, woda i izo. 2x 375 ml softflash. Temperatury 27-39 C, wiatr do 9 m/s (4-5 norma). Elektronika Garmin + Mapy.cz na srajfonie. Ogólna mapka gdzie pobiegane. Parę zdjęć z jednej wycieczki biegowej bez niespodzianek pogodowych stabilna temperatura 34 C. Pozostałe fotki raczej bez chronologii. Jak widać takie chmury to trzeba szybko uciekać. Takie też świadczą o tym, że będzie n.....ło i trzeba zmykać. Było tam też i morze i widoczki Wyjazd udany. Jakby się ktoś wybierał i miał ochotę pochodzić/pobiegać to służę trackami i bardziej technicznymi uwagami. Pozdrawiam mirekn Edytowane 8 Wrzesień 2023 przez mirekn 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
grimson Napisano 8 Wrzesień 2023 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2023 Też sobie biegam z samego rana. Pobudka 4.50 przed pracą, potem w teren o 5.30. Następnie prysznic, śniadania i dzida do roboty. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 21 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2023 Po długiej przerwie,postanowiłam wrócić do biegania . Dziś cel to nie czas tylko intensywna aktywność z różnymi ćwiczeniami podczas biegu,podskoki,przysiady,wykroki itd Pierwsza runda z przyjacielem bardzo lajtowa żeby miał czas na swoje przyjemności, czyli ulubione wąchanie i potrzeby wiadomo jakie a ja przy okazji tych przystanków miałem czas na różne ćwiczenia na końcówce pierwszej rundy dawał naprawdę sobie radę bez grymasów 🐕 dotrzymywał mojego śmiesznego tempa następnie mordeczka kochana została w domu a ja postanowiłem dalej zrobić ciut większą rundę. Za asfaltem nie za bardzo przepadam ale taką trasę wybrałem 🤷♂️ 5 razy góra dół dobrze robi i dalej w drogę kiedy nadarza się możliwość wybieram oczywiście naturalne podłoże i takim sposobem dziś zrobione w koło komina, ciaglej aktywności ruchowej Teraz trochę odpoczynku i wieczorem obowiązkowy spacer z 🐶 ale przed obowiazkowo 20 min balansu na Bosu. Jutro rower z rana a wieczorem standardowo basen . pozdrawiam 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 21 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2023 2 godziny temu, Victor napisał: Po długiej przerwie,postanowiłam wrócić do biegania . Dziś cel to nie czas tylko intensywna aktywność z różnymi ćwiczeniami podczas biegu,podskoki,przysiady,wykroki itd Pierwsza runda z przyjacielem bardzo lajtowa żeby miał czas na swoje przyjemności, czyli ulubione wąchanie i potrzeby wiadomo jakie a ja przy okazji tych przystanków miałem czas na różne ćwiczenia na końcówce pierwszej rundy dawał naprawdę sobie radę bez grymasów 🐕 dotrzymywał mojego śmiesznego tempa następnie mordeczka kochana została w domu a ja postanowiłem dalej zrobić ciut większą rundę. Za asfaltem nie za bardzo przepadam ale taką trasę wybrałem 🤷♂️ 5 razy góra dół dobrze robi i dalej w drogę kiedy nadarza się możliwość wybieram oczywiście naturalne podłoże i takim sposobem dziś zrobione w koło komina, ciaglej aktywności ruchowej Teraz trochę odpoczynku i wieczorem obowiązkowy spacer z 🐶 ale przed obowiazkowo 20 min balansu na Bosu. Jutro rower z rana a wieczorem standardowo basen . pozdrawiam Z holownikiem sie nie liczy.. 😜 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 21 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2023 2 godziny temu, Lexi napisał: Z holownikiem sie nie liczy. Oj tam, oj tam zaprzęg to tylko dodatek 🤣 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 21 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2023 6 godzin temu, Victor napisał: Po długiej przerwie,postanowiłam wrócić do biegania . Dziś cel to nie czas... 🐕 🐶 Uważaj bo jak się @grimson dowie to Ciebie opieprzy🙃😉 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 21 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2023 Piesek wygląda na Beagle'a. Nie wiem jak reszta tych psów, ale mój niespecjalnie ze mną biega. Najwyżej towarzyszy w rozgrzewce, potem ma inne zajęcia. Natomiast kocha śnieg, najlepiej głęboki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 21 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2023 Oto oni, tzn. pies i śnieg 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 21 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2023 Godzinę temu, waldek71 napisał: Piesek wygląda na Beagle'a. Poprzedniej zimy widział pierwszy raz śnieg. Był tak zachwycony, że cały dzień biegał jak opętany po ogrodzie. W tym roku zabieramy go do FR ,udało mi się znaleźć chatę w rozsądnej kasie i z możliwością pobytu czworonoga,wiec pewnie będzie miał zwariowany czas 😉 tylo ta odległość przeraża mnie bo nigdy jeszcze tak daleko nie jechał . Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 21 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2023 1 minutę temu, Victor napisał: Poprzedniej zimy widział pierwszy raz śnieg. Był tak zachwycony, że cały dzień biegał jak opętany po ogrodzie. W tym roku zabieramy go do FR ,udało mi się znaleźć chatę w rozsądnej kasie i z możliwością pobytu czworonoga,wiec pewnie będzie miał zwariowany czas 😉 tylo ta odległość przeraża mnie bo nigdy jeszcze tak daleko nie jechał . Pozdro W styczniu 2021 jechaliśmy 1100 km na narty, pies miał wtedy 9 miesięcy. Wytrzymał bez problemu. Szkoda tylko, że ciężko przychodziło mu (jej) zostawanie w pokoju na czas nart. No cóż... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
waldek71 Napisano 21 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2023 c.d. Koleżanka z forum mieszkała w sąsiednim budynku i myślę, że go słyszała... a nie, nie mogła, była przecież na nartach😀 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Victor Napisano 21 Listopad 2023 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2023 Ja problem mam z głowy bo żona nawet nie chce słyszeć o jeździe na nartach więc z synem mamy czas dla siebie,ale autem nie za bardzo lubi jeździć więc lekką obawę mam. Cóż trzeba będzie to jakoś przeżyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi