jordan Napisano 11 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2013 (edytowane) Chciałabym zacząć biegać, bo to przyjemna i tania forma dbania o zdrowie i kondycję. Jednak zawsze kiedy zaczynam, bolą mnie już na starcie nogi - łydki i kolana. Mój znajomy trener stwierdził, że bieganie nie jest dla mnie i, że szkoda stawów. Teraz nie wiem czy faktycznie mam się poddać czy może dałoby się coś z tym zrobić. Edytowane 13 Sierpień 2013 przez jordan Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 11 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2013 Chciałabym zacząć biegać, bo to przyjemna i tania forma dbania o zdrowie i kondycję. Jednak zawsze kiedy zaczynam, bolą mnie już na starcie nogi - łydki i kolana. . A czego się spodziewałaś??? Początki są trudne ale jeśli przetrwasz pierwszych kilka tygodni biegając 3-4x tygodniowo, stopniowo przyzwyczajając się do wysiłku to jest wielka szansa, że przy bieganiu zostaniesz. Mój znajomy trener stwierdził, że bieganie nie jest dla mnie i, że szkoda stawów. Teraz nie wiem czy faktycznie mam się poddać czy może dałoby się coś z tym zrobić. Może trener coś wie czego nie napisałaś - bieganie nie jest wskazane m.in. przy chorobach stawów, kręgosłupa i serca. Po 50-ce zalecany jest bardziej marsz, rower ale nie oznacza to, że bieganie jest złe! Każdy długotrwały aerobowy wysiłek jest bezcenny. W bieganiu warto jest zwrócić uwagę po czym biegasz (teren miękki) i wybrać obuwie z amortyzacją tak aby oszczędzać stawy. Zacznij od truchtu 15 min, przerwa na ćwiczenia rozciągające, Stopniowo zwiększaj obciążenie (szybkość). Wyznacz sobie zadania (dzisiaj dotąd a za tydzień dalej). No i nie rozczulaj się nad sobą Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość 3sylwka Napisano 31 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2013 Staram się biegać, chociaż tak ciężko jest się czasem zmusić. Chyba jednak wolę sporty, przy których człowiek tak się nie poci, jak pływanie czy rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Fab Napisano 8 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Wrzesień 2013 5-7 km co trzeci dzień od 2 lat. Mam za soba juz półmaratom i przymierzam się do maratonu (niestety nie jestem dobrym długodystansowcem). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzejd69 Napisano 10 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 możecie mi zapodać jakieś ciekawe linki o tej tematyce też zacząłem biegać na razie daję rade cztery razy w tygodniu po 5km pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Wrzesień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Wrzesień 2013 możecie mi zapodać jakieś ciekawe linki o tej tematyce też zacząłem biegać na razie daję rade cztery razy w tygodniu po 5km pozdro bieganie.pl 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
szczyrkowianka Napisano 24 Wrzesień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Wrzesień 2013 Pogoda na bieganie robi się parszywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemo_ski Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Również biegam, ale teraz przy szybko zapadających ciemnościach polecam zajęcia SPINNING. Na pewno przydadzą się do biegania i nartowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 2 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Listopad 2013 Ja idę biegać za 60 min. Do zobaczenia na trasie :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarkopolo5 Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 (edytowane) Ja staram się biegać raz w tygodniu po 10 km, najlepszy czas to 55 min /szału nie ma :)/, polecam programy wspomagające np. Endomondo czy Run-log . Od razu chce się biegać gdy telefon pokaże lepszy czas znajomego. Edytowane 18 Listopad 2013 przez jarkopolo5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 18 Listopad 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2013 Ja regularnie biegam kilka razy w tygodniu do monopolowego :tongue: średnio to kilka km w tygodniu :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
holi22 Napisano 3 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 3 Grudzień 2013 bieganie to super sprawa dla zdrowia, ale jak ktoś ma zdrowie do biegania:). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Morena Napisano 14 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2013 biegam dychę do 3 razy w tygodniu. wyniki takie sobie, ale liczy się przecież fun przede wszystkim, a forma przyjdzie z czasem. przynajmniej mam taką małą nadzieję tutaj btw fajny art o tym, że warto biegać i dlaczego http://wyborcza.pl/1,76842,7659693,Dlaczego_bieganie_.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karolcia Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Ja biegam od pół roku i czuję się z tym świetnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
momboxiaaa Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 ja biegam już od roku, samopoczucie lepsze a i sylwetka znacznie lepsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość dachykielce Napisano 16 Grudzień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Grudzień 2013 Ja sobie biegam kilka razy w tygodniu Uwielbiam biegać po lesie, niestety w zimę raczej trzymam się bieżni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 13 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2014 Odstawiłem samochód do mechanika i przybiegłem z północy na południe :laughing: P.S. Jest (był) taki zespól Mike & the Mechanics. Ale ja znowu nie na temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Arwena Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 biegamy Bieganie jest super - zwłaszcza wczesną wiosną, której niecierpliwie wypatruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Turnplayer Napisano 22 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2014 a na biegowkach tez sie liczy? :biggrin: ja polecam, niekoniecznie wczesna wiosna, choc wtedy jest najcieplej :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Otomasa Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 Ja zamierzam zacząć od wiosny. Na razie zbyt ślisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 Ja zamierzam zaraz biegnę w kierunku Goryczkowej obadać trasę pod skitury. Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Goldenman Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 zycze powodzenia ja dzis wieczorkiem jakie 7 km chce zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 Ja zamierzam zaraz biegnę w kierunku Goryczkowej obadać trasę pod skitury. Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD Uważaj żeby Cię jaki niedżwiedż nie zaszedł od tyłu!:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Styczeń 2014 Się pohukuje w górach, nie wiesz Wysyłane z mojego iPad przy użyciu Tapatalk HD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
igor90 Napisano 20 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 20 Luty 2014 Cześć. Jeśli o mnie chodzi to chętnie pobiegam ale wiosną. W tym roku to będzie już mój trzeci sezon biegowy. Chociaż nie jestem wyczynowcem, to jednak poranne kilka kilometrów robi swoje, dlatego w tym roku również podtrzymam tradycję. PS : Raz widziałem lisa, innym razem sarnę, jeszcze tylko niedźwiedzia brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi