johnny_narciarz Napisano 21 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Wczoraj przed snem byłem zdecydowany na Czarny Groń,ale Marcin pozostawił wiadomość na skrzynce... :wink: Pobudka 6 rano i kierunek Korbielów.Na miejscu jestem tuż przed ósmą i szybko do kasy.Jest już nawet dość sporo samochodów,jak na drugą połowę kwietnia i na to co można było zobaczyć wczoraj na kamerkach.Kupuję karnet na 6 godzin,normalnie za czasów GAT kupiłbym całodniowy,ale nowy właściciel,nowe ceny! : Póki co to jedyna namacalna nowość,poza pechową taśmą. Ruszam krzesełkiem do góry,jest dość chłodno.Na Szczawinach zastaje taki widok: Wygląda to całkiem dobrze jak na taką porę roku.Ruszam więc na Miziową i tu niestety już jest dużo gorzej: Co prawda gdzieniegdzie wystaje śnieg,ale trasy zawężone.Jednak tu i ówdzie widzę sztruks.Najlepiej wygląda niebieska 6 z Kopca: Piątka też nie najgorsza,przynajmniej z rana: Przetestowałem też 5 do Szczawin - początek nie najgorszy,w jednym miejscu mocna zwężka,reszta całkiem dobra.Przy okazji dostrzegam,że pewna przecinka przez las chyba się poszerzyła: Dalsza część: Decyduję się więc na górną część tras.Dość szybko rozpoznaje mnie "Góral spod Skrzycznego" i od tego momentu,po za jednym zagubieniem,śmigamy razem.Dziś właściwie forum skionline niemal opanowało Pilsko!Niestety nie ze wszystkimi miałem okazję się przywitać,czy po prostu zamienić parę słów.Najlepiej jednak zgadaliśmy się z Marcinem... Marcin do mnie,ja do Marcina i tak w kółko sobie dzwoniliśmy... :biggrin: Dopiero po 3 godzinach się zgadliśmy i wreszcie śmigamy razem.A właściwie większą grupą.Najbardziej jednak zapamiętałem Marcina córeczkę - takie miała parcie na jazdę,że niejeden z nas już by skapitulował! :biggrin: 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Spływ narciarski na Pilsku - cz.2 Jak to wiosną,słońce mocno operuję,więc szybko widać ubytki śniegu,których nikt nie uzupełnia.Kiedyś przynajmniej co chwilę ktoś pomachał łopatą i nie było problemu,ale dziś coraz częściej na szybkości szukam miejsc ze śniegiem! : Nie dziwię się Torresowi,bo z każdą godziną to wszystko wyglądało coraz gorzej.Ale dziś miałem ze sobą narty wodne.Spojrzenie w stronę trasy z Pilska: Tutaj trasy z Kopca: W tle Babia: Chcieliśmy zrobić sobie fotkę... Marcin zagadną jakieś młode dziewczyny... Mówi,że My z forum skionline itp. iii..... Dowiadujemy się,że ów dziewczyny nas czytają.Kiedy zaczyna nas przedstawiać,słyszę pytanie w moją stronę:"to pan dziś nie w krótkich spodenkach?" :biggrin: Jeszcze trochę i będę rozdawać autografy!Ale tak sobie pomyślałem:"ale lipa,być rozpoznawalnym i bez profitów,kiedy nasze pseudo gwiazdy słabo są rozpoznawalne,ale kasa idzie..." :stupid: Czas na powrót i zaczyna się to co lubię,czyli kombinowanie jak zjechać.Zbieram swoje szpargały i piątką w dół.Tuż przed Miziową pod wyciąg i dale wspominaną przecinką.Ale trzeba uważać,bo choć szersza,to pieńki wystają: Tutaj moment,gdzie jest zwężka,ale po boku śniegu dość! Ja się nawet wyjeździłem,choć wiele brakowało do pełni szczęścia.To,że wszystko płynie to zrozumiałe,ale czemu nikt o nic nie dba??Ostatnie zjazdy i jadę do wyciągu niemal po trawie czy glinie!Gdyby choć na cenie popuścili,to rozumiem, tak to wygląda w naszym kraju,ale tu ani zniżki ani jakości! : Dochodzę do wniosku,że po sezonie trzeba przywyknąć,albo dać sobie spokój... Na ostatnie dni w sezonie trzeba przygotować nie tylko odpowiedni sprzęt,ale też sporo tolerancji na nie dociągnięcia.Ja jestem jakiś inny i lubię takie ekstremalne warunki,ale mogłoby być lepiej!Czyżby koniec zimy w Beskidach? :-( 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 21 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Johnny,a jak na tych zwezkach z hellbentami-nie ciezko operowac takimi lopatami? no na Miziowej pod koniec dnia pod orczykiem wlasnie widac bylo juz trawiaste przerwy w sladach-warunki-hardcore:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 21 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Kwiecień 2013 Johnny,a jak na tych zwezkach z hellbentami-nie ciezko operowac takimi lopatami? Tu spore zaskoczenie,ale one łatwiej kręcą niż wiele pospolitych nart!Ba!To nie są trudne narty,trzeba przywyknąć,ale jazda w trudnych warunkach staje się przyjemnością!O jeździe karwingowej można zapomnieć,ale już jazda w miękkim śniegu potrafi zachwycać! :applause: Coś czuje,że to nie koniec moich eksperymentów... : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adamk76 Napisano 11 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2013 Babia fajna nawet latem... :biggrin: [ATTACH=CONFIG]10962[/ATTACH] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi