Mitek Napisano 2 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2020 Cześć Wczoraj i dzisiaj jeżdżąc po mieście mijałem chyba cztery czy pięć patroli. Nikt się nie czepiał o nic nie pytał, nie próbował zatrzymać itd. Pozdrowienia 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 2 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2020 5 minut temu, Mitek napisał: Cześć Wczoraj i dzisiaj jeżdżąc po mieście mijałem chyba cztery czy pięć patroli. Nikt się nie czepiał o nic nie pytał, nie próbował zatrzymać itd. Pozdrowienia A znajomą zhaltowała dzisiaj policja w lesie na obrzeżach Szczecina, jak spacerowała z psem . Dziś dostała pouczenie, od jutra grozili mandatem. Głupota - kogo można zarazić w odludnym miejscu, w lesie? Wiewiórki? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 2 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2020 W ramach przewietrzenia głowy po czterech dniach pracy zdalnej - krótka rundka po najbliższej okolicy, niecałe 20 km: Zamiast maseczki ... Ludzi nie spotkałam prawie żadnych. Dobra - jedną rodzinę - von Raminów : 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 (edytowane) Przecież zakaz obowiązuje na bulwarach,w parkach,lasach itp.Nie ma nic napisane o jeździe po ulicach.Wczoraj mnie mijały 3 samochody policji i nic-odpukać . Edytowane 3 Kwiecień 2020 przez lu5asz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 No właśnie - jak to jest z tym uprawianiem sportu. Jeżeli jadę na rowerze ulicą (nie wjeżdżam w zamknięty teren typu parki i bulwary) - uprawiam sport, czy nie / łamię przepisy, czy nie? Jeżeli biegam ulicami ulicą (nie wbiegam w zamknięty teren typu parki i bulwary) - uprawiam sport, czy nie / łamię przepisy, czy nie? Te bełkotliwe przepisy nie są dla mnie zrozumiałe i na tym skończę, żeby nie wchodzić w politykę naszych "wybrańców". Może ktoś ma jasną i obowiązującą interpretację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 23 minuty temu, lu5asz napisał: Przecież zakaz obowiązuje na bulwarach,w parkach,lasach itp.Nie ma nic napisane o jeździe po ulicach.Wczoraj mnie mijały 3 samochody policji i nic-odpukać . O lasach w rozporządzeniu nie ma mowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 Cześć Moja droga prowadzi przez dwa parki z czego Pola Mokotowskie są bardzo popularne bo praktycznie w centrum. Było naprawdę jak za najlepszych lat. Ciężarowy samochód w centrum parku jako baza i patrole-żandermeryjne. Zresztą ja niemalże celowo wybieram drogę tak żeby była w jakiś sposób kolizyjna. Zawsze coś się będzie ciekawego działo, jakby co. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 W zakresie biegania dalej wiem, że nie wiem: https://sport.onet.pl/lekkoatletyka/koronawirus-w-polsce-czy-mozna-biegac/314yygf?utm_source=detal&utm_medium=synergy&utm_campaign=allonet_detal_popularne W zakresie roweru też w zasadzie nie wiem, czy lepiej wejść do autobusu, czy też wsiąść na rower. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 (edytowane) 11 godzin temu, tanova napisał: A znajomą zhaltowała dzisiaj policja w lesie na obrzeżach Szczecina, jak spacerowała z psem . Dziś dostała pouczenie, od jutra grozili mandatem. Głupota - kogo można zarazić w odludnym miejscu, w lesie? Wiewiórki? 59 minut temu, WojtekM napisał: W zakresie roweru też w zasadzie nie wiem, czy lepiej wejść do autobusu, czy też wsiąść na rower. Nie dajmy się zwariować, u mnie by być zgodnym z przepisami muszę spać w budzie psa (na szczęście jest ocieplona) Cytat Ważne jest też zdrowie psychiczne – wyjaśnił Szumowski dodając, że w trosce o wspomniane zdrowie psychiczne można wychodzić z domu. Edytowane 3 Kwiecień 2020 przez surfing 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 9 minut temu, surfing napisał: Nie dajmy się zwariować Nie wiem - w Poznaniu samotnym biegaczom, nie biegającym po zamkniętych/zakazanych terenach, wypisują mandaty. Nie wiem. Muszę to przemyśleć, ale później, gdyż rano o 7.30 słuchałem wywiadu na TVN24 z politykiem, którego gadanie zawsze na pewien czas odcina mi niektóre partie mózgu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 10 minut temu, WojtekM napisał: gdyż rano o 7.30 słuchałem wywiadu W trosce o wspomniane zdrowie psychiczne wyrzuć telewizor i jedz na rower. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 No i pozamiatane Qurwa🤬 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 8 minut temu, MAIKEL 1977 napisał: No i pozamiatane Qurwa🤬 Niech chociaż pozwolą na eutanazję... Mało tego... https://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,173952,25842728,nowe-obostrzenia-czy-mozna-isc-do-sklepu-po-alkohol-nie-zawsze.html#a=168&c=100 Wszystko rozumiem, ale jakbym dostał za to mandat, to bym chyba oddał sprawę do Strasburga. 🙂 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 9 godzin temu, tanova napisał: O lasach w rozporządzeniu nie ma mowy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Ziemowit Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 (edytowane) Na forum rowerowym piszą niektórzy, że już powoli ścigają: Cytat Z ostatniej chwili . Wracałem z pracy na rowerze . Najlepsza droga wiedzie wyznaczoną ścieżką rowerową która na pewnym odcinku przecina ...park . I tam zatrzymała mnie straż miejska . Nie wolno . Na pytanie ,,to którędy" bo obok 2 i 3 pas usłyszałem że na rowerze w ogóle nie wolno ! Pozwolili jechać dalej ale nigdy więcej . Tak że na nic interpretacje , odpowiedzi na gov itd , ważne co powiedzą im na odprawie . Osobiście do pracy nadal będę jeździł na rowerze ale wycieczki czy spacery odpuszczę . Jeszcze jedna myśl mnie naszła - a jeśli się wywalę , poturbuję , będę miał wypadek . Jaka karetka przyjedzie i gdzie mnie zawiozą ? Zresztą podobne głosy miałem ze środowiska medycznego . Szpitale lepiej omijać szerokim łukiem . Mam nadzieję, że się szybko wycofają z pomysłu zamknięcia wszystkiego. Od niedzieli ciepło. Cały następny tydzień ma być ciepło z temp. od 15 do 20 stopni na plusie. Edytowane 3 Kwiecień 2020 przez Ziemowit 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 5 minutes ago, Ziemowit said: Mam nadzieję, że się szybko wycofają z pomysłu zamknięcia wszystkiego. Od niedzieli ciepło. Cały następny tydzień ma być ciepło z temp. od 15 do 20 stopni na plusie. Też am taką nadzieję, może nie ze względu na ciepło. Raczej czuje jakby zabrali mi przestrzeń w której mogę odetchnąć chodź chwile od tych 4 ścian! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 53 minuty temu, MAIKEL 1977 napisał: No i pozamiatane Qurwa🤬 Szukam strony Ministerstwa Środowiska, wyskakuje mi Ministerstwo Klimatu : https://www.gov.pl/web/klimat Nie ma takiego ministerstwa również w tym spisie : https://www.gov.pl/web/gov/ministerstwa A na stronie ministerstwa klimatu nie widzę żadnego rozporządzenia w sprawie zakazu wstępu do lasu ... Ani na rządowej stronie z aktualnościami ... https://www.gov.pl/web/koronawirus/komunikaty-resortow Fakenews czy totalny b.rdel? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tankowiec Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 46 minut temu, Gerald napisał: Wszystko rozumiem, ale jakbym dostał za to mandat, to bym chyba oddał sprawę do Strasburga Czyli wracają czasy PRL-u. Alkohol tylko z obowiązkową zakąską. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 W dniu 31.03.2020 o 17:58, pasazer85 napisał: PS. A teraz drżyjcie ze strachu, bo jak kupiłem w tym roku nowe narty to dwa dni później pozamykali wszystkie ośrodki @pasazer85 - to wszystko Twoja wina! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 Zwyrole ze strzelbami do lasu wstęp będą mieli. Rżną te dziki, a ASF ma się lepiej niż kiedykolwiek :). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 Z zaistniałą sytuacją którą dzisiaj wprowadzili postanowiłem wyskoczyć na trening.Wyszło tyle że zaliczyłem duathlon.Powrót z buta.....jak bym miał kąpielówki to popływał bym w kamieniołomie i tak mini triathlon zrobiony 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 Jutro miałem takie plany rowerowe i co.....kamuflaż i pełna konspiracja bo jak inaczej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 4 minuty temu, tomi33 napisał: Jutro miałem takie plany rowerowe i co.....kamuflaż i pełna konspiracja bo jak inaczej. już o tym myślałem, przebieram się za powracającego z budowy gipsiarza, cóż trochę gipsu rozsmaruje na dzinsach i podkoszulce i jakoś to będzie... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 2 minuty temu, DMM napisał: już o tym myślałem, przebieram się za powracającego z budowy gipsiarza, cóż trochę gipsu rozsmaruje na dzinsach i podkoszulce i jakoś to będzie... Ja się przebiorę za Czerwonego Kapturka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
DMM Napisano 3 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Kwiecień 2020 4 minuty temu, tanova napisał: Ja się przebiorę za Czerwonego Kapturka. uważaj na wilka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi