tanova Napisano 27 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2020 1 godzinę temu, JC napisał: Pewnie zima będzie śnieżna i już szykują piasek. I tej wersji się trzymajmy . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 27 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2020 2 godziny temu, marboru napisał: Pierwsze rozjazdowe trasy zrobione 👍 We dwójkę na szosach inna bajka, nie muszę ciągnąć Pauli na kole, to ona ciągnie mnie 😁 Do niedzieli zapowiada się fajna pogoda na jazdę 💪🚴♂️🚴♀️ Pozdrowienia dla Rowerzystów 👍 Sprytnie się urządziłeś. U nas niestety pogoda ma być tylko do soboty. W niedzielę zapowiadają +4 i deszcz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 27 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2020 27 minut temu, tanova napisał: Sprytnie się urządziłeś. U nas niestety pogoda ma być tylko do soboty. W niedzielę zapowiadają +4 i deszcz Nie ma złej pogody na rower, posiedzisz jeszcze miesiac w samoizolacji to też to zauważysz . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 27 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2020 11 minut temu, Sariensis napisał: Nie ma złej pogody na rower, posiedzisz jeszcze miesiac w samoizolacji to też to zauważysz . Nie, dzięki, przy takiej pogodzie i temperaturze to nie moja bajka. Głupotą byłoby się teraz celowo przemoczyć i przeziębić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 27 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2020 (edytowane) Kółko przed snem zrobione😋 Edytowane 27 Marzec 2020 przez MAIKEL 1977 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 28 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2020 Morning ride zaliczony , pogoda bajka, brak samochodów bardzo mi odpowiada . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 28 Marzec 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2020 Dzisiaj piękna pogoda, ciepło, słonecznie, trzeba było trochę pokręcić. Zrobione 80 kilometrów w strefie tlenowej, średnia prędkość, w sporym wietrze wyszła 27 km/h. Celem tej wycieczki był, to chyba tradycja naszych początków każdego roku, Ług Helenowski w Puszczy Kozienickiej. Łącznie w 2020 roku na liczniku 580 km, w tym ok połowy na trenażerze...i kto by pomyślał, że zamiast na nartach, gdzieś na alpejskich stokach, trzeba było zacząć wcześniej niż zwykle, rowerowanie. Rubas Zadowolona z fajnego dnia Paula Oczywiście nie obyło się bez przygody... ...wlazłem na stary, prowizoryczny pomost wędkarski. Zostało popełnione, na mnie, poniższe, zdjęcie: Po czym pomost się zawalił 😮 Wpadłem w wodę i błoto do połowy łydki 😮 Rower ocalał, jak leciałem w dół, ten był nad głową... ...trochę czyszczenia na brzegu i kontynuowaliśmy jazdę Pozdrawiamy serdecznie marboru i Paula 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 28 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2020 (edytowane) Taka tam wycieczka, ostrożnie. 20200328_144200.mp4 20200328_145429.mp4 Edytowane 28 Marzec 2020 przez andy-w 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 28 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2020 Kręcę się po tej okolicy, ale jeszcze nad ten Ług nie trafiłem,muszę go uwzględnić w planowaniu trasy. Z rana było chłodno więc pierwszy etap przejażdżki wybralem otwarty, słoneczny w kierunku Wisły. Kościół i ruiny klasztoru w Opactwie Po dotarciu do Wisły następne 30km jechałem wzdłuż wału Powrót Puszcza Kozienicka Na ostatnich kilometrach mijałem jeszcze stara nieczynną gorzelnię Dziś piękna pogoda więc udało się przejechać pierwsza 100 w tym roku. Pozdrawiam Marek 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 28 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2020 Jak taka pogoda to kręcimy.......:) 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 A u mnie w sobotę piękna pogoda. Szybkie sprzątanie garażu, auta umyte i wyjazd w teren W niedziele z rana mały trening dla psiaka, póki pogoda była bo niestety już pada IMG_9733.MP4 FullSizeRender.mov 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 W dniu 27.03.2020 o 19:48, MAIKEL 1977 napisał: Kółko przed snem zrobione😋 W jakim terminie byłeś w Ischgl? Mieliście kwarantannę czy nikt o nic nie pytał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 @Kolorowy - fajny piecho, czy to amstaff? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 Dzisiaj u nas od rana wieje lodowaty i huraganowy wiatr, momentami nawet zacina drobnym śniegiem, więc z roweru nici. Ale wczoraj i przedwczoraj trochę pokręciłam. Piątek - szosowo do Trzebieży Zachciało mi się nad wodę, gdzieś - gdzie szeroki horyzont. Jeszcze w tym roku nie byliśmy z Darkiem nad Zalewem Szczecińskim, więc tam właśnie pojechaliśmy w piątek. Mieliśmy nadzieję, że z powodu koronawirusa nie będzie tak dużego ruchu jak zwykle. Ale ruch na trasie ze Szczecina do Trzebieży był spory. Całe szczęście, że wkrótce powstanie tam ścieżka rowerowa, to będzie bezpieczniej jechać. Fragmentami jest już nawet gotowa. Bardzo przeszkadzał i utrudniał jazdę porywisty "w mordę wind". W samej Trzebieży raczej pusto. Przystań żeglarska - o tej porze powinna tętnić życiem i przygotowaniami do wodowania łódek, a tylko s/y "Śmiały" smętnie kołysze się na wodzie: Restauracja "Portowa" pamięta lepsze czasy ... W okolicach promenady i plaży spaceruje tylko kilka osób, wszystkie knajpki i budki z jedzeniem oczywiście zamknięte na głucho. Dziwny widok w zazwyczaj tętniącym życiem miejscu. Tym razem więc bez szarlotki w kultowym barze "Zalew" ... Na pociechę w drodze powrotnej mieliśmy z wiatrem, a ruch na szosie przez Puszczę Wkrzańską - dużo mniejszy. 12 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 Sobota - trekkingowo po lasach i polach Wczoraj - aby uniknąć tłoku na drogach i tłumów szczecinian - wybraliśmy z Darkiem trasy terenowe w okolicznych lasach i po okolicznych łąkach. Udało się tylko częściowo, bo pomimo zaostrzenia zasad, znów mnóstwo ludzi wyjechało autami do lasów i skutecznie obstawiło wszystkie miejsca, gdzie można zaparkować . Z domu pojechaliśmy najpierw nad jezioro Ogólne (nie ma go na mapach ), nad którym szaleją bobry. To już nie jakieś ponadgryzane krzaki, czy młode drzewka, ale ogromne, poprzewalane pnie : Przejechaliśmy przez łąkę i prowizoryczny mostek nad rzeczką w pobliżu Grzepnicy: A nad rzeczką - wiosna i kwitną zawilce: Kolejną gruntową dróżką dotarliśmy nad prywatne jeziorko w Łęgach, zamieszkałe przez parę łabędzi, które pokazały nam, gdzie nas mają ... W Łęgach skręciliśmy w ulicę Nad Świdwie, aby dojechać dalej polnymi drogami ... gdzieżby indziej, jak nie do rezerwatu Świdwie . Niestety wieża widokowa, z której podziwiać można było do niedawna wspaniałą panoramę jeziora i okolicy od ubiegłego roku jest wyłączona z eksploatacji, a w obecnej sytuacji tym bardziej nie chcieliśmy wchodzić na nią "na dziko". Polną drogą pojechaliśmy do Zalesia. Brama do pałacyku Nadleśnictwa Trzebież, mieszczącego się w pałacyku w Zalesiu - ciekawa robota kowalska: Koza : Na koniec trochę historii w lasach koło mojej miejscowości: Nawet można w lesie jeszcze zauważyć zarys zarośniętych wałów wokół dawnych stanowisk na pojazdy albo urządzenia wojskowe. Miniony tydzień był całkiem dobry rowerowo - oprócz dzisiejszego dnia praktycznie codziennie jeździłam. Dystanse może nie oszałamiające, bo tak około 30-50 km dziennie, ale za to systematycznie. Mam nadzieję, że w kolejnym tygodniu jednak się ociepli na tyle, żeby znów dało się pokręcić. Pozdrawiam. 17 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 (edytowane) 3 godziny temu, Sariensis napisał: W jakim terminie byłeś w Ischgl? Mieliście kwarantannę czy nikt o nic nie pytał? 11-18 January, to nie ten czas⛔. Kwarantannę mam teraz- robota-rower i gorzała codziennie😜 Edytowane 29 Marzec 2020 przez MAIKEL 1977 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 2 minuty temu, MAIKEL 1977 napisał: 11-18 January, to nie ten czas⛔. Kwarantannę mam teraz- robota-rower i gorzała codziennie😜 Udało się, na zdrowie ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 6 minut temu, Sariensis napisał: Udało się, na zdrowie ! Na zdrowie🍻 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 11 minut temu, MAIKEL 1977 napisał: Na zdrowie🍻 Lepiej coś mocniejszego, najlepiej 72% Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 29 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2020 2 minuty temu, Sariensis napisał: Lepiej coś mocniejszego, najlepiej 72% To wczorajszy napój rowerowy😋 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 30 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2020 (edytowane) 11 godzin temu, Kolorowy napisał: A u mnie w sobotę piękna pogoda. Szybkie sprzątanie garażu, auta umyte i wyjazd w teren W niedziele z rana mały trening dla psiaka, póki pogoda była bo niestety już pada takie pieski, a w zasadzie wszystkie, to się w miejscach publicznych na smyczy prowadza... Edytowane 30 Marzec 2020 przez mifilim 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 30 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2020 6 godzin temu, mifilim napisał: takie pieski, a w zasadzie wszystkie, to się w miejscach publicznych na smyczy prowadza... @mifilim prawo mówi, że pies w miejscach publicznych ma być pod kontrolą właściciela, niekoniecznie na smyczy. Jeśli jest w 100 procentach odwoływalny, to wystarczy. Mam nadzieję, że tak właśnie jest w przypadku psa @Kolorowy. Natomiast w lesie powinien być na lince. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 30 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2020 10 minut temu, tanova napisał: prawo mówi, że pies w miejscach publicznych ma być pod kontrolą właściciela, niekoniecznie na smyczy. Jeśli jest w 100 procentach odwoływalny, to wystarczy prawo ogólnopolskie czy rejonowe ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 30 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2020 1 minutę temu, Jeeb napisał: prawo ogólnopolskie czy rejonowe ? Ustawa o ochronie zwierząt 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kolorowy Napisano 30 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2020 @mifilim @tanova - Rozumiem wasza troskę, i spotykam się conajmniej raz w miesiącu jak ktoś zwraca mi uwagę dlaczego ten pies niema kagańca, dlaczego idzie bez smyczy. Nie wyglada to tak ze on biegnie sam swobodnie przed siebie, puszczam go pod kontrola jeśli widzę ze ktoś idzie, mówię mu komende STOP i on stoi w miejscu i czeka na zapięcie smyczy. Na całe szczęście udało mi się go wychować na porządnego ułożonego psa z którym niema problemów, i to ze jeśli pokazuje ze biegnie swodobnie to nie znaczy ze on lata tak cały czas. Lecz jako właściciel prawie pięcioletniego American Pitbull Terrier’a nawet ułożony pies przejawia lekką agresje, nie w stronę właściciela czy ludzi, lecz zwierząt. Tylko trzeba nad tym panować i to kontrolować. Polecam zajrzeć na bloga Artura Szpilki Przygody Cyca i Pumby - na instagramie czy Facebooku 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi