tomi33 Napisano 19 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2020 (edytowane) Aura sprzyja do jazdy,trzeba korzystać bo podobno ma się coś popsuć w pogodzie. Edytowane 19 Marzec 2020 przez tomi33 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 19 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2020 Ech @tomi33 zazdraszczam Ci takich klimatów pod nosem:-) I ja dzisiaj pokręciłem, ale widokowo to zupełnie nie ta liga po Twojej ekstraklasie:-). Tym razem jak ja to nazywam standardowa trasa ogra czyli Piaseczno - las Kabacki - Konstancin - lasy Chojnowskie - Piaseczno. Wyszło około 30 km. Najładniej w Konstancinie, bo pusto. Nawet w parku zdrojowym, gdzie zazwyczaj bez względu na porę roku ludzi zawsze sporo. Park zdrojowy w Konstacinie i okoliczne wille Ścieżka zdrowia w okolicznym lesie Lasy Chojnowskie Jeziorka 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 19 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2020 2 minuty temu, cyniczny napisał: Ech @tomi33 zazdraszczam Ci takich klimatów pod nosem:-) I ja dzisiaj pokręciłem, ale widokowo to zupełnie nie ta liga po Twojej ekstraklasie:-). Tym razem jak ja to nazywam standardowa trasa ogra czyli Piaseczno - las Kabacki - Konstancin - lasy Chojnowskie - Piaseczno. Wyszło około 30 km. Najładniej w Konstancinie, bo pusto. Nawet w parku zdrojowym, gdzie zazwyczaj bez względu na porę roku ludzi zawsze sporo. Przewyższenia może nie te co w mojej okolicy ale najważniejsze że korba się kręci,wszędzie można zrobić dobrą jazdę.Patrząc na zdjęcia czasami brakuję mi płaskiego lasu:) 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 19 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2020 (edytowane) Dzisiaj też trochę pokręcone - pętelka prawie 30 km nad Roztokę Odrzańską. Chłodniej niż ostatnio, przed południem nawet lekko mżyło, ale popołudnie słoneczne. Na początku płaskim lasem ... A potem wzdłuż wału powodziowego. Parę dni suchej pogody, to gruntowa droga przejezdna. Miejscami trochę błota i kałuże, ale do ominięcia. Edytowane 19 Marzec 2020 przez tanova 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2020 Cześć A ja muszę się pochwalić wczorajszym osiągnięciem. Pobiłem rekord w jeździe do/z pracy i to o 2 minuty!. Rzeczywiście fajnie jechało, lekki wiatr praktycznie cały czas w plecy pomógł, światła podchodziły bardzo dobrze, choć stałem praktycznie całe światło rzy wylocie z Agrykoli na Czerniakowską a tam długo trzyma... więc jeszcze są rezerwy. Pozdrowienia 4 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 20 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2020 20 minut temu, Mitek napisał: Cześć A ja muszę się pochwalić wczorajszym osiągnięciem. Pobiłem rekord w jeździe do/z pracy i to o 2 minuty!. No,no to jak jeszcze zbijesz ze 2 minutki to małżonka poczuje oddech na plecach 😁 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 20 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2020 28 minut temu, marcinn napisał: No,no to jak jeszcze zbijesz ze 2 minutki to małżonka poczuje oddech na plecach 😁 Co, na plecach?☺️ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 20 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2020 @tanova, a po Podjuchach, koło jednostki wojskowej, przy Regalicy może jeździsz? Jeśli tak, wrzuć fotki jak to teraz wygląda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 20 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2020 I Love This Game😜 Cytat 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 A nam cholera chcą las zamknąć....jak już tego nie zrobili 😧 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 17 godzin temu, Bumer napisał: @tanova, a po Podjuchach, koło jednostki wojskowej, przy Regalicy może jeździsz? Jeśli tak, wrzuć fotki jak to teraz wygląda. @Bumer - wiem o których rejonach piszesz, ale rzadko tam bywam. Przejazd z moich okolic do Podjuch na rowerze jest kiepski - długa przeprawa wzdłuż bardzo ruchliwych tras, most na Odrze bez pasa dla rowerów. Jeśli już, to zdarza mi się jeździć po zachodniej stronie rzeki - Kurów, Siadło itp. albo okolice Gryfina. Służyłeś w Podjuchach w wojsku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Godzinę temu, tomi33 napisał: A nam cholera chcą las zamknąć....jak już tego nie zrobili 😧 Mam mieszane odczucia co do zamykania lasów. Tak dużo ludzi faktycznie tam się zbiera? Jest realne zagrożenie? W moich okolicach ludzie spacerują, ale raczej w konstelacjach rodzinnych albo z psami, żadne wielkie pikniki czy spędy towarzyskie. Rowerzyści też raczej solo lub w grupach max. 2-3 osobowych. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Właśnie wróciłem z biegania i spotkałem raptem dwie pary.Jak na taką przestrzeń 5 osób ze mną to ja nie widzę zagrożenia. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Kolejna rundka "dookoła komina" - tym razem po lesie, bo zimno i wiał lodowaty wiatr . Mostek upamiętniający Wilhelma Meyera - głównego architekta przedwojennego Szczecina, twórcy m.in. Wałów Chrobrego, Cmentarza Centralnego i licznych budynków użyteczności publicznej, a także założyciela pierwszego w Szczecinie zrzeszenia, którego celem było tworzenie i naprawa ścieżek rowerowych: Góry Komorze: 6 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Cześć I Pan Wilhelm zaprojektował Wały chrobrego i tak je nazwał ??? Ciekawa sprawa. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Godzinę temu, Mitek napisał: Cześć I Pan Wilhelm zaprojektował Wały chrobrego i tak je nazwał ??? Ciekawa sprawa. Pozdrowienia @Mitek - Wały Chrobrego nazywały się do końca wojny Hakenterasse - na cześć wybitnego burmistrza Szczecina - Hermanna Hakena. Po wojnie nowa władza wszystko przemianowała, bo to przecież ziemie piastowskie ... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2020 Cześć Akurat ten szczegół był mi znany więc postanowiłem go wstydliwie wywlec. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 22 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2020 20 godzin temu, tanova napisał: @Bumer - wiem o których rejonach piszesz, ale rzadko tam bywam. Przejazd z moich okolic do Podjuch na rowerze jest kiepski - długa przeprawa wzdłuż bardzo ruchliwych tras, most na Odrze bez pasa dla rowerów. Jeśli już, to zdarza mi się jeździć po zachodniej stronie rzeki - Kurów, Siadło itp. albo okolice Gryfina. Służyłeś w Podjuchach w wojsku? Tak, byłem tam "u saperow". 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 22 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2020 Dzisiejsze poranne kręcęnie to było to co kolarze lubia najbardziej: wmordewiatr skostniałe palce na mrozie na koniec śnieżyce, za to wirusik dostał psikusik i został bez szans, fajnie było . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 22 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2020 Dzisiaj zimno i wietrznie więc krótko i szybko. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 22 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2020 Pogoda pikna +2 stopnie trza było to wykorzystać👀🚲, pokręciliśmy się troszkę po rejonie coby złapać troszkę jodu po wczorajszej aplikacji🥃 szczepionki w ilości przekraczającej europejskie wytyczne do walki z nieprzyjacielem😜 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 22 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2020 @MAIKEL 1977 - fajna z Was ekipa ! Jakie to rejony nad morzem? 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 22 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Marzec 2020 2 godziny temu, tanova napisał: @MAIKEL 1977 - fajna z Was ekipa ! Jakie to rejony nad morzem? A takie tam😋, ale plan jest🤑 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 Cześć Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego znowu zrobiło się tak zimno??? Dzisiaj rano było naprawdę słabo bo na dodatek wiatr spory. Po południu za to wiatr w ryj. A było już tak miło... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 23 Marzec 2020 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2020 34 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Czy ktoś mi może powiedzieć dlaczego znowu zrobiło się tak zimno??? Dzisiaj rano było naprawdę słabo bo na dodatek wiatr spory. Po południu za to wiatr w ryj. A było już tak miło... Pozdrowienia Spowodował to gwałtowny spadek temperatury 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi