Mitek Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 Godzinę temu, MichalR napisał: To ja poczekam aż więcej napada a tymczasem planuję start w Mostkach koło Suchedniowa 26-go stycznia Cześć A ja kretyn szukałem co to za stok w Mostkach bo raczej wszystkie środkowopolskie znam/byłem. Dopiero później zapiąłem, że chodzi o rower. No to uważaj na siebie i pokaż gościom bieżnik! Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 13 minutes ago, Mitek said: No to uważaj na siebie i pokaż gościom bieżnik! No to jest dość trudne jak mazowiecki góral pojedzie w peletonie złożonym z lokalsów W Kielcach w niedzielę były odcinki 25%+, trzeba mieć kopyto jak koń żeby to w jakimś sensownym tempie podjechać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2020 9 minut temu, MichalR napisał: No to jest dość trudne jak mazowiecki góral pojedzie w peletonie złożonym z lokalsów W Kielcach w niedzielę były odcinki 25%+, trzeba mieć kopyto jak koń żeby to w jakimś sensownym tempie podjechać. Cześć To zabierz długa pompkę i gwoździe. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 Aura nie odpuszcza rowerzystom więc robię plan roczny https://www.strava.com/activities/3001398306 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 Godzinę temu, MichalR napisał: Aura nie odpuszcza rowerzystom więc robię plan roczny https://www.strava.com/activities/3001398306 Cześć Masz tam w tej wildze jakąś działkę czy co?... Widzę, że jednak zasadzasz się na tych świętokrzyskich górali. Mnie niestety szlag trafił tylny hamulec i rower w serwisie... Dzisiaj przeżyłem horror dojazdu samochodem do pracy. Jak ja mogłem tak kiedyś dzień w dzień marnować czas??? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 9 minutes ago, Mitek said: Masz tam w tej wildze jakąś działkę czy co?... Hehe, nie mam, ale mam znajomych i aktywnie można spędzić czas 10 minutes ago, Mitek said: Widzę, że jednak zasadzasz się na tych świętokrzyskich górali. To musiałbym mieć średnią 30 na tych 100 kilometrach 11 minutes ago, Mitek said: Dzisiaj przeżyłem horror dojazdu samochodem do pracy. Jak ja mogłem tak kiedyś dzień w dzień marnować czas??? Ja już dawno stwierdziłem że jazda samochodem po Warszawie nie ma kompletnie sensu. Nawet jak nie ma pogody na rower to wolę jechać metrem niż samochodem. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 53 minuty temu, Mitek napisał: Mnie niestety szlag trafił tylny hamulec i rower w serwisie... A co się stało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 6 minut temu, cyniczny napisał: A co się stało? Cześć A ja wiem co? Mam pod domem dość porządny serwis rowerowy i chętnie daję zarabiać specjalistom. Wiesz, nie lubię udawać, że się na czymś znam jak się nie znam. Jak odbiorę to Ci powiem. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 6 minut temu, Mitek napisał: Cześć A ja wiem co? Mam pod domem dość porządny serwis rowerowy i chętnie daję zarabiać specjalistom. Wiesz, nie lubię udawać, że się na czymś znam jak się nie znam. Jak odbiorę to Ci powiem. Pozdrowienia serdeczne :-) W sumie bardziej chodziło mi o objawy. Nie hamował wcale, hamował słabo? Bo za wiele w V-kach to nie ma się co zepsuć: linka zerwana, klocki wytarte - to w sumie trudno nazwać awarią:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 27 minut temu, cyniczny napisał: 🙂 W sumie bardziej chodziło mi o objawy. Nie hamował wcale, hamował słabo? Bo za wiele w V-kach to nie ma się co zepsuć: linka zerwana, klocki wytarte - to w sumie trudno nazwać awarią:-) Cześć To są tarczowe hydrauliczne. Klamka luźna, trzeba było podpompować ale ciśnienie schodziło. Poza tym tarły. Po prostu zajeżdżone myślę. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 2 minuty temu, Mitek napisał: Cześć To są tarczowe hydrauliczne. Klamka luźna, trzeba było podpompować ale ciśnienie schodziło. Poza tym tarły. Po prostu zajeżdżone myślę. Pozdrowienia jak to się pomylić można:-) Nie wiem czemu brałem pod uwagę tylko klasyczne linkowe V-ki - a tu ani linki ani V-ki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 37 minutes ago, Mitek said: Poza tym tarły. Tarcie można łatwo samemu zlikwidować. Odkręcasz hamulec i mając luźne śruby mocujące zaciskasz zacisk klamką i w tym położeniu dokręcasz śruby hamulca. W większości przypadków tarcie ustępuje, no chyba ze tarcza jest tak pogięta że nic prócz wyprostowania nie pomoże 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 Cześć Dzięki Panowie. Zrobione (zapowietrzone + brud). Wszystko wyregulowane + regulacja przerzutek. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 13 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2020 Ja dziś jadąc po książkę kulinarną dla kolarzy złapałem kapcia a że opona już była zdarta to stwierdziłem pal sześć i na tyle wylądowała nówka sztuka która miała poczekać do wiosny. Jak się zedrze to najwyżej kupię drugą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 21 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2020 Pogoda sprzyja to trzeba kręcić https://www.strava.com/activities/3022002088 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2020 Cześć To dzisiaj? Nie już zobaczyłem, że nie. No dzisiaj to wieje solidnie, aż się boję o zonę bo ona lekka jest i żeby jej gdzieś nie zwiało do rzeki...;) Panie Michale, Pan opisze jak będzie już po tym Suchedniowie, mam nadzieję? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 21 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2020 @Mitek Na takie stówki to ja mam czas jedynie w weekendy, o ile w ogóle Po Suchedniowie opiszę wrażenia, natomiast jak chcesz poczytać jaki był temat w Kielcach (też byłem) to tutaj jest relacja: https://mtb-xc.pl/2020/01/16/amator-donosi-bylo-wszystko-czego-potrzeba-na-zawodach-mtb-mocna-30tka-kielce/ Pozdrower Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 21 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2020 Jako że piękną mamy wiosnę tej zimy to znów pokręcone po lesie. 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 21 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2020 1 godzinę temu, tomi33 napisał: Jako że piękną mamy wiosnę tej zimy to znów pokręcone po lesie. Gdzie ten kamieniołom? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2020 10 minut temu, Wujot napisał: Gdzie ten kamieniołom? Pozdro Wiesiek Cześć Jak to gdzie? Kolega z Zabierzowa to i kamieniołom też ma. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 21 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2020 @Mitek Którędy jeździcie z żoną do pracy i w jakich godzinach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Styczeń 2020 Cześć Z węzła Marsa, Siekierkowskim, później Polski Walczącej, Gagarina, Spacerową i do Batorego gdzie się rozstajemy i ja dalej jadę przez Pola do Banacha i do Grójeckiej i Grójecką do Łopuszańskiej gdzie pracuję. Startujemy między 6,20 a 6,30 zazwyczaj. A powroty ... bardzo różnie. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 Wczoraj pierwszy raz po kontuzji rowerem do pracy. Oj powrót był ciekawy, "lekki zefirek" w twarz i zawrotne prędkości 22-24 km/h:-) Czekałem, aż jakieś dzieci na 4 kółka zaczną mnie wyprzedzać;-) 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 38 minut temu, cyniczny napisał: Wczoraj pierwszy raz po kontuzji rowerem do pracy. Oj powrót był ciekawy, "lekki zefirek" w twarz i zawrotne prędkości 22-24 km/h:-) Czekałem, aż jakieś dzieci na 4 kółka zaczną mnie wyprzedzać;-) Za wiele dzieci z bocznymi kółkami to w styczniu raczej nie jeździ, upiekło Ci się 😉. Trochę pojeździsz i wrócisz do formy, spokojną głowa 😊! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 22 Styczeń 2020 Zgłoszenie Share Napisano 22 Styczeń 2020 (edytowane) 51 minutes ago, cyniczny said: "lekki zefirek" w twarz i zawrotne prędkości 22-24 km/h:-) Szosa czy MTB? Dzisiaj tak dmucha że odpuściłem szarpanie się z wiatrem i miałem średnią 17,6 Edytowane 22 Styczeń 2020 przez MichalR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi