Mati1981 Napisano 19 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2016 (edytowane) Aura sprzyja więc korzystam. Choć warunki na narty jeszcze są to dziś wybór padł na rower! 80 km w dobrym towarzystwie i bardzo udana jazda.[ATTACH]30351[/ATTACH][ATTACH]30352[/ATTACH][ATTACH]30353[/ATTACH]Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka Edytowane 19 Marzec 2016 przez Mati1981 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Wiosenna przygodaDzisiaj dzień bez nart.Dzień szary, ponury, chłodny i trochę wietrzny.Ale skoro nie pada to trzeba się gdzieś ruszyć rowerem.Wsiadamy na bicykle z Markiem i jazda. Chciałem mu pokazać wczoraj odkryte ścieżki i pokazałem, ale coś nas podkusiło, aby sprawdzić też nową drogę leśną, którą chyba tej zimy wystrugali "leśnicy" w zboczu góry.I tak się to skończyło. Całkowita blokada kół. Błoto, a właściwie garncarska glina między małymi błotniczkami, a oponą zadziałało jak klin i stop.Musieliśmy rowery wziąć pod pachę i kilkadziesiąt metrów znieść w dół do strumienia, aby trochę je wyczyścić.Po tej małej przygodzie dalej poszło już gładko.Teraz żadne błoto nie będzie mi już starszne :biggrin: 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 (edytowane) Andy, skąd jechaliście i gdzie? udało się zrealizować plan?. Pozdro.:smile: Edytowane 20 Marzec 2016 przez dodo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Andy, skąd jechaliście i gdzie? udało się zrealizować plan?. Pozdro.:smile: Nasz plan był prosty. Jechaliśmy z domu w Kamienicy na ścieżki w Wapienicy i z powrotem do domu. No chyba, że Cię źle zrozumiałem i oczekujesz innej odpowiedzi : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Nasz plan był prosty. Jechaliśmy z domu w Kamienicy na ścieżki w Wapienicy i z powrotem do domu. No chyba, że Cię źle zrozumiałem i oczekujesz innej odpowiedzi : Fajna wyrypa, Mieszkam na Dolnym Śląsku...stąd te pytania, gdybym kiedyś zawitał z rowerem w strony Bielska.B. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Fajna wyrypa, Mieszkam na Dolnym Śląsku...stąd te pytania, gdybym kiedyś zawitał z rowerem w strony Bielska.B. pozdro. Zapraszamy do Bielska i okolic. Rowerowo jest u nas super. Ale na Dolnym Śląsku też są zajefajne ścieżki, single itp. Chciałbym w tym roku tam zawitać na polską i czeską stronę, może się uda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Fajna wyrypa, Mieszkam na Dolnym Śląsku...stąd te pytania, gdybym kiedyś zawitał z rowerem w strony Bielska.B. pozdro. Warto,bo tu jest gdzie pojeździć! Każdy znajdzie coś dla siebie. Co roku przybywa tras w hurtowych ilościach! : Ale na Dolnym Śląsku też są zajefajne ścieżki, single itp. Chciałbym w tym roku tam zawitać na polską i czeską stronę, może się uda. Może Śnieżka Uphill Race? :wink: Jak się uda wpisać na listę,to startuję! :angel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dodo Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 Może Śnieżka Uphill Race? :wink: Jak się uda wpisać na listę,to startuję! :angel: Szacun, trzymam kciuki, póki co, żenująco wjechałem z jęzorem wywieszonym na Ślężę:eek: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 20 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Marzec 2016 (edytowane) Szacun, trzymam kciuki, póki co, żenująco wjechałem z jęzorem wywieszonym na Ślężę:eek: Dziękuję! To tylko kwestia regularnych treningów i poznania siebie samego.Swoich możliwości. Dalej jest już z górki i przełamywanie kolejnych barier staje się formalnością. Dojdziesz do tego. :wink: Pozdrawiam. Edytowane 21 Marzec 2016 przez johnny_narciarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Johnny jest u nas uphill na stożku co roku Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 21 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 21 Marzec 2016 Aura sprzyja więc korzystam. Choć warunki na narty jeszcze są to dziś wybór padł na rower! 80 km w dobrym towarzystwie i bardzo udana jazda. Uwielbiam takie drogi do jazdy na szosówce. Dobry asfalt, zadupie i minimalny ruch. Bajka na bajku :smile: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 (edytowane) U stóp SzyndzielniDzisiaj mała odmiana i zamiast na narty wybraliśmy się na rowery.SMS do JaroW i za 40 minut widzimy się już pod szlabanem na wjeździe do lasu gdzie zaczyna siędoskonale nam znana pętla czyli szlakiem w górę przez Dębowiec na Cyberniok pod Szyndzielnią i w dół trasą prawie downhillową do Wapienicy.Okazało się, że kondycja w górę nie jest zła. Widać, że narty i rower uzupełniają się.Oczywiście Marcin musiał na "starych" na Cybernioku kilka minut poczekać, no cóż młodość wygrywa.Małe przebieranko w ochraniacze i jazda w dół. Marcin i Jaro nadają dość ostre tempo i czekają na mnie kilka razy. Ja stylem rozważnym i romantycznym oglądając okoliczności przyrody dojeżdżam do nich. O tej porze roku w lesie jest bardzo jasno, trochę surowo i widać wiele miejsc, które w lecie są zasłonięte zielonymi drzewami. Zjazd szybko mija i niestety rozstajemy się z JaroW podążając w kierunku domu na świąteczny obiad. Edytowane 28 Marzec 2016 przez andy-w Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 28 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 28 Marzec 2016 Andy, u mnie niestety nie było odmiany i znowu wygrał rower:-) Tym razem wybrałem się na Ustroniańską Równicę.Serdecznie pozdrawiamMaciek[ATTACH]30905[/ATTACH][ATTACH]30906[/ATTACH]Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 Korzystając z pięknej pogody wybrałem się dzisiaj przyzwyczajać moje 4 litery do roweru. Żeby nie sprawić sobie niespodzianki zaliczyłem okoliczne górki koło domu, czyli przejechałem pętle w Wapienicy i odwiedziłem Dębowiec, na którym są jeszcze płaty śniegu. Byli sympatycznie. Kilka fotek poniżej 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 A ja wczoraj zrobiłem pierwszą trasę ponad 100 kilometrową po pracy,dokładnie 103 km (łącznie w ciągu dnia 118 km). Ustroń przywitany! Dziś z kolei nakręciłem pierwszy tysiąc w tym roku. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 To i ja się pochwalę. Oczywiście nie nawijam tylu km co Johnny bo moje wyjazdy mają 15-25 km, ale są w dużej części po górkach więc wysiłek jest.W weekend i dzisiaj zaliczyłem kilkukrotnie różne warianty pętli w Wapienicy i 2 razy Kozią Górkę. Z Koziej zjazdy trasą tzw. OS1 z zawodów Enduro Trails. Oficjalne ścieżki Enduro Trails są jeszcze zamknięte chociaż niektórzy ignorują zakaz. W górach, w lesie jest już bardzo sucho. Obecnie w Bielsku zaczął padać deszcz. Może rowerowe WZF uskutecznimy ? 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 5 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 5 Kwiecień 2016 W niedzielę rozpocząłem sezon rowerowy. Na razie tylko 18km, bo nie było kiedy więcej robić, ale fajnie jest popatrzeć, jak świat budzi się po kilku miesiącach jesiennej szarugi.[ATTACH]31210[/ATTACH] 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Piękna pogoda = rower. Wymyśliłem sobie wycieczkę z BB przez Górki Wielkie, Ustroń, Wisłę, Szczyrk do BB. Było super, tylko żeby nie ten ból d.... . Ale jest szansa, że za 500 km zniknie! Warunki do jazdy były bardzo dobre. Trasa sucha, na drodze przez Salmopol ruch umiarkowany. Pogoda odpowiednia. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 (edytowane) Piękna pogoda = rower. Wymyśliłem sobie wycieczkę z BB przez Górki Wielkie, Ustroń, Wisłę, Szczyrk do BB. Było super, tylko żeby nie ten ból d.... . Ale jest szansa, że za 500 km zniknie! Warunki do jazdy były bardzo dobre. Trasa sucha, na drodze przez Salmopol ruch umiarkowany. Pogoda odpowiednia. To zdjęcie wyjątkowej urody. O tej porze roku takie kolory, aż trudno uwierzyć! Pozdrawiam serdecznie. PS Ja liczę jeszcze na narty, może Praded wytrzyma do weekendu, bo to ostatnia opcja dla mnie. Edytowane 13 Kwiecień 2016 przez marionen 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Fajna traska! :applause: Miałem po pracy jechać moją ulubioną trasę nad jezioro Paprocany w Tychach,ale przez Żonę nie mogłem. Może jakiś WZF na rowerach? Trochę chętnych na pewno się znajdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Trochę chętnych na pewno się znajdzie. Może nawet SB się pojawi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 13 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 13 Kwiecień 2016 Może nawet SB się pojawi Ooo! To trzeba go wyciągnąć! :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 No to dziś trochę z rana pokręciłem, pogoda nawet łaskawa to i widoczki fajne. Ostatki białego na Skrzycznem... Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 16 Kwiecień 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 (edytowane) Pierwsze 4 dychy na rozruch - okolice Wilcznej.Jakoś w tym roku ciężko mi było się zmobilizować, by wreszcie ruszyć się na rower.Poza "serwisowymi" 10km nie jeździłem nic - do dzisiaj.Mimo tego, że pogoda zmienna - raz słońce, raz deszcz udało się wyrwać za miasto.Pola, lasy Mazowsza są piękne.Niecałe 3km od domu i mam już swój klimat... Tradycyjne foto przy pierwszej, większej "przestrzeni".Początek sezonu rowerowego, to również obowiązkowa wizyta w drewnianym kościółku w Bardzicach.Nie tylko sama świątynia jest drewniana - drewniane są wszystkie bramy prowadzące do niej, kilka znajdujących się rzeźb oraz dzwonnica.Kilka kilometrów po asfalcie i dojeżdżamy do naszej ulubionej, przeciwpożarowej, leśnej drogi w stronę Wilcznej.Zero ludzi, spokój i tylko odgłos naszych opon na żwirze oraz ptaków gdzieś pośród drzew...Leśny klimacik:Droga w stronę Wilcznej - na początku dosyć stromy podjazd, jak na mazowieckie warunki a potem kilku kilometrowy, kręty zjazd.To był bardzo dobry pomysł z tymi dzisiejszymi rowerami :happy:Mazowiecka wieś w pełnej krasie...WiosnaPierwsze 4 dychy zaliczone :angel: Edytowane 16 Kwiecień 2016 przez marboru 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 16 Kwiecień 2016 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2016 Wycieczka do OświęcimiaJa też odbyłem wycieczkę,ale wczoraj po pracy.Miał być wypad nad Sołę na Bielany - to moje ulubione miejsce - a dojechałem do Oświęcimia... Wyszło 75 km. Tak czasem bywa. :wink: Trochę szutrów,trochę bocznych asfaltów i ścieżek rowerowych,bo w Oświęcimiu jest ich sporo! Dobra!Czas spać,bo jutro narciarska robota czeka! :wink: :biggrin: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi