andy-w Napisano 26 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 26 Grudzień 2015 (edytowane) Rowerowe Boże NarodzenieJaka pogoda takie aktywności.W listopadzie żartowaliśmy z Johnnym, że jak tak dalej pójdzie to na święta będziemy na rowerach zasuwać a nie nartach.No i ziściło się :Wczoraj sam, a dzisiaj z Johnnym trochę daliśmy w pedały.W Wigilię starszy syn także pedałował, a dzisiaj na Białym Krzyżu zaczął narciarski kurs instruktorski. Młodszy niestety jest po chorobie więc pauzuje w sportach.Jak tak dalej pójdzie to większe WZF na rowerach będziemy uskuteczniać :biggrin: Edytowane 26 Grudzień 2015 przez andy-w 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 (edytowane) Zima będzie, a póki jej nie ma to jest rower, a takiej pogody jak dzisiaj była żal nie wykorzystać na kilkadziesiąt km na szosówce. Tak, że widząc prognozy pogody to dzisiejsza przejażdżka była prawdopodobnie ostatnią w 2015 roku, a teraz czas na narty :happy: 45 km zrobione na luzie, bez mocnego kręcenia, tak dla przyjemności i spalenia trochę kalorii po świętach :crazy: Temp. 13'c, a ja ubrałem się jakby z 10 stopni mniej było, ale co tam, przyjemność z jazdy najważniejsza. Z Kielc wyleciałem na południe pokręcić się po niedalekiej okolicy, gdzie jest cisza, spokój, sielanka, minimalny ruch samochodów, a asfalty równiutkie. Tak, że mimo że nie na nartach, to i tak był to całkiem fajny dzień :happy: Edytowane 27 Grudzień 2015 przez kmarcin 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Fajne trasy i sceneria 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Piękne zdjęcia,KMarcin! :applause: No i autoportret: :applause: Aura jest jaka jest.Nawet tu w górach też czasem wybieramy rower... :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 27 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Marcinie jak widzę szlifujesz formę przed naszym styczniowym wyjazdem w Alpy dobrze, dobrze bo nowe narty będziesz musiał zjeździć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 27 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 27 Grudzień 2015 Mariusz jaką tam formę? Przez 2 miesiące jak przestałem jeździć na rowerze i żarłem bez umiaru, to przybyło mi 5 kg, praktycznie zero ruchu, tylko komputer i zdjęcia :sad: I po jako takiej formie z wakacji niewiele zostało, ale że biorę Bartka to i tak starczy :happy: Szykuj się lepiej na małą rozgrzewkę przed wyjazdem, bo mrozy idą i stoki nam tu naśnieżą, to myślę, że 3-4 razy uda się pozjeżdżać gdzieś na miejscu :happy: Johnny no bo trzeba robić sobie samemu foty, żeby widać było, że to ja :stupid: :laughing: Andrzej1982 w te rejony jest mi najwygodniej i najszybciej wyjechać z miasta. Nie ma akurat w tej okolicy jakiś sztywnych czy długich podjazdów, tak że nawet z pełnym brzuchem można bez problemu pojeździć z przyjemnością :crazy: Ruch malutki, nowe asfalty, a dookoła pola, łąki, lasy i wsie. Do tego kilka zalewów, dwie rzeki i kilkanaście faktycznie malowniczych i fotogenicznych miejsc. Tylko jak się jedzie szosówką to jest dylemat czy kręcić bez przerwy czy stawać co jakiś czas, żeby zdjęcia porobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Koniec sezonu rowerowego 2015Ponieważ niektórzy upominają mnie,że to przeze mnie zima nie chcę nadejść,bo nie chcę odstawić roweru,postanowiłem nie odwlekać decyzji i dziś kończę sezon rowerowy 2015! :biggrin: :wink:Dziś taka lajtowa sześćdziesiątka po okolicy. Małe podsumowanie - przejechałem 8104 km,a planowałem 5000... No,ciekawe co przyniesie next sezon?Oby był co najmniej równie udany! :smile: 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 31 Grudzień 2015 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Gratuluję Maciek!!! Piękny dystans - kawał dobrej roboty. PS. W przyszłym roku życzę Ci, by pękło 10 000 :happy: A jak pęknie - to powinieneś zmienić nicka z johnny narciarz, na maciek pędzące kółko :biggrin: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Johnny dziś kończy sezon 2015 a jutro otworzy 2016 :eek: Wysłane z mojego SM-G900F przy użyciu Tapatalka 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 Gratuluję Maciek!!! Piękny dystans - kawał dobrej roboty. PS. W przyszłym roku życzę Ci, by pękło 10 000 :happy: A jak pęknie - to powinieneś zmienić nicka z johnny narciarz, na maciek pędzące kółko :biggrin: Dziękuję i mam nadzieję,że to zrealizuję. A nick? Ha ha ha! Dobre!!! :applause: Johnny dziś kończy sezon 2015 a jutro otworzy 2016 :eek: ćśśśś... :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 31 Grudzień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 31 Grudzień 2015 (edytowane) Zdegustowany warunkami narciarskimi i prognozami,postanowiłem tuż przed świętami wrócić do roweru.Tradycyjnie tam,gdzie cieplej,czyli kierunek południowo -wschodni.Mój składany Dahon jeszcze tam nie był,więc postanowiłem mu pokazać Izrael.Kolega zakupił na tę okazję składak i zabrałem go do kraju,który już dwukrotnie przejechałem rowerem ale w nieco innej formule...Wsiedliśmy więc w samolot Wizz i wylądowali w Tel Avivie.Nasze rowerki bezproblemowo weszły do niewielkiego wypożyczonego autka,którym przemierzyliśmy większy dystans ze stolicy do Eilatu,a potem jeszcze rowerami do Egiptu i Jordanii...Dahon spotkał multum pobratymców,bo szał na rowery elektryczne uwidocznił się w postaci stad składaków z napędem,pomykających bardzo chyżo..W ciągu tygodnia wykąpaliśmy się w Morzu Martwym i Czerwonym,odwiedzili Mea Sharim i Masadę,pojeździli wokół Tel Avivu,Jerozolimy i Eilatu..c Edytowane 31 Grudzień 2015 przez lski@interia.pl 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2016 Sezon rowerowy 2016 rozpoczęty!No,teraz to będę miał przerąbane! :wink:Po długim oczekiwaniu,rozpocząłem sezon rowerowy 2016... :biggrin: Lajtowa wycieczka na Jezioro Goczałkowickie i do Goczałkowic Zdroju. PS.Lski,bardzo fajny pomysł!Chodzą mi podobne po głowie. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 1 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2016 Johnny to czasem nie Ty? :crazy: :laughing: Bo coś czuję, że pierwszy na forum możesz rowerem na narty jeździć :laughing: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 1 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2016 Johnny to czasem nie Ty? :crazy: :laughing: Bo coś czuję, że pierwszy na forum możesz rowerem na narty jeździć :laughing: [ATTACH=CONFIG]25124[/ATTACH] :biggrin: :applause: Mam od dawna taki plan i możliwe,że go zrealizuję... :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 1 Styczeń 2016 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2016 Po długim oczekiwaniu,rozpocząłem sezon rowerowy 2016... :biggrin: Jesteś niemożliwy :applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 2 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 2 Styczeń 2016 [ATTACH=CONFIG]25123[/ATTACH] Chyba za szybko jechałeś, skoro to się przewróciło! 10 mniej. Zwolnij! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 Głupio trochę 30.01. w środku zimy pisać o tym, że dzisiaj był wspaniały dzień, zdecydowanie dużo lepszy na rower i to szosówkę niż na narty :shocked: :crazy: No ale cóż, kiedy temperatura sięga 12'c, drogi są suche, to aż żal nie pokręcić choć trochę. To co, że noga nie podaje. To co, że od jesieni kilka kg przybyło, które niestety czuć, że ciążą zwłaszcza pod górki. Najważniejsze, że jest radość, uśmiech i wolność :cheerful: :happy: No i jadąc sobie i kręcąc rodzą się decyzje, że sprzedaję swoje Progressory, a do slalomek dokupuję all-mountainy :crazy:Tak, że kilka fotek z taaaaaakiej wypasionej tegorocznej zimy :stupid: 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 No ładnie dziś kmarcin pokręciłeś. I widać radość z jazdy, super! Piękne foty! Też dziś trochę pojeździłem mimo lekkiego kataru, ale nie mogłem poprostu odpuścić takiej pogody!Serdecznie pozdrawiam Maciek[ATTACH]26861[/ATTACH][ATTACH]26862[/ATTACH][ATTACH]26863[/ATTACH]Wysłane z mojego LT26i przy użyciu Tapatalka 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 30 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 30 Styczeń 2016 [ATTACH]26861[/ATTACH] Tu,gdzie robiłeś fotkę,w środę była audica na barierkach... Stało jeszcze drugie auto,a panowie nie wyglądali na intelektualistów... :wink: Warunki do jazdy były dobre,więc reszte można sobie dopowiedzieć... :wink: :tongue: Tak mi się przypomniało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Telegraf... na rowerze...Tak się zastanawiam czy aby na pewno wątek rowerowy powinien być w dziale "Aktywne lato" :wink: Przez taką zimę jaką mamy w tym sezonie, chyba częściej jeździłem na rowerze niż na nartach :angry: :shocked:W Kielcach i okolicy sezon zimowy już się niestety zakończył :sorrow:. Stacje nieczynne, a kielecki Telegraf już definitywnie ogłosił zakończenie sezonu narciarskiego. Skoro wyciągiem i na nartach nie można, no to postanowiłem wjechać sobie na niego rowerem :crazy: w sumie pierwszy raz w życiu :redface:Było trochę błota, trochę śniegu, a i tak było pięknie i przyjemnie. Było po prostu tak: 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 (edytowane) Kmarcin,jakbyś czytał mi w myślach.... :cheerful: Dziś do roboty po śniegu i mokrym ,a po oddaniu "bogu co boskie",objechałem dwa jeziora - Goczałkowickie i Łąka.Maiły być jeszcze Paprocany w Tychach,ale tam wisiała ciężka chmura ze śniegiem,a do tego czas poganiał... Bratnia dusza,nie ma co! : PS.Ciekawe czy ktoś zgadnie skąd fotka? Edytowane 26 Luty 2016 przez johnny_narciarz 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Taaaka ta zima, że jutro przejadę się na szosówce dla przyjemności, a przed wieczorem mtb z musu. Trzeba sobie jakoś radzić, bo inaczej zwariować przez tą pogodę można :stupid: Johnny ty to masz chociaż fajne wizualnie okolice do jazdy :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 PS.Ciekawe czy ktoś zgadnie skąd fotka? Pewnie to jakiś skalniak z jakiegoś centrum ogrodniczego jakich w okolicy mamy sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2016 Nawet nie wiem,czy to jeszcze była miejscowość,o której myślę - Łąka. Ale jest tu gdzie jeździć! :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 6 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2016 Rowerowo pozdrawiam z Żaru, warunków narciarskich brak za to rowerowe super, szosa sucha![ATTACH]29490[/ATTACH] 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi