artix Napisano 16 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2021 Mowie se, a to nakrece cos i pokaze na forum w jakich okolicznsciach przyrody zamieszkuje. Udalo sie nawet nagrac pieknego jelenia i jastrzebia, ktory wystartowal mi z nad glowy. Przekleilem mocowanie kamery na kask rowerowy pod zlym katem i celuje zbyt w ziemie, a tak po za tym w ogole nic nie widac na filamach Pojde wiec na latwizne. Mam filmy goscia od ktorego jak sie okazuje kupilem rame X-Calibera na ktorej buduje drugi rower na czesciach ktore zostaja mi z mojego Scotta. Filmy znalazlem po kupnie ramy przez przypadek Jezyk prosty i zrozumialy Mam nadzieje ze zajrzycie w moje strony wirtualnie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 16 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Październik 2021 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 17 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2021 Sezon na rowery szosowe powoli się kończy, ale dzisiaj udało się zaliczyć jeszcze pętelkę transgraniczną po bliskich terenenach Meklemburgii-Pomorza Przedniego przy momentami nawet słonecznej, choć chłodnej pogodzie i nacieszyć się widokami złotej jesieni. Spokojne 57 km przez Dobrą Szczecińską na przejście Buk-Blankensee, następnie Boock, Rothenklempenow, Glashütte na przejście Dobieszczyn-Hintersee. Granica polsko-niemiecka również ostatnio często bywa patrolowana: Szosą do Blankensee: Można byłoby pomyśleć, że to maj i kwitnący rzepak, ale to gorczyca na polach pod Boock: I jeszcze jakaś ciekawska rogacizna spotkana pod Glashütte. Wyglądają trochę jak wygolone owce: 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 17 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Październik 2021 (edytowane) Kraj tysiąca jezior 😉 https://www.komoot.com/tour/526941983?ref=avs&share_token=aPkITjXiYZ3CqbrO3J6Y6cKvsDS7GQAiiieEIicqBQ6BGV42Mj VID-20211017-WA0000.mp4 Edytowane 17 Październik 2021 przez artix 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 Jesienne rowerowanie z zefirkiem. Tym razem przesiadka na stary rower, nowy pojechał do serwisu. Jesień na całego - gdzie ta droga ? Szukamy dalej. Jedziemy do stajni. Są konie. I sama "Stajnia na Kępie". 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 23 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Październik 2021 (edytowane) Ja dziś też dwudziestaka. Wracałem na długich 😜 Edytowane 23 Październik 2021 przez artix 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 24 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 24 Październik 2021 A nie pokazywałem Wam kamyka który ostatnio znalazłem koło domu 😆 5 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 26 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 26 Październik 2021 Takie tam - za miedzę do sąsiada, po łąkach, lasach i jeziorach. Kolorowe życie bez retuszu . Jezioro Ogólne - 2 km od mojego domu: Nad Gunicą: W rezerwacie Świdwie: Pałac w Stolcu: U Niemców: Thursee - najładniej tu właśnie jesienią. 11 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 30 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2021 Dziś też trochę pojeżdzone. Jesień jest piękna tego roku i COVID nam tego nie odbierze 😆 Od jutra zmieniam temperatury otoczenia. Relacja będzie. Będzie też niespodzianka 😜 10 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Spiochu Napisano 30 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 30 Październik 2021 (edytowane) Wczoraj odwiedziłem Suliwoods. Przyjemna ścieżka 40min autem od Wrocka. Poziom trudności nie jest duży. Nawet dla mnie, nie było elementów nie do przejechania. Trochę problemu mogą sprawić dwa zakręty na dole, mało też nie spadłem z mostka, który można ominąć. Inaczej sprawa wygląda gdy pojedzie się szybciej. W połowie trasy jest jedna większa skocznia, trudno też wyrobić na muldach. Sam oczywiście nie skakałem, ale jak mnie poniosło na falkach to ledwo się uratowałem przed glebą. Po 3h jazdy miałem dość a zrobiłem tylko niecałe 20km i 500m przewyższenia. A tutaj historia powstania trasy: Obecnie dodanych jest sporo nowych elementów. Edytowane 30 Październik 2021 przez Spiochu 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 31 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2021 10 godzin temu, Spiochu napisał: Wczoraj odwiedziłem Suliwoods. Przyjemna ścieżka 40min autem od Wrocka. Poziom trudności nie jest duży. Nawet dla mnie, nie było elementów nie do przejechania. Trochę problemu mogą sprawić dwa zakręty na dole, mało też nie spadłem z mostka, który można ominąć. Inaczej sprawa wygląda gdy pojedzie się szybciej. W połowie trasy jest jedna większa skocznia, trudno też wyrobić na muldach. Sam oczywiście nie skakałem, ale jak mnie poniosło na falkach to ledwo się uratowałem przed glebą. Po 3h jazdy miałem dość a zrobiłem tylko niecałe 20km i 500m przewyższenia. A tutaj historia powstania trasy: Obecnie dodanych jest sporo nowych elementów. Wielkie brawa dla pana który to wszystko zorganizował. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 31 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2021 My wczoraj z kolegą uskuteczniliśmy lekki trening ,przed wieczornym wyjściem do ludzi🙃. Było jeżdżenie , pchanie i sapanie🤪 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 31 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 31 Październik 2021 Jesienna odsłona Szlaku Bielika w gminie Kołbaskowo. A w pakiecie jeszcze parę kilometrów nad Odrą i po polsko-niemieckim pograniczu. Kurów i Siadło Dolne: W drodze do Moczył: Między Kamieńcem a Pargowem: Nowa ddr-ka wzdłuż granicy Staffelde-Rosówek: Przeskok na polską stronę - winnica w Smolęcinie koło Kołbaskowa. Na krzakach wiszą jeszcze i nabierają słodyczy kiście ciemnych winogron: I znów myk do Niemiec - Ladenthin i Schwennenz: Powrót przez Lubieszyn i gminę Dobra Szczecińska, udało się jeszcze za widoku: 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 1 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 1 Listopad 2021 Mam tylko problem z wyborem rowera 😆 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Listopad 2021 (edytowane) Nadszedł czas na rower, więc nadszedł i czas na relacje 😉 Padło na elektryka, bo czas w końcu spróbować a i plany były ambitne. Ostatnie kilometry pedalowalem na pustej bateri 😆 Wypożyczyłem rower. Elektrycznego fulla Gianta i dogadałem się że chce aby mnie tylko wywieźli z grupą, a ja już sobie dalej będę radził sam. Zaoszczędziłem 10 euro 😆 A tak na poważnie to był plan aby podjeżdżać bo to przecież elektryk, ale pan się zaśmiał i powiedział że na 2300 raczej się to nie uda. Temperatury wariowały jak szalone i przyznam że się nie przygotowałem. Dostałem kurtkę w wypożyczali, bo chcieli abym wrócił z rowerem 😆 Były momenty bardzo przyjemne, a i owiane grozą. Zdjęć brak właśnie z tych bo głową była gdzieś indziej. Jazda na czuja według mapy nie zawsze działa ale się udało. Dziw bo nie w lesie na górze, a na wybrzeżu przy klifach miałem cykora gdzie bateria się kończyła. Wąskie ścieżki po kamieniach i skałach na dużych wysokościach. Nachylenie też dość ostre. To cholerstwo przecież waży. Hamulce to osobna kwestia. Też trzeba było uważać. Ok, teraz parę fotek z Teneryfy. Edytowane 5 Listopad 2021 przez artix 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 12 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2021 (edytowane) Ponownie w góry Trasa: Żywiec, Biały Krzyż, Kotarz, Klimczok, Bystra. Vertical 1430m https://pl.mapy.cz/s/kakacameka Kotarz Rower bez wspomagania (90% na trasie to elektryki) , właściciel też bez wspomagania w odżywianiu - tylko natura (suszone owoce, kompot itp.), jest moc Edytowane 12 Listopad 2021 przez surfing 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 12 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Listopad 2021 Fajna trasa i piekne tereny. Mam blisko z Polski, bede sie musial wybrac w tamte strony. Macka trzeba bedzie zwerbowac po raz kolejny 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 16 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 16 Listopad 2021 Udało się dzisiaj dopaść słońce Podjazd Szczyrk - Klimczok, dalej Szyndzielnia i zjazd trasami Enduro Trails do Bystrej. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 17 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2021 Dzisiaj znowu trochę się powłóczyłem na rowerze. Mój rower jest w serwisie więc pożyczam od syna (od jest w szkole). Po ostatnich podmuchach wiatru, pojawiają się ostrzeżenia. Sporo też drzew wyrwanych z korzeniami. Dużo liści wszędzie. Miejscami je już wywiało. Momentami na podjazdach, ślizgam się na liściach. Moja prywatna trasa MTB (tylko dla zorientowanych gdzie jechać). I jeszcze dwa ujęcia. Piękne słoneczko, bardzo przyjemnie dziś się jeździło. 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 17 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Listopad 2021 @surfing, @moruniek - jak ja Wam zazdroszczę tego słoneczka! Niestety u nas zgniły wyż - ciemno, ponuro i mży. Rower się kurzy od piątku. Masakra jakaś. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2021 12 godzin temu, tanova napisał: @surfing, @moruniek - jak ja Wam zazdroszczę tego słoneczka! Niestety u nas zgniły wyż - ciemno, ponuro i mży. Rower się kurzy od piątku. Masakra jakaś. Chyba Niż Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 18 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2021 36 minut temu, JC napisał: Chyba Niż https://www.twojapogoda.pl/wiadomosc/2021-11-14/za-sprawa-zgnilych-wyzow-mamy-ponury-listopad-slonce-wyjrzalo-zza-chmur-tylko-na-jeden-dzien/ 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 18 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Listopad 2021 20 godzin temu, tanova napisał: Niestety u nas zgniły wyż - ciemno, ponuro i mży. Rower się kurzy od piątku. Masakra jakaś. Słońce do 12:00 było tylko w górach, w domu mgła, poranny widok z web kamer zachęcił mnie do wyjazdu. Wygląda na to że był to ostatni dzień złotej jesieni, teraz pogodę mamy demokratyczną 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 21 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2021 Tour de Skrzyczne 49km Rybarzowice, Lipowa, Dolina Zimnika, Skrzyczne, zjazd do Szczyrk MTB trial. Szczyrk pomnik z 1900r, drzewa chyba też. 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Listopad 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Listopad 2021 Wiecie że można ze Stravy pobierać GPXy bez wykupionej Stravy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi