JC Napisano 5 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2021 Trochę posprzątałem. Dyskusję na temat ustawień MTB przeniosłem tutaj. W tym wątku zamieszczamy relacje z wypadów rowerowych... proszę! 1 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 5 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Październik 2021 Relacja Magdy z 10. Rajd Rowerowy Dookoła Zalewu Szczecińskiego. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2021 Poznaje kolejne trasy MTB koło mego domu. Dziś kilka zdjęć, więcej pewnie wstawię po weekendzie. Jeździłem trasami Jabłonowski Cross East i West oraz Wzgórzem Zielonych Traw. Trasa wiedzie taką oto ścieżką. Bywa piaszczyście. Czasem jest dość szeroko. Miejsce pamięci. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 6 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2021 Diamenty tego wieczoru 😀 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 6 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2021 1 hour ago, artix said: Diamenty tego wieczoru 😀 Takie wąskie ścieżki w lesie od razu mnie "kupują" ! 👍 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2021 44 minuty temu, Sportego360 napisał: Takie wąskie ścieżki w lesie od razu mnie "kupują" ! 👍 U mnie w lasach masz ich pod dostatkiem. A to niziny, okolice Warszawy. Zapraszam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 6 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2021 1 minute ago, moruniek said: U mnie w lasach masz ich pod dostatkiem. A to niziny, okolice Warszawy. Zapraszam. Mówisz niziny hmmmmm, pewnie kiedyś zawitam jak mi się te górki wokoło znudzą. A i dzięki za zaproszenie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 6 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2021 2 minuty temu, Sportego360 napisał: Mówisz niziny hmmmmm, pewnie kiedyś zawitam jak mi się te górki wokoło znudzą. A i dzięki za zaproszenie Zapraszam, miejsce noclegowe się znajdzie. Trasy też pokażę. A i jakieś grill też będzie. Oczywiście gór to nie zastąpi ale Wisła to piękna rzeka. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 6 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Październik 2021 13 minutes ago, moruniek said: Zapraszam, miejsce noclegowe się znajdzie. Trasy też pokażę. A i jakieś grill też będzie. Oczywiście gór to nie zastąpi ale Wisła to piękna rzeka. Coś o tym wiem, codziennie przez nią przejeżdżam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 7 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 7 Październik 2021 Narty i rower lacza 👍😃 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 8 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 8 Październik 2021 Miał być weekend, wyszło wcześniej. Kolejne trasy MTB w mojej okolicy. Tym razem Bukowiec. Jest tam trasa o wdzięcznej nazwie Krętaczek i faktycznie nazwa dokładnie oddaje jej charakter. Można dostać zawrotu głowy. Na zboczu okolicznego wzniesienia, niezliczona ilość zjazdów i podjazdów. Dalsza część trasy prostsza technicznie i szybsza. Jest też kilka dłuższych (jak na warunki nizinne) zjazdów. Zaczynamy. Podjazd, do właściwego wzniesienia. Trasy dobrze oznaczone. Wszystkie zjazdy i podjazdy na prowadzą do tej tablicy. Mamy też numerki prowadzące nas we właściwej kolejności inaczej można byłby się w tym pogubić. Są tu i strome, kręte zjazdy, bandy, są też przeszkody. Mamy takie podjazdy. Druga część trasy spokojniejsza. Mamy takie oto miejsce odpoczynku. Wracamy do domu, tu dość długi zjazd. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnel2748 Napisano 9 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 9 Październik 2021 (edytowane) Wczorajsza trasa zapomniałem komórkę to powrót z Kamienicy tą samą drogą https://www.strava.com/activities/6082604330 dziś poprawka tzn to co miało być wczoraj ale w odwrotną stronę. Jakieś resztki formy - Sloneczny Trakt z Wojcieszyc ,Antoniów, Swieradów,Kopalnia Stanisław,Jakuszyce i zjazd. https://www.strava.com/activities/6087360870 2 dni MTB i zatęskniłem za asfaltem. Edytowane 9 Październik 2021 przez agnel2748 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 11 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2021 Kilka zdjęć z weekendu, z Drawieńskiego Parku Narodowego. Trasa 40 km wzdłuż Drawy, przez miejscowości: Barnimie - Zatom - Moczele - Sitnica - Bogdanka - Dominikowo. Pierwsza część (Barnimie-Moczele) po lesie, o charakterze nizinnego mtb, po czerwonym szlaku pieszym - malowniczą skarpą nad rzeką. Od Moczeli do końca jazda boczną asfaltową drogą o zróżnicowanej jakości. Piękna pogoda i totalne pustki na szlaku - jedna kilkuosobowa grupa rowerzystów na asfalcie i starsza para, też na rowerach, na odcinku terenowym. 13 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
izydar Napisano 11 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2021 Do tej pory Drawę znałem tylko z kajaka, ale chodzi mi po głowie żeby rowerem po okolicznych lasach pośmigać. Tymi zdjęciami przekonujesz mnie, że trzeba przestać myśleć tylko zapakować rower i ruszać. Ale to na wiosnę. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 11 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2021 Godzinę temu, izydar napisał: Do tej pory Drawę znałem tylko z kajaka, ale chodzi mi po głowie żeby rowerem po okolicznych lasach pośmigać. Tymi zdjęciami przekonujesz mnie, że trzeba przestać myśleć tylko zapakować rower i ruszać. Ale to na wiosnę. I słusznie - bo na wiosnę dzień sporo dłuższy niż teraz i też jest pięknie. Do końcówki czerwca, gdy jeszcze nie ma kajakarzy w parku, można mieć te krajobrazy prawie na wyłączność. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 11 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2021 (edytowane) W odwiedziny wpadł kolega który kupił rower za moją namową, czyli rozumiecie, taki "świeżak" 😆 Zrobiłem traske e Kompot i trochę przesadziłem 😎 Kolega o wadze dość sporej i początki na rowerze. Pot łał się z kasku jak z kranu i sterował telefonem 😆 Po rowerach był grill i Duch Puszczy na deser i mi wybaczył, a nawet podziękował za mega dzień 😃 Edytowane 11 Październik 2021 przez artix 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 11 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2021 11 minut temu, artix napisał: W odwiedziny wpadł kolega który kupił rower za moją namową, czyli rozumiecie, taki "świeżak" 😆 Zrobiłem traske e Kompot i trochę przesadziłem 😎 Kolega o wadze dość sporej i początki na rowerze. Pot łał się z kasku jak z kranu i sterował telefonem 😆 Po rowerach był grill i Duch Puszczy na deser i mi wybaczył, a nawet podziękował za mega dzień 😃 Myślę ze Duch Puszczy ma znacznie więcej kalorii niż 576..musisz trase "przemodelować.. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 11 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 11 Październik 2021 (edytowane) 2 godziny temu, tanova napisał: I słusznie - bo na wiosnę dzień sporo dłuższy niż teraz i też jest pięknie. Do końcówki czerwca, gdy jeszcze nie ma kajakarzy w parku, można mieć te krajobrazy prawie na wyłączność. Coś mi się wydaje że na Drawie to ja ze swoim plutonem wybudowałem most! Było to w 1982 r, na Poligonie Drawskim odbywały się manewry "Przyjaźń 82" (???). Dostałem rozkaz aby w 24 godz. wybudować most. Zabrałem 2 Krazy, trak, elektrownię i kafary, że o moich chłopakach nie wspomnę, no i ze Szczecina Podjuch wio nad rzekę. Most udało się zrobić w czasie. Na otwarcie przybyli jacyś ludzie z władz gminy, trochę jakiejś publiki i..... wojsko sowieckie i NRD-owskie. Niby razem żeśmy ten most budowali (hi, hi hi). Czekalismy na telewizję ale ta się opóźniała z przyjazdem, więc uroczystości otwarcia odbyły się z opóźnieniem, ale bez telewizji. Jak towarzystwo się rozjechało, przystąpiliśmy do wzmacniania tego mostu. Po prostu trzeba było nabić jeszcze sporo gwoździ, wzmocnić dość liche, na prędce zrobione barierki. W czasie wykonywania tych robót zajechała telewizja. Coś tam pogadałem z redaktorem redakcji wojskowej, kpt. Majewskim, pokręcono jakieś filmiki. Zabawnym było kiedy operator kazał mojemu żołnierzowi wbijać gwoździa aby on to nakręcił. Żołnierz imieniem Zdzichu wyjął z ust gwoździa, przyłożył do dechy, puknął, ten wbił się na tyle że stał już sam, i wtedy kropnął obuchem siekiery tak, że gwóźdź wbił się cały. Operator zaskoczony nakazał Zdzichowi wbijać gwoździa tak powoli, żeby on nakręcił tą scenę. Na to Zdzichu, ni c..a, ja tak nie bede bił. Ktoś zobaczy ten film i bede miał przeje....., a poza tym jakbyśmy tak bili te goździe to ten most budowali by my tydziń, powiedział! Kpt. Majewski zdążył jeszcze nadać materiał i w 3 wydaniu Dziennika Telewizyjnego zagościłem na ekranie. A jakby tak ekipa przyjechała na czas, to notable i Ruscy z Niemcami byli by filmowani. Za ten most mieli mnie awansować, ale przyszedł rozkaz ( załatwił mi to ojciec przez kolegę z partyzantki co poszedł potem do wojska), przeniesienia mnie bliżej domu. Znaczy się na kielecczyznę, i wszystko poszło psu w d....., no bo narobiłem im kłopotu tym swoim odejściem do innej jednostki. Edytowane 11 Październik 2021 przez Bumer 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 12 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2021 13 godzin temu, Bumer napisał: Coś mi się wydaje że na Drawie to ja ze swoim plutonem wybudowałem most! Było to w 1982 r, na Poligonie Drawskim odbywały się manewry "Przyjaźń 82" (???). Dostałem rozkaz aby w 24 godz. wybudować most. Zabrałem 2 Krazy, trak, elektrownię i kafary, że o moich chłopakach nie wspomnę, no i ze Szczecina Podjuch wio nad rzekę. Most udało się zrobić w czasie. Na otwarcie przybyli jacyś ludzie z władz gminy, trochę jakiejś publiki i..... wojsko sowieckie i NRD-owskie. Niby razem żeśmy ten most budowali (hi, hi hi). Czekalismy na telewizję ale ta się opóźniała z przyjazdem, więc uroczystości otwarcia odbyły się z opóźnieniem, ale bez telewizji. Jak towarzystwo się rozjechało, przystąpiliśmy do wzmacniania tego mostu. Po prostu trzeba było nabić jeszcze sporo gwoździ, wzmocnić dość liche, na prędce zrobione barierki. W czasie wykonywania tych robót zajechała telewizja. Coś tam pogadałem z redaktorem redakcji wojskowej, kpt. Majewskim, pokręcono jakieś filmiki. Zabawnym było kiedy operator kazał mojemu żołnierzowi wbijać gwoździa aby on to nakręcił. Żołnierz imieniem Zdzichu wyjął z ust gwoździa, przyłożył do dechy, puknął, ten wbił się na tyle że stał już sam, i wtedy kropnął obuchem siekiery tak, że gwóźdź wbił się cały. Operator zaskoczony nakazał Zdzichowi wbijać gwoździa tak powoli, żeby on nakręcił tą scenę. Na to Zdzichu, ni c..a, ja tak nie bede bił. Ktoś zobaczy ten film i bede miał przeje....., a poza tym jakbyśmy tak bili te goździe to ten most budowali by my tydziń, powiedział! Kpt. Majewski zdążył jeszcze nadać materiał i w 3 wydaniu Dziennika Telewizyjnego zagościłem na ekranie. A jakby tak ekipa przyjechała na czas, to notable i Ruscy z Niemcami byli by filmowani. Za ten most mieli mnie awansować, ale przyszedł rozkaz ( załatwił mi to ojciec przez kolegę z partyzantki co poszedł potem do wojska), przeniesienia mnie bliżej domu. Znaczy się na kielecczyznę, i wszystko poszło psu w d....., no bo narobiłem im kłopotu tym swoim odejściem do innej jednostki. Jest wprawdzie kilka mostów na poligonie drawskim, ale czy ostał się "most przyjaźni"? Oto jest pytanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 12 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 12 Październik 2021 5 godzin temu, tanova napisał: Jest wprawdzie kilka mostów na poligonie drawskim, ale czy ostał się "most przyjaźni"? Oto jest pytanie! Drewniany, dwie podpory, powinien wytrzymać 15 ton. Drewno nie było impregnowane, 40 lat to jednak sporo. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 13 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2021 Tym razem nizinne MTB w gminie Wieliszew. Objechane trasy o znajomo brzmiącej nazwie Kasprowy, Rita, Piaskownica, Poniatów. Trasy urozmaicone, dość prose, łączące się ze sobą i tworzące pętlę. Gdzieś w środku lasu odnajdujemy taką oto tablicę. Dalej mapa tras. Trasy raczej dobrze oznaczone, czasem musiałem poszukać drogi. Miejscami dużo piachu. A to cały czas trasa. Trochę jazdy po leśnych ścieżkach. Czasem robiło się fajnie. Były też podjazdy. Były też zjazdy. A to już w drodze powrotnej do domu. Gmina Jabłonna, przy ścieżkach rowerowych, pojawiły się takie oto stacje z podstawowymi narzędziami. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 13 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 13 Październik 2021 Widać, @moruniek że masz dużo radochy z tego nowego roweru. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 14 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Październik 2021 17 godzin temu, tanova napisał: Widać, @moruniek że masz dużo radochy z tego nowego roweru. Rower, rowerem. Mój syn radzi sobie coraz lepiej i coraz większą frajdę sprawia mu jazda po wertepach. Mam więc towarzystwo i motywację do podnoszenia własnych umiejętności. Poniżej młody na zdjęciach. 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 15 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2021 20 godzin temu, moruniek napisał: Rower, rowerem. Mój syn radzi sobie coraz lepiej i coraz większą frajdę sprawia mu jazda po wertepach. Mam więc towarzystwo i motywację do podnoszenia własnych umiejętności. Poniżej młody na zdjęciach. ile ma lat? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 15 Październik 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Październik 2021 2 godziny temu, mysiauek napisał: ile ma lat? Syn 11, córka 8. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi