Wujot Napisano 4 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2021 No po prostu... śliczny jesteś! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 4 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 4 Wrzesień 2021 (edytowane) 3 minuty temu, Wujot napisał: No po prostu... śliczny jesteś! 💕😆 Edytowane 4 Wrzesień 2021 przez artix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnel2748 Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 (edytowane) W końcu jakieś słońce Piątek wieczorem rozgrzewka Lokalne hopki-https://www.strava.com/activities/5899825712 Sobota min. Swieradów Sky Walk - https://www.strava.com/activities/5903714267 Niedziela czeska pętelka - https://www.strava.com/activities/5909120752 Edytowane 5 Wrzesień 2021 przez agnel2748 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 (edytowane) 22 godziny temu, artix napisał: u kurczaczek - Nysa ?? Edytowane 5 Wrzesień 2021 przez christof 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 1 godzinę temu, christof napisał: u kurczaczek - Nysa ?? Spójrz dobrze a znajdziesz coś jeszcze 😉😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 5 Wrzesień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 Dzisiejszy wypad do kultowego miejsca kolarskiego na Mazowszu Góra Kawiarnia! Nowy wpis na blogu, pod linkiem: Serdecznie zapraszam! marboru 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 5 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 5 Wrzesień 2021 (edytowane) Urlopu czas zacząć, wybór padł na D.K a konkretnie Polanica Zdrój jako baza wypadowa 😜. Będziemy objeżdżać Single w Dolinie , a na rozgrzewkę pokręciliśmy dzisiaj troszkę wokół komina☺️ Edytowane 5 Wrzesień 2021 przez MAIKEL 1977 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 6 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 6 Wrzesień 2021 Bardo😜 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Wrzesień 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Wrzesień 2021 (edytowane) Po raz drugi Święty Krzyż zaliczony na szosie Tym razem z Przyjaciółmi. Piękna trasa po ziemi świętokrzyskiej. 55 km i prawie 900 metrów przewyższenia. Pogoda - sztos! Pozdrawiam marboru Edytowane 12 Wrzesień 2021 przez marboru 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 (edytowane) Miałem przygotowaną relację ale odpuszczam, bo mimo że byłem w tamtym kraju jest kilka zdjęć z symbolami wrzuconymi nachalnie w krajobraz Tylko jedno zdjęcie z ciekawej trasy, zagadka dla forumowych ekologów, co to za miejscowość? Dla ułatwienia dodam że zdjęcie z niedzieli. Edytowane 14 Wrzesień 2021 przez surfing 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 2 godziny temu, surfing napisał: Miałem przygotowaną relację ale odpuszczam, bo mimo że byłem w tamtym kraju jest kilka zdjęć z symbolami wrzuconymi nachalnie w krajobraz Tylko jedno zdjęcie z ciekawej trasy, zagadka dla forumowych ekologów, co to za miejscowość? Dla ułatwienia dodam że zdjęcie z niedzieli. Karpaty Wschodnie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawelb91 Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 7 godzin temu, surfing napisał: Tylko jedno zdjęcie z ciekawej trasy, zagadka dla forumowych ekologów, co to za miejscowość? Dla ułatwienia dodam że zdjęcie z niedzieli. Teren industrialny wygląda na Hutę Vitkovice w Ostrawie. Góry w tle trochę za blisko ale to pewnie efekt zoomu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 16 godzin temu, Mitek napisał: Nie wtykaj innym w głowy własnych przekonań. To Twoja sprawa. A Ty masz "respektować różne punty widzenia". Koniec dygresji. Ja nie jestem nauczycielem czy tym bardziej jakimś ideologiem. Każdy niech se do głowy wtyka co chce! Jego sprawa. Nie mniej jednak gdy widzę że ktoś deklaruje siebie jako otwartego i tolerancyjnego, szasta swą nowoczesnością innym wytykając zacofanie, lecz bezrozumny sposób pokazuje swą prawdziwą naturę ograniczonego i zatwardziałego co do swoich przekonań, wytykam mu to. Często w sposób drastyczny, aby weszło w pięty. Żeby zrozumiał jakim jest hipokrytą. Po prostu nie toleruję prymitywizmu i chamstwa. A przekonania każdy ma takie jakie wyniósł z domu, ze szkoły, z literatury, mediów, no i własnych doświadczeń, przemyśleń, rozważań i analiz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
WojtekM Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Co za ciężki gość, rety. 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 9 godzin temu, surfing napisał: Miałem przygotowaną relację ale odpuszczam, bo mimo że byłem w tamtym kraju jest kilka zdjęć z symbolami wrzuconymi nachalnie w krajobraz Tylko jedno zdjęcie z ciekawej trasy, zagadka dla forumowych ekologów, co to za miejscowość? Dla ułatwienia dodam że zdjęcie z niedzieli. @surfing - zmiłuj się i wrzuć swoją relację rowerową, bo czas najwyższy, żeby ten wątek wrócił do tematyki rekreacyjno-sportowej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Może nie wycieczka, ale na rozluźnienie taki widoczek ustrzeliłem ostatnio jadąc rano do pracy rowerkiem. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kordiankw Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 28 minut temu, cyniczny napisał: Może nie wycieczka, ale na rozluźnienie taki widoczek ustrzeliłem ostatnio jadąc rano do pracy rowerkiem. Z wiaduktu w Rembertowie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnel2748 Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 (edytowane) W niedzielę byliśmy na Sky Walku w Swieradowie ....ale ''znawcy tematu'' powiedzieli, że to komercja(rzeczywiście tłumy) a prawdziwa wieża widokowa powstaje na Wysokim Kamieniu , no to postanowiłem sprawdzić . https://www.strava.com/activities/5959811213 Nie pamiętam ale chyba 1 wszy raz w tym roku na góralu . (więcej dzisiejszego pstrykania tutaj https://ibb.co/album/hFcgYY) Edytowane 14 Wrzesień 2021 przez agnel2748 6 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 12 minut temu, kordiankw napisał: Z wiaduktu w Rembertowie Dokładnie 🙂 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Godzinę temu, agnel2748 napisał: a prawdziwa wieża widokowa powstaje na Wysokim Kamieniu , no to postanowiłem sprawdzić . https://www.strava.com/activities/5959811213 Nie pamiętam ale chyba 1 wszy raz w tym roku na góralu . (więcej dzisiejszego pstrykania tutaj https://ibb.co/album/hFcgYY) Szkoda, że nie podjeżdżaliście i zjeżdżaliście singletrackiem szklarska 14. On przebiega dosłownie kilkadziesiąt metrów niżej. Jest surowy i ciasny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnel2748 Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 Malutki kawałek tego singla w zeszłym roku przejechałem. O ile dobrze to odczytałem to sekcja 4 ....z góry do skrzyż. z asfaltem. ( takie kółko wtedy https://www.strava.com/activities/3751982544/overview) Prawdę mówiąc ja mam ''taką cienką technikę'' i ogólnie inny ''profil kolarza'', że tymi singlami jakoś nie rozkoszuję się specjalnie, przejadę bez jakiegoś stresu ale nie ciągnie mnie do tego . Wtedy jak jechałem pamiętam zakręt w lewo , zakręt w prawo, w lewo i tak w kólko, że nudne się robiło. U mnie to coś jak na nartach przeważnie jakoś zjade ( wiadomo z motyką na księżyc się nie wybieram) ale główna przyjemność idzie na podjazd/podejście ....a zjazdy to wisienka , szybkie gdzie czuć prędkość ( najlepiej asfaltowe ) bez techn. trudnosci. (inna sprawa, że zjazd 1,5 km po tych dziurach z Kamienia , do tego na przednim hamulcu też średnio przyjemny ....w tylnym hamulcu żona klocki zjechała i skrzypiał strasznie...no ale oczywiście to żaden stres, tam nie jest aż tak stromo żeby się czegokolwiek bać) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 14 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 14 Wrzesień 2021 35 minut temu, agnel2748 napisał: Malutki kawałek tego singla w zeszłym roku przejechałem. O ile dobrze to odczytałem to sekcja 4 ....z góry do skrzyż. z asfaltem. ( takie kółko wtedy https://www.strava.com/activities/3751982544/overview) Prawdę mówiąc ja mam ''taką cienką technikę'' i ogólnie inny ''profil kolarza'', że tymi singlami jakoś nie rozkoszuję się specjalnie, przejadę bez jakiegoś stresu ale nie ciągnie mnie do tego . Wtedy jak jechałem pamiętam zakręt w lewo , zakręt w prawo, w lewo i tak w kólko, że nudne się robiło. U mnie to coś jak na nartach przeważnie jakoś zjade ( wiadomo z motyką na księżyc się nie wybieram) ale główna przyjemność idzie na podjazd/podejście ....a zjazdy to wisienka , szybkie gdzie czuć prędkość ( najlepiej asfaltowe ) bez techn. trudnosci. (inna sprawa, że zjazd 1,5 km po tych dziurach z Kamienia , do tego na przednim hamulcu też średnio przyjemny ....w tylnym hamulcu żona klocki zjechała i skrzypiał strasznie...no ale oczywiście to żaden stres, tam nie jest aż tak stromo żeby się czegokolwiek bać) No to w zasadzie najważniejszą część znasz. Co prawda można mieć tu zastrzeżenia (bo na pewno nie jest to singletrack typu flow, szczególnie na tym odcinku, i ten luźny tłuczeń). Później (to czego nie jechałeś) jest bardziej standardowo, bandy nawet jakieś są. To drugi niezły odcinek. Jeszcze dalej okoliczności śliczne i turystyka. A podjazd jak to podjazd... Choć w paru miejscach zjebany. Ja w zjeździe staram się używać głównie przodu: zdecydowanie lepsza trakcja, efektywniejsze hamowanie i oszczędzasz oponę tylną. Oczywiście można (a teoria zaleca) troszkę dołączyć tyłu ale z umiarem. Powiedzmy polecane jest takie 2:1 (co pewnie da rzeczywisty stosunek siły hamowania 4:1). Zresztą to dobrze słychać. Ja w każdym razie używam mniej tyłu jak to jest polecane. A i tak wymieniam 2x tył na jeden przód (opony). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 22 godziny temu, Jeeb napisał: Karpaty Wschodnie ? Zimno. Faktycznie Rumuńskie klimaty. 17 godzin temu, pawelb91 napisał: Teren industrialny wygląda na Hutę Vitkovice w Ostrawie. Góry w tle trochę za blisko ale to pewnie efekt zoomu. Ciepło. Podpowiedź - pętla 60 km rowerem, granicę PL przekraczałem 10 razy, w tym 4 mosty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zimnik Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 Huta Trzyniec , tam jest bardzo fajny szutrowy podjazd na Czantorię a zjazd czerwonym też niczego sobie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 15 Wrzesień 2021 Zgłoszenie Share Napisano 15 Wrzesień 2021 (edytowane) 17 minut temu, Zimnik napisał: Huta Trzyniec Trafony, zdjęcie robione na granicy w Czeskim Puńcowie. https://pl.mapy.cz/s/nubuloheku https://pl.mapy.cz/s/mubovavolo Edytowane 15 Wrzesień 2021 przez surfing Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi