laryzbyszko Napisano 17 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2021 15 godzin temu, surfing napisał: Mapy.cz https://pl.mapy.cz/s/defohojodo trasy rowerowe to różowe kropki Dzięki. Dokładnie tego potrzebowałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gerald Napisano 17 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2021 (edytowane) W dniu 10.05.2021 o 23:05, Wujot napisał: Dokładnie. To jest parę odcinków: Prusice - Przedkowice - Żmigród Przedkowice - Osiek i kluczowy długi fragment wertykalny Żmigród- Osiek - Książęca Wieś (w budowie) Gruszeczka - Sułów - Milicz- Ruda Milicka - Grabownica. Ten ostatni w standardzie szutrowym Zrobiłem sobie z 8-9 lat temu kółeczko tam na rowerze. Pamiętam że na tej trasie (już rowerowej), postawiono jako ciekawostkę pełne oznakowanie linii kolejowej zgodnie z dawną instrukcją E1. Fajnie to wygląda. Brakowało tylko czynnych semaforów Edytowane 17 Maj 2021 przez Gerald 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 17 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 17 Maj 2021 8 minut temu, Gerald napisał: Zrobiłem sobie z 8-9 lat temu kółeczko tam na rowerze. Pamiętam że na tej trasie (już rowerowej), postawiono jako ciekawostkę pełne oznakowanie linii kolejowej zgodnie z dawną instrukcją E1. Fajnie to wygląda. Brakowało tylko czynnych semaforów Nie tylko oznakowanie - w Miliczu są jeszcze dwa wagony na bocznicy. Dawniej też barierki były sympatyczne drewniane. Niestety powoli wymieniają je na ordynarne rury kolorowe. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 18 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2021 Przed Wami pierwszy, z serii vlogów rowerowych. Pierwsza trasa, jaką wybrałem, to "Beskidzki klasyk" - Bielsko-Biała - Kozia Góra - Bystra - Klimczok - Przełęcz Karkoszczonka - Brenna - Jaworze - Bielsko-Biała. 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 18 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 18 Maj 2021 15 minut temu, JC napisał: vlogów rowerowych vlog będzie rowerowy czy pedelecowy ? 2 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jank Napisano 19 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2021 Zaczynam powoli przekonywać się do pedelców. Olądając film uświadomiłem sobie,że jeżdżąc na tradycyjnym góralu i tradycyjnej szosie pozbawiam się wspaniałych emocji związanych z tym czy baterii starczy czy też nie i gdzie by się doładować. Normalnie taki problem rozwiązuję w knajpie lub sklepiku spożywczym, ale jazda na elektryku jest jak widać zdecydowanie bardziej skomplikowana i emocjonująca. 1 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 19 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2021 (edytowane) Czy tylko mnie pedelce nieodparcie kojarzą się z padalcami? 🤔 Edytowane 19 Maj 2021 przez tanova 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 19 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2021 7 minut temu, tanova napisał: Czy tylko mnie pedelce nieodparcie kojarzą się z padalcami? 🤔 Mnie się kojarzą (a raczej sama nazwa) jeszcze gorzej...ale mnie z reguły wszystko się kojarzy "jeszcze gorzej".. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2021 W dniu 17.05.2021 o 23:01, Wujot napisał: Nie tylko oznakowanie - w Miliczu są jeszcze dwa wagony na bocznicy. Dawniej też barierki były sympatyczne drewniane. Niestety powoli wymieniają je na ordynarne rury kolorowe. Cześć A w Miliczu ważna impreza niedługo...chyba? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 19 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 19 Maj 2021 27 minut temu, Mitek napisał: Cześć A w Miliczu ważna impreza niedługo...chyba? Pozdrowienia Co masz na myśli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2021 9 godzin temu, Wujot napisał: Co masz na myśli? Cześć No z tego co wie na ten weekend (chyba niedziela) planowana jest uroczystość związana z nadaniem milickim ścieżkom (czy tez jakiejś wybranej ścieżce= nie wiem nie znam realiów) imienia Ryszarda Szurkowskiego. Z tego co kojarzę Pan Ryszard pochodził gdzieś z tamtych regionów. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 20 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2021 11 godzin temu, Mitek napisał: Cześć No z tego co wie na ten weekend (chyba niedziela) planowana jest uroczystość związana z nadaniem milickim ścieżkom (czy tez jakiejś wybranej ścieżce= nie wiem nie znam realiów) imienia Ryszarda Szurkowskiego. Z tego co kojarzę Pan Ryszard pochodził gdzieś z tamtych regionów. Pozdrowienia Chyba z Świebodowa to faktycznie blisko Milicza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 20 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 20 Maj 2021 10 minut temu, Wujot napisał: Chyba z Świebodowa to faktycznie blisko Milicza. Cześć Nie wiem skąd. Nie znam jego biografii, ani okolicznych wiosek i nie szukam po sieci. Po prostu Gdzieś mi się obiło o uszy. Wybitny sportowiec i człowiek.., szkoda i szacunek wielki. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 Wspominali o tym komentatorzy na jednym z etapów Giro - może tam Ci się obiło, o ile oglądasz of course:-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 Godzinę temu, cyniczny napisał: Wspominali o tym komentatorzy na jednym z etapów Giro - może tam Ci się obiło, o ile oglądasz of course:-) Cześć Bardzo możliwe. Jak komentuje Baranowski to staram się nie przepuszczać transmisji. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 Najlepiej podoba mi sie to zdanie "Zeby nie bylo latwo" 😆 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 (edytowane) 51 min! Jazdy pociągiem do Lewina Brzeskiego (z Wro). Tam zaś zaczyna się zupełnie inny świat. Odra, Nysa Kłodzka i Stobrawa tworzą skomplikowany na poły dziki i trudniej, momentami, dostępny system. Polecam go wszystkim szwendaczom z doświadczeniem w poruszaniu się w terenie. Szczególnie teraz gdy poziom wody jest bardzo wysoki, komarów i innych natrętnych bzykaczy jeszcze nie ma, a roślinność umiarkowana (pokrzywy do wysokości podkolanówek, spotkałem 2x). Jest za to miejscami mokro i przejechanie z suchą stopą może być trudne. Ale warto, bo natężenie pięknościowe jest maksymalne. Intensywność koloru poraża. Na mapie na niebiesko zaznaczyłem szczególnie fajne kawałki. Żadnych pretensji w kwestii utrudnień nie przyjmuję... Da się! Pozdro Wiesiek Edytowane 21 Maj 2021 przez Wujot 9 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 Wiesiek jak zwykle piękne ujęcia, dalej pstrykasz P30? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 21 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 17 minut temu, surfing napisał: Wiesiek jak zwykle piękne ujęcia, dalej pstrykasz P30? Ano Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Maj 2021 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Maj 2021 W dniu 17.05.2021 o 11:48, Cosworth240 napisał: Mariusz - kiedy robicie Pauli upgrade na karbonowe koła? W zasadzie chyba tylko tego "brakuje" jej tarmac'owi, zwłaszcza na tle Canyona koleżanki 😉 Plan jest by do mojego Rubasa wstawić stożek 40 bądź 50...wówczas Paula przejmie Rovale 32 na ceramice - przy jej wadze większy stożek nie ma sensu, bo byle wiaterek i wyląduje w rowie. No ale nowe koła nieprędko u mnie... teraz budowa to priorytet i niestety skarbonka - a końca jeszcze nie widać 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lexi Napisano 22 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 22 Maj 2021 15 godzin temu, marboru napisał: ... teraz budowa to priorytet i niestety skarbonka - a końca jeszcze nie widać Mam dla Ciebie Mariusz dwie wiadomości, dobrą i złą - budowa się kiedyś skończy....ale skarbonka już z Tobą pozostanie.. 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 23 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2021 Bielsko - Straconka - Przegibek -Międzybrodzie - wzdłuż Soły do Kęt -Bielsko niespełna 50km vertical 1660m Padać zaczęło dopiero jak wróciłem do domu Przegibek Parking o 10:00 pełny. Międzybrodzie niespodzianka zamiast żagli Kitesurfing z dechą nowej generacji, śmigali mimo że wiało tylko 3B w porywach Sezon rozpoczęty ale woda tylko dla morsów. Zapora Porąbka wybudowana 1937r. - śliczna W Porąbce w potoku Wielka Puszcza (7C) morsy mają swoje miejsce, jest nawet przebieralnia. Most na Sole 1938r. w Kobiernicach k Kęt 7 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
agnel2748 Napisano 23 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2021 (edytowane) Nie często wstawiam swoje wypociny rowerowe , (musiałbym co ca. 2 dni- bez sensu)....ale akurat dziś urokliwy mostek na Jeziorze Złotnickim.( blisko np. zamek Czocha)-główny cel wyjazdu Trasa- pętla po hopkach , bez jakiś tam wymagających podjazdów podjazdów-111km kolarka,tak żeby zdążyć przed prawd. deszczem https://www.strava.com/activities/5344429520 Edytowane 23 Maj 2021 przez agnel2748 5 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christof Napisano 23 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2021 Godzinę temu, surfing napisał: vertical 1660m chyba 660 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 23 Maj 2021 Zgłoszenie Share Napisano 23 Maj 2021 Taka tam niedzielna przejażdżka🚴🏻👌🌞 Zrobiłem nawet kilka zdjęć 🤪 Pozdrawiam Łukasz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi