marboru Napisano 16 Sierpień 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2020 (edytowane) Dzisiaj było sprawdzenie swoich sił na 100 kilometrów Niestety większość wyniku zabrał dzisiaj wiatr - zdecydowanie druga połowa dystansu słabsza... ...mimo wszystko udało się zrobić życiówkę (wcześniej 31) Forma jest...ale po intensywnym tygodniu... łącznie 5 treningów, przejechany dystans 314 kilometrów z łączną średnią 34 km/h... pora mocniej zregenerować siły. Dzisiaj miałem kilka kryzysów i powrót z ciężką nogą. Trasa dzisiejszego przejazdu...no i kilka górek było - w końcu buszowanie po świętokrzyskim Z kolarskim pozdrowieniem marboru Edytowane 16 Sierpień 2020 przez marboru 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 16 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2020 6 godzin temu, marboru napisał: Dzisiaj było sprawdzenie swoich sił na 100 kilometrów Niestety większość wyniku zabrał dzisiaj wiatr - zdecydowanie druga połowa dystansu słabsza... ...mimo wszystko udało się zrobić życiówkę (wcześniej 31) Forma jest...ale po intensywnym tygodniu... łącznie 5 treningów, przejechany dystans 314 kilometrów z łączną średnią 34 km/h... pora mocniej zregenerować siły. Dzisiaj miałem kilka kryzysów i powrót z ciężką nogą. Trasa dzisiejszego przejazdu...no i kilka górek było - w końcu buszowanie po świętokrzyskim Z kolarskim pozdrowieniem marboru No, no - ale się katujecie z Paulą w te upały! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 16 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 16 Sierpień 2020 Turystycznie i rekreacyjnie - ale też dzisiaj pojeżdżone! 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 17 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2020 Żelazny szlak rowerowy, wycieczka w strefie czerwonej i 6 razy przez granicę. Wersja skrócona bo późny start i nadciągająca burza, na całej trasie nie widzieliśmy nikogo w maseczce. https://www.laznedarkov.cz/historicke-lazne-darkov# Karwina Stare Miasto www.zamek-frystat.cz Gołkowice granica W oczekiwaniu na powrót - element powitalny patrząc z powyższego mostu w stronę Czech. Kościół św. Anny w Gołkowicach https://www.zamecek-petrovice.cz/ 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2020 (edytowane) W dniu 10.08.2020 o 11:05, Mitek napisał: Cześć Rowerzystom będącym w okolicach Rucianego, Mrągowa czy Mikołajek polecam jeszcze wybranie się do Wojnowa. To znane historyczne miejsce od 2017 roku jest miejscem organizowania Wojnowskiego Festiwalu Fotografii. Bardzo obszerna prezentacja, której miejscem są płoty wojnowskich zabudowań jest niezwykle ciekawa i zróżnicowana. Świetny zapożyczony, chyba z Francji, pomysł. Pozdrowienia Dobra wystawa, podkreślam duże zróżnicowanie tematów. Akurat byliśmy w tych okolicach 🙂 Wojnowo nad Krutynią Edytowane 17 Sierpień 2020 przez MarioJ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 17 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2020 Cześć Wybacz - Wojnowo. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 17 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 17 Sierpień 2020 3 minuty temu, Mitek napisał: Cześć Wybacz - Wojnowo. Pozdrowienia jeszcze udało mi się poprawić, piszę na procentach 😉 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Cześć Co do rowerów w rejonie to lubiącym się sprawdzać polecam objechanie jeziora Mokrego na czas. Drogi są klarowne i topograficznie oczywiste a za to zróżnicowane od idealnego asfaltu (w Zgonie) przez szutrową autostradę (zachodni brzeg) leśne, piaszczysto żwirowe dukty idące góra dół cały czas (wschodni brzeg) po zakrzaczonego singla z koniecznością przenoszenia roweru przez leżące kłody lawirowania po bagnie itd. (brzeg północny). Całość ma trochę ponad 21km i zajmuje koło godzinki. Biegający kolega robi w 1h40min - 1h45min. Świetna trasa na poranne rozjeżdżenie. Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Z jeziora Mokrego zaliczyliśmy ze znajomymi jego wschodni brzeg, fajna trasa góra dół z pięknymi widokami na jezioro. Ogólnie na wyjeździe tylko Mikołajki przytłoczyły ilością turystów, ale musieliśmy je zaliczyć objerzdzajac Śniardwy (trasa i tak wyszła tego dnia130km). Łącznie zrobiliśmy coś koło 450km. 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 (edytowane) Cześć He he - my jadąc raczej się nie rozglądamy - dopiero jak staniemy. Widzę, że najlepsze fragmenty Mokrego ominęliście - namawiam do ich spenetrowania. A gdzie mieliście bazę, bo widzę, że Śniardwy robiliście podobnie jak my - przynajmniej brzeg północny i wschodni (bez szczegółów bo starliśmy się zjeżdżać z tych rozbitych dróg gdzie się dało w jakieś polne. Mikołajki to horror absolutny. Pozdro Edytowane 18 Sierpień 2020 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Wiesz Mitku że tempo i ilość przerw dostosowuje się do najsłabszych.To był wyjazd towarzyski w większości narciarzy z PZJU (skiforum) część z nas na rower wsiada sporadycznie. Tak więc miałem dużo czasu na rozglądanie. Raz tylko ostatnie kilkanaście kilometrów mieliśmy asfaltem więc z kolegą odskoczyliśmy utrzymując 33-35km/h. Bazę mieliśmy w Spychówku. Pomarańczowa kropka na mapce wyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Cześć Ja pisałem tylko o jeździe małżeńskiej Rybelkiem, gdy jedziemy w zróżnicowanej grupie to wiadomo ale ... nie lubię tego, wiesz bawi mnie jazda dla jazdy, ale jak przyjechała nasza przyjaciółka to jeździliśmy ze średnimi z cyklu 13-14 km/h. Wsiadanie na rower sporadyczne jest dość ... traumatycznym przeżyciem - przynajmniej dla mnie było. 33-35 to na asfalcie spora prędkość średnia jak na MTB, musi być w miarę równo. Gratulacje. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 18 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 18 Sierpień 2020 Tempo dla mnie zabójcze, napędzał mnie tylko fakt że kolega bardziej obiezdzony w tym roku potrzebował zmian, w zeszłym roku na Suwalszczyźnie przy takim odskoku siedziałem głównie na kole. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2020 12 godzin temu, 1mirinda napisał: Tempo dla mnie zabójcze, napędzał mnie tylko fakt że kolega bardziej obiezdzony w tym roku potrzebował zmian, w zeszłym roku na Suwalszczyźnie przy takim odskoku siedziałem głównie na kole. Cześć A gdzie na Suwalszczyźnie bo też tam w tym roku trochę jeździliśmy? Rejon na północ od Suwałk oraz Puszcza Augustowska. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sportego360 Napisano 19 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2020 18 hours ago, 1mirinda said: Z jeziora Mokrego zaliczyliśmy ze znajomymi jego wschodni brzeg, fajna trasa góra dół z pięknymi widokami na jezioro. Ogólnie na wyjeździe tylko Mikołajki przytłoczyły ilością turystów, ale musieliśmy je zaliczyć objerzdzajac Śniardwy (trasa i tak wyszła tego dnia130km). Łącznie zrobiliśmy coś koło 450km. Ciekawy wzór z tej trasy wyszedł, taka przeplatanka. Albo materiał do nauki o zbiorach w podstawówce :). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 19 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2020 Godzinę temu, Sportego360 napisał: Ciekawy wzór z tej trasy wyszedł, taka przeplatanka. Albo materiał do nauki o zbiorach w podstawówce :). Cześć Bo to jest zbiór tras. Tak na oko, wycinek mapy ze zdjęcia ma 70x40km...;) Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 19 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 19 Sierpień 2020 9 godzin temu, Mitek napisał: Cześć A gdzie na Suwalszczyźnie bo też tam w tym roku trochę jeździliśmy? Rejon na północ od Suwałk oraz Puszcza Augustowska. Pozdrowienia Do Suwałk dojechaliśmy pociągiem i na 2 samochody,metę mieliśmy w Hajnówce to mniej więcej wyznaczona trasa bociania. Mamy to ułatwienie że część osób woli zwiedzać okolice samochodem więc mamy wozy serwisowe do przeworzenia pakunków,szukania kwater (w razie braku mieliśmy namioty), zaopatrzenia itp. W tym roku planowaliśmy zachodnią granicę, ale z powodu korony nikt by nam na jeden dzień nie wynajął pokoi, dlatego tym razem wybraliśmy wariant z jedną bazą. Dwa lata temu była trasa że Świnoujścia na Hel. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 20 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 20 Sierpień 2020 (edytowane) Czy nikt nie jeździ MTB w Świętokrzyskim ostatnio ? 🙂 Właśnie odkryłem dwie trasy, i o jednej z nich nie ma nigdzie za bardzo informacji. Sam ułożyłem pętlę MTB, opartą na Baraniej Górze w pobliżu słynnego Muzeum Sienkiewicza w Oblęgorku. Można zacząć w okolicach właśnie muzeum, można też w okolicach Porzecza. Wjazd polecam wąskimi i mało ruchliwymi asfaltami, gdzie są piękne widoki na okolice. Od punktu 2 do 3 (na mapie) jest szutrówka, później droga leśna. Sednem pętli jest zjazd czarnym szlakiem (turystycznym), oczywiście pierwszeństwo ma pieszy. Zjazd jest wyśmienity, zmienne nachylenie, na początku droga z koleinami, później ścieżka, wąwóz, korzenie, zakręty. Przepiękne MTB w długości prawie 2km. Trudność w kategorii niebieski mtb na trailforks. Pętla nie jest długa, do niej można dołączyć przejazd całym czerwonym szlakiem po okolicy, asfalty, Chełmce, itp. Dla mnie to był podjazd z pobliskiej Ciosowej. Zapomniałem się ubrać na MTB, bo pojechałem z rodziną na lekkie wałęsanie się i zostałem ciut dłużej. Edytowane 20 Sierpień 2020 przez MarioJ 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 21 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 21 Sierpień 2020 Cześć' W Świętokrzyskim - dopiero we wrześniu... Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 24 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 24 Sierpień 2020 (edytowane) W dniu 20.08.2020 o 23:59, MarioJ napisał: Czy nikt nie jeździ MTB w Świętokrzyskim ostatnio ? 🙂 Właśnie odkryłem dwie trasy, i o jednej z nich nie ma nigdzie za bardzo informacji. Sam ułożyłem pętlę MTB, opartą na Baraniej Górze w pobliżu słynnego Muzeum Sienkiewicza w Oblęgorku. Można zacząć w okolicach właśnie muzeum, można też w okolicach Porzecza. Wjazd polecam wąskimi i mało ruchliwymi asfaltami, gdzie są piękne widoki na okolice. Od punktu 2 do 3 (na mapie) jest szutrówka, później droga leśna. Sednem pętli jest zjazd czarnym szlakiem (turystycznym), oczywiście pierwszeństwo ma pieszy. Zjazd jest wyśmienity, zmienne nachylenie, na początku droga z koleinami, później ścieżka, wąwóz, korzenie, zakręty. Przepiękne MTB w długości prawie 2km. Trudność w kategorii niebieski mtb na trailforks. Pętla nie jest długa, do niej można dołączyć przejazd całym czerwonym szlakiem po okolicy, asfalty, Chełmce, itp. Dla mnie to był podjazd z pobliskiej Ciosowej. Zapomniałem się ubrać na MTB, bo pojechałem z rodziną na lekkie wałęsanie się i zostałem ciut dłużej. Jak to nikt? Ja cały czas! W połowie wakacji byłem w tych rejonach - troszkę dłuższa opcja mi wyszła przez Jaworznie, Tumlin (Rezerwat przyrody Kręgi Kamienne) i Wzgórza Tumlińskie, Góra Ciosowa i Kamieniołom Ciosowa. Barania Góra i zjazd wąwozem jest genialny. Zresztą generalnie okolice i widoki są ekstra. Polecam pojechać dalej - tzn. zrobić kolejny podjazd w okolice Góry Sieniawskiej (albo i jeszcze dalej) i tutaj super zjazd w okolice tarasu widokowego i dalej asfaltem do Oblęgorka. Świetne tereny i na jazdę MTB w lesie i na szosę bo fajne podjazdy i zjazdy asfaltowe. Edytowane 24 Sierpień 2020 przez mifilim 3 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Nad Bałtykiem tłum, byliśmy zmuszeni chodzić boso bo zabrali nam rowery, a samochody ze Śląska są wrzucane do Bałtyku w celu dezynfekcji widok w drugą stronę Udany krótki pobyt, nogi bolo. 3 1 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 Cześć Nad Bałtykiem w tłumie są tylko Ci, którzy chcą być. Jak widać Wy jesteście normalni. Udany pobyt to jest to! Pozdrowienia 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 (edytowane) 7 godzin temu, Mitek napisał: Nad Bałtykiem w tłumie są tylko Ci, którzy chcą być. Jak widać Wy jesteście normalni. Chyba bym polemizował. Norma to chyba jest w okolicy większości ??? A jeśli tak to są nienormalni! Ty Mitku też z pewnością nie jesteś normalny! (emotki nie będzie, bo jest tylko dla normalnych) Pozdro Wiesiek Edytowane 27 Sierpień 2020 przez Wujot Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 27 Sierpień 2020 2 godziny temu, Wujot napisał: Chyba bym polemizował. Norma to chyba jest w okolicy większości ??? A jeśli tak to są nienormalni! Ty Mitku też z pewnością nie jesteś normalny! (emotki nie będzie, bo jest tylko dla normalnych) Pozdro Wiesiek Cześć Moje normy tworzę ja. Inni albo się do nich stosują albo są nienormalni. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 31 Sierpień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 31 Sierpień 2020 (edytowane) Witam po dłuższej nieobecności, trza było zarobić trochę grosza na przyszłe eskapady 😋. Udało się wczoraj pokręcić solidnie rodzinnie🚴♂️ przed wypadem w polskie górki rowerowo. Edytowane 31 Sierpień 2020 przez MAIKEL 1977 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi