lu5asz Napisano 30 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2020 8 godzin temu, marboru napisał: @cyniczny sam mam Garmina 830 i jestem zachwycony (jest mniejszy od 1030, a równie zaawansowany technologicznie). Ja póki co używam podstawowego licznika Garmin edge 25 i daje rade-to co potrzebne pokazuje,prędkość,dystans,kadencje ,czas jazdy itp.Można też wgrać ślad mapy i ładnie prowadzi. Dla porównania brat mam model 1000 i tam już jest wypasik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 30 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2020 7 godzin temu, cyniczny napisał: Mapy.cz używam i prawie byłaby idealna gdyby była możliwość wrzucania tras z pliku .gpx, bo rysować mapki wole w brouter.de lub RwGPS. Ale za to ma nawigowanie turn by turn za free, bo na Stravie i RwGPS to chyba płatne opcje To jest możliwe. Wrzucasz do mapy.cz na kompie, zapisujesz trase na swoim koncie i później ja widzisz na telefonie. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 30 Kwiecień 2020 Zgłoszenie Share Napisano 30 Kwiecień 2020 (edytowane) 7 godzin temu, cyniczny napisał: Mapy.cz używam i prawie byłaby idealna gdyby była możliwość wrzucania tras z pliku .gpx, bo rysować mapki wole w brouter.de lub RwGPS. Ale za to ma nawigowanie turn by turn za free, bo na Stravie i RwGPS to chyba płatne opcję Edytowane 30 Kwiecień 2020 przez MarioJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
cyniczny Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 12 godzin temu, MarioJ napisał: To jest możliwe. Wrzucasz do mapy.cz na kompie, zapisujesz trase na swoim koncie i później ja widzisz na telefonie. A mógłbyś podpowiedzieć krok po kroku jak wrzucić plik gpx do mapy.cz, co wybrać aby to zrobić. Bo wydaje mi się że wyklikiwalem wszystko i takiej opcji nie znalazłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 A po rowerku VID-20200430-WA0022.mp4 1 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 8 godzin temu, cyniczny napisał: A mógłbyś podpowiedzieć krok po kroku jak wrzucić plik gpx do mapy.cz, co wybrać aby to zrobić. Bo wydaje mi się że wyklikiwalem wszystko i takiej opcji nie znalazłem. Pewnie musisz być zalogowany, zaczynamy na komputerze domowym . 1. Tools - otwiera się lista na dole listy masz import GPX Wybierasz ściągnięty plik Naciskasz save (gwiazdka po prawej) i dodajesz do tras Później na smartfonie możesz otworzyć zapisaną trasę. Ogólnie warto być zalogowanym bo jest synchronizacja w dwie strony i masz więcej funkcji, a wszystko bezpłatnie. 4 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MarioJ Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 Miałem napisać wieczorem, ale widzę że kolega już mnie wyręczył. Dzięki. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 Nie ma jak wieczorna jazda😋 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 Piękny początek maja, mój ulubiony miesiąc roku. Spacerek po obiedzie wokół miasta. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 1 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 1 Maj 2020 (edytowane) A co to? Taka piękna pogoda 1 maja i nikt nie jeździł na rowerze? Tylko jakiś nocny marek @MAIKEL 1977)? To ja wrzucam kilka fotek z piątkowego wypadu turystycznego Blue Velo - odcinek Gryfino-Trzcińsko Zdrój, malowniczą doliną Tywy przez historyczne ziemie Joannitów (Swobnica) i Templariuszy (Banie, Trzcińsko Zdrój), a powrót bocznymi drogami różnej jakości, ale również urokliwymi. Początek trasy przy zamkniętym moście Gryfino-Mescherin Blue Velo jest dobrze oznakowana pomarańczowymi tabliczkami z numerem szlaku (nr 3) i kilometrażem Nowy, asfaltowy odcinek od Gryfina do Borzymia, ale są też odcinki szutrowe przez las. Na moście nad Tywą: Jezioro Długie w Baniewicach: Zielono mi ... Swobnica - ruiny zamku Joannitów: Trzcińsko-Zdrój: Skróty, skróty .. Takie drogowskazy można jeszcze napotkać po drodze: Steklno - kościół i plaża nad jeziorem: I znów w Gryfinie, wita nas Brama Bańska. Wyszło prawie 94 kilometrów. Edytowane 1 Maj 2020 przez tanova 9 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 2 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 Jedziemy 🙂 Na przedłużonej sezonówce 8 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 2 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 Jak słusznie zauważyła tanova mało relacji z wypadów rowerowych z tego weekendu. Wczoraj przejechałem jedna z moich stałych tras czyli nad Wisłę, później 30km przy wale i powrót Puszcza Kozienicka, niestety nie robiłem tym razem zdjęć Dziś wystartowałem w przeciwnym kierunku, najpierw do pobliskiego Czarnolasu. Niestety o relacji przypominałem sobie później i nie mam zdjęć z parku i muzeum Jana Kochanowskiego. Następnie drogami gminnymi i powiatowymi udałem się w kierunku Czerwonej przez Zalazy i Ciepielow Mleczyki Park w Ciepielowie gdzie zazwyczaj robię pauzę. Kościół w Ciepielowie Widoczek Bociany czując nadciągająca burzę zleciały do gniazda Pomału zaczynam rozglądać się za schornieniem Jeszcze staw Łabędź miał nadzieję na chleb, ale zaczęło już grzmieć więc nie mam czasu na postój Zaczyna kropić gdy docieram do przystanku autobusowego, chwilę później rozpętała się burza z gradobiciem Przymusową przerwę wykorzystuje na posiłek, wyciągam kanapki banany i spokojnie czekam aż przestanie padać. Przyglądam się też nawigacji i ostatecznie rezygnuje z jazdy do ruin zamku w Iłży i kieruje się w regiony którymi często jeździ marboru Niedarczow, Rawica, Tczow Po deszczu na przekąskę wyleciał bocian W Miodnym dojeżdżam do Puszczy Kozienickiej, aby po paru kilometrach stwierdzić, że czas zjechać trochę z asfaltu, kilkanaście kilometrów po takiej leśnej drodze to czysta przyjemność Ostatecznie zrobione 100km Pozdrawiam Marek 10 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 2 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 Trochę udało się wczoraj pokręcić,zdjęć nie robiłem bo pogoda niestabilna i starałem się poprawić na segmentach w lesie 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 2 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 Też wczoraj trochę pojeździłem.Tym razem wschód polski.Wiatr szalał ,ale dało się kręcić.Ruch na drogach znikomy, zawsze to bezpieczniej. 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 2 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 marboru, zmieniasz dwa koła?Jakie plany? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
surfing Napisano 2 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 20 godzin temu, tanova napisał: Skróty, skróty .. Parytety w bagażu muszą być, skąd ja to znam Piękna relacja i prawie 100 km nie tylko asfaltem. Gratulacje. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 2 Maj 2020 Autor Zgłoszenie Share Napisano 2 Maj 2020 Dzisiaj 132 kilometry oraz 915 metrów w pionie. Zaliczone najwyższe podjazdy w mazowieckiem Potrafi być mocno... Hura jestem w świętokrzyskim!!! Paula Luxtorpeda To pełnej relacji zapraszam do mojego bloga, pod linkiem: Pozdro! marboru 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 3 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2020 Pojeżdżone dziś.Celem było miasto Terespol i granica polsko-białoruska. Droga prosta jak stół,żadnych dziur Po ponad godzinie dojezdam do Terespol-szukałem jakiegoś rynku itp. ale nic takiego nie znalazłem ,pytałem nawet ludzi he .Pojechałem więc na granice ... Kilka fotek i powrót. Co do roweru jestem mega zadowolony,ale to pewnie każdą szosą się tak przyjemnie jedzie..., i ten dżwięk podczas jazdy . 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1mirinda Napisano 3 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 3 Maj 2020 Dziś wyprawa za Wisłę. Najpierw kieruję się na Dęblin, później przeprawa przez Wieprz w miejscowości Niebrzegów, aby powrócić przez Puławy. Po kilku kilometrach mijam po raz trzeci w tym tygodniu koniki Następnie dojeżdżam do stawów chodowlanych w Bąkowcu Kościół w Opactwie Przeprawa przez Wisłę w Deblinie Dojeżdżam do Niebrzegowa nad Wieprzem Powrót nowym mostem w Puławach na który niestety trzeba wnieść i znieść rower po schodach Po drodze mijam sanktuarium w Wysokim Kole Pałacyk z okresu międzywojennego w miejscowości Boguszówka Teraz kieruję się w kierunku Czarnolasu i muzeum Jana Kochanowskiego Jeszcze szesnastowieczy Kościół ufundowany przez Kochanowskich w miejscowości Gródek Dziś zrobione 80km. Pozdrawiam Marek 9 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tanova Napisano 4 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2020 Trochę się rozpisałam ... więc zapraszam do czytania fotorelacji z wczorajszego roweru na blogu: 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 4 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2020 Pobłądzone - pojeżdżone .....ale udało się zrobić trochę szybkich podjazdów.🙂🚴♂️ 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 4 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2020 Szybki wypad na zachód słońca= pokręcone 1,5h😋 pozdrawiam⛷️ 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojgoc Napisano 4 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 4 Maj 2020 @MAIKEL 1977 - zachód bardzo ładny, maseczka tez😁 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lu5asz Napisano 8 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2020 Dalej zwiedzam Podlasie...dziś mała pętelka Biała Podlaska-Rokitno-Janów Podlaski-Biała Podlaska. Po drodze mnóstwo sadów,lasów,pól.... W Janowie nie wpuszczają do stadniny koni,trzeba jeszcze poczekać na otwarcie. Dziś zrobione 55km. Pozdrawiam Łukasz 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi33 Napisano 8 Maj 2020 Zgłoszenie Share Napisano 8 Maj 2020 Dzisiaj spokojnie to był czas na jakąś fotkę.🚴♂️ 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi