lski@interia.pl Napisano 15 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Kwiecień 2013 Czy ktoś z Was przerabiał gumę narciarską-normalny krawiec nie chce się tego podjąć,twierdząc,że ze względu na elastyczność materiału potrzebna jest specjalna maszyna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Lukaszo86 Napisano 16 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 nie przerabiałem nigdy gumy, ale z tego co się orientuję to jest to materiał jak każdy inny, więc niech krawiec nie zgrywa pawiana :-p co innego kwestia szwów. jeśli sposób szycia jest bezszwowy to może faktycznie być problematyczne dla zwykłego krawca, ale jak tłumaczy się, że materiał zbyt elastyczny, że maszynę trzeba, to leci w kulki i mu się robić nie chce :-p moja krawcowa nieraz poprawiała mi odzież skórzaną, doszywała elementy. tak samo było ze strojami narciarskimi, za ok. 30 zł zamek w kurtce mi wymieniła. poszukaj innego krawcowego ;-) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jarek Napisano 16 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 Czy ktoś z Was przerabiał gumę narciarską-normalny krawiec nie chce się tego podjąć,twierdząc,że ze względu na elastyczność materiału potrzebna jest specjalna maszyna... Musisz poszukać specjalnego krawca. Zwykły krawiec tego nie zrobi, musi być elastyczna nic i rzeczywiście zwykła maszyna tego nie zrobi chyba ze chcesz mieć szły które nie bedą się rozciągać Ja kiedyś chciałem przerobić koszulki rowerowe i znalazłem kilka firm w Polsce które by się tego podjęły nawet ceny były rozsądne, adresów nie pamietam ale szukaj pod krawiectwo sportowe. Sent from my iPhone using Tapatalk 2 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 16 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Kwiecień 2013 moja krawcowa [...] za ok. 30 zł zamek w kurtce mi wymieniła. Mnie też krawcowa skasowała na 30 zł za "wymianę zamka" w kurtce narciarskiej. Byłem pełen podziwu jak ona ten zamek wymieniła, bo w na kurtce nie było najmniejszego śladu po wymianie zamka, w tkaninie nie było nawet jednej dodatkowej dziurki po igle! Sprawa wyjaśniła się gdy uszkodzeniu uległ zamek w innej kurtce. Przypadkowo dowiedziałem się, że wystarczy iść do pasmanterii i kupić za 3 zł nowy suwak do zamka błyskawicznego i wymienić tylko sam suwak do zamka! Sprzedawczyni w pasmanterii od ręki zrobiła mi to w cenie towaru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 17 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Kwiecień 2013 Już załatwione,rzeczywiście specjalna maszyna i nici,znalazłem panią w Gliwicach,co się w tym wyspecjalizowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skaju Napisano 10 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2013 a moglbys dac na nia namiar?? pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 10 Maj 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Maj 2013 507210104.Daj znać,co załatwiłeś,bo ja mieszkam daleko i wybiorę sie tam przy okazji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi