Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Dolina Zillertal, marzec 2013r. - movies :)

Rekomendowane odpowiedzi

2 dni z 6 na Tuxie. odwiedziliśmy wszystkie ośrodki w dolinie choć nie wiem czy to był dobry krok. Pozdro.

A dlaczego uważasz , że nie był to dobry krok ? A w Gerlosstein i na Spieljochu też byliście ? Prawie byśmy się spotkali , bo my szusowalismy w Zillertalu od 16 do 19 marca - na szczęście było już dużo mniej ludzi niż 2 tygodnie wcześniej.

Byliśmy od 19 do 26 marca. Wydaje mi się optymalny termin na dolinę Zillertal... chociaż ta tegoroczna zima ;)

Przy dzisiejszej pogodzie i nie chodzi mi o to co aktualnie jest za oknem, tylko chodzi mi bardziej o czasy w jakich żyjemy, pojęcie optymalnego terminu leży w gruzach:rolleyes::.

Byłem kiedyś w Zillertal dokładnie 10 marca, nie jeździłem tam wtedy na nartach bo zjechaliśmy tam tylko turystycznie jadąc na narty do Włoch. W każdym razie wyglądało tak strasznie, buro ponuro, na trasach do parkingu w ogóle śniegu już nie było i nawet patrząc w góry tego śniegu nie było widać, nawet w Tux na 1500 m śniegu nie było. Ogólnie atmosfera przytłaczająca.

Ja byłem w tamtym roku na weekend majowy,sypało w dolinie,a lodowiec zamknięto z powodu wiatru i śnieżycy:tongue:Śniegu było ogrom,jazda na całym lodowcu,zjazd do parkingu.Pozostałe stacje nieczynne z powodu przerwy technicznej,ale śniegu było opór:tongue:Najlepszy okres to czerwiec:wink: na Tuxa

Byłem kiedyś w Zillertal dokładnie 10 marca, nie jeździłem tam wtedy na nartach bo zjechaliśmy tam tylko turystycznie jadąc na narty do Włoch. W każdym razie wyglądało tak strasznie, buro ponuro, na trasach do parkingu w ogóle śniegu już nie było i nawet patrząc w góry tego śniegu nie było widać, nawet w Tux na 1500 m śniegu nie było. Ogólnie atmosfera przytłaczająca.

Trzykrotnie byłem na Tuxie w marcu i za każdym razem było rewelacyjnie.

Raz to na dole było nawet +15 stopni, a na górze minus 16 C. Jak widziałem tę temperaturę na tablicy świetlnej w Vorderlanerbach, to nie wierzyłem, uwierzyłem dopiero gdy wyjechałem na górę.

Poniżej zdjęcie zrobione 4 marca 2002, właśnie podczas tego wyjazdu.

dsc00012afg.jpg

Edytowane przez Chris_M