marcinn Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 No i dotarliśmy do domciu z 2 dniowej wyprawy z Małej Fatry a dokładnie z VratnejMyślę że mogę rzec że to taka bajkowa kraina,gdy wjeżdżaliśmy w dolinę byliśmy mocno zaskoczeni :eek:To wszystko tak blisko naszej granicy.Z Cieszyna mamy do pokonania około 90 kilometrów.Kierujemy się na Trinec,Cadca i do Techerowej.A z techerowej to już rzut przysłowiowym beretem,ok 6kmNa parkingu w Pasekach jesteśmy o 9,parking prawie pełny,co nie odczuliśmy w czasie jazdy,czy przy wyciągachPlan jazdy uzgadniamy wcześniej,cały czwartek jeżdzimyw Pasekach i Południowym Groniu,piątek zostawiamy sobierejon góry Chleb,gdzie też mamy kwaterke,tuż pod stacją gondolki,za całe 11 jurków od osoby :wink: 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Po ogarnięciu się prosimy o więcej szczegułów i fotek . Od dawna mnie korcił ten rejon, ale jakoś nie było po drodze. Czy za tydzień, dwa będzie się jeszcze dało tam jeździć ? Jakie trasy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Rejon Paseky to przede wszystkim 4-osobowe krzesło,szybkością nie powala :tongue: z czerwoną trasą i kilkom łorcyki-tależykamiBardzo fajny ośrodek z ciekawymi traskami,dość dobrze zaopatrzoną gastronomią,z przyzwoitymi cenami.Trasy przygotowane prawie wzorcowo,jeśli nie wziąść pod uwagę dojazdach do łorcyków-troszkę minerałówJeśli chodzi o ośrodek Vratna Chleb(mój faworyt) no to tu już zdecydowanie bardziej ambitne trasy-czarneZ dolu wjeżdżamy 8-osobową gondolką.Na górze wita nas fajna samoobsługowa resteuracja,z pięknym tarasem widokowymDalej przechodzimy na czarną 1 lub 2a która jest jest obsługiwana przez łorcyk.Można się tu zmęczyć,oj można :smile:Wspomne jeszcze że narciarze z zacięciem freeidowym nie będą się tu nudzić,jest gdzie podziczyć,to samo się tyczy turowcówTrasy przygotowane przyzwoicie,Dopiero przy wjeżdzie do lasu,gdzie czarne przechodzą w czerwone trzeba brać poprawkę na minerałuPogoda jaką mieliśmy w czwartek byla co najmiej dobra,ale już piątek zdecydowanie gorszy,czytaj zimowy 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Andy wyobraż sobie że lajtowy sezon zaczyna się od 2 do 28 kwietniaMy płaciliśmy za 2 dniowe karnety 49 jurków,ciekawe po ile od 2 kwietnia będą :Wyjazd zdecydowanie udany i myśle że familia zadowolona z zakończenia ich sezonu :biggrin: Ps.Reszta fotek w galeri :wink: 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Oj będzie chyba 6 z przodu :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Marcinie z olbrzymią przyjemnością czytam Twoje relacje z super fajnych miejsc :happy: W tym Sezonie jesteś niewątpliwie narciarskim Liderem Forum :applause: ...no i oczywiście Ci kibicuję, że nie tylko 6tka z przodu się pokaże, ale 7mka, a może 8mka :happy: Super robota - na stoku! i na forum :applause::applause::applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Myślę że mogę rzec że to taka bajkowa kraina,gdy wjeżdżaliśmy w dolinę byliśmy mocno zaskoczeni :eek: [ATTACH=CONFIG]10122[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]10123[/ATTACH] Już parę lat mineło od mojego pobytu w Vratnej,ale widoki faktycznie bajkowe.Najlepiej utwił mi w pamięci Chleb,a głównie prawa strona czarnej trasy z orczykiem ,ta z małymi choinkami-jazda pozatrasowa przedniej marki .Faktycznie warto tam zawitać,ośrodek przygotowań kadry alpejskiej Słowacji:rolleyes:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Ale Ty marboru też jeszcze nie powiedziałeś ostatniego słowa : goń 6 :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 ...no i oczywiście Ci kibicuję, że nie tylko 6tka z przodu się pokaże, ale 7mka, a może 8mka :happy: Są na Forum narciarze ,którzy w kończącym się sezonie maja już ponad 60 wyjazdów narciarskich. No ,ale słabo u nich z relacjami , nie mówiąc już o fotkach.Żeby ich przegonić Marcin musiałby zaliczyć jeszcze 20 wyjazdów. Warunki do nartowania powinny być znośne jeszcze przez miesiąc. Myślę ,że da rady :applause: Mnie może uda się dobić do liczby 20 wyjazdów( teraz 18) i dla mnie to będzie rekord życiowy.:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MAIKEL 1977 Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Zapowiada się sezon rekordów :biggrin: Ale Wy macie dobrze :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 29 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 Są na Forum narciarze ,którzy w kończącym się sezonie maja już ponad 60 wyjazdów narciarskich. No ,ale słabo u nich z relacjami , nie mówiąc już o fotkach.Żeby ich przegonić Marcin musiałby zaliczyć jeszcze 20 wyjazdów. Warunki do nartowania powinny być znośne jeszcze przez miesiąc. Myślę ,że da rady :applause: Mnie może uda się dobić do liczby 20 wyjazdów( teraz 18) i dla mnie to będzie rekord życiowy.:smile: Dokładnie Janku są tu koledzy ze skipasami Tyrolskimi,szkoda że czasami coś nie napiszą,no ale dla nich to chleb powszedni Chyba że zebrało by sie trochę chopa i kupić sezonówki np.Tyrol a wtedy relacji do obrzydzenia :biggrin::stupid: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 29 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 29 Marzec 2013 (edytowane) Są na Forum narciarze ,którzy w kończącym się sezonie maja już ponad 60 wyjazdów narciarskich. No ,ale słabo u nich z relacjami , nie mówiąc już o fotkach. JA nie wiem,bo dopiero zaczynam źyć forum,ale panowie 60 wyjazdów na narty,to wypada coś napisać:eek:Nie wiem czy Jan dobrze zrozumiał-60 dni na nartach,czy 60 wyjazdów,Ja z swojej strony w tym roku zaliczyłem Dolomity,jak zawsze pięknie,mieszkałem w samym centrum St.Ulrich,na narty z hotelu bezpośrednio,pensjonat ma ogromny garaż gdzie nie trzeba się męczyć w zaparkowaniu.Masteczko piękne,koniec stycznia,a atmosfera świąteczna.To Alpy,a bardziej ciekawym byłem nart w Polsce w okresie mędzyświątecznym-padło na Tylicz,,który był opisywany przez Jacka.Stacja narciarska jest ciekawym rozwiązaniem dla bytująych w Krynicy,którzy chdzą pojeździć na nartach,a nie stać w kolejkach.Stacja nie jest duża,ale jej ogromną zaletą jest mała ilość narciarzy.Główna trasa czerwona obsługiwana jest przez krzesło,a inne przez orczyki/Trasy są przygotowane w normie polskiej,czyli prawie jak żywiec:tongue:,ale warto-spokój,można poszleć i cena też ok.:tongue: Edytowane 30 Marzec 2013 przez SB Naprawa cytatu 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 30 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2013 Oczywiście chodzi o 60 dni na nartach. W Alpach np. byłem w grudniu 2012 na 6 wyjazdach (dniach ) narciarskich. Przez 6 dni dziennie wyjeżdżałem na narty.Gondolką z rana:smile: Taki znamiennik zastosowałem , trochę nieściśle. Przepraszam i pozdrawiam. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JG77 Napisano 30 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2013 (edytowane) Ja niestety w tym roku cienko ,14 dni to dla mnie stanowczo za mało ,jakoś tak się złożyło że nikt ze znajomych nigdzie nie jechał i sam włóczyłem się tu i tam a wiadomo ,że samemu koszty dużo większe ,przepraszam raz byłem z kolegą 2 dni na Szrenicy ,zawsze a to praca , a to koszty a to coś tam i tak zleciało .Ale Jankowi to bardzo zazdroszczę 60 dni na nartach w jednym sezonie ? fiu ,fiu tylko pogratulować mi najwięcej w życiu udało się może ze 35-6 dni ale 60-siąt ,chylę czoła. Edytowane 30 Marzec 2013 przez JG77 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 30 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Marzec 2013 Ale Jankowi to bardzo zazdroszczę 60 dni na nartach w jednym sezonie ? fiu ,fiu tylko pogratulować mi najwięcej w życiu udało się może ze 35-6 dni ale 60-siąt ,chylę czoła. No tu nieporozumienie . pisząc o 60 dniach na nartach miałem na myśli Forumowiczów :Wujot, Gajowy 01. Są zapewne tez inni.Tylko sprecyzowałem dla Darka Lewandowskiego co mam na myśli mówiąc wyjazd narciarski. Dla mnie wyjazd = dzień na nartach,ale od teraz będę używał terminu dzień na nartach. Czyli np. Forumowicz Gajowy 01 ma w tym sezonie 72 dni na nartach. Myślę ,że wymieniani koledzy nie będą mieć za złe ,że o nich napisałem. Ja mam 18 dni na nartach w kończącym się sezonie co jak na narciarza z pięciosezonowym stażem chyba nie jest tak mało. We wtorek 02.04 może będzie 19 dzień bo w Święta ma mocno sypać (białe Święta) i warunki we wtorek powinny być niezłe w SON-ie gdzie chcę pojechać. Marcinie wierzę ,że nie powiedziałeś ostatniego słowa i najprzyjemniej 10-15 razy uda ci się pojechać na narty w tym sezonie. WESOŁYCH ŚWIĄT! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 31 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 31 Marzec 2013 Janek dobry wybór wtorek,środa spore opady śniegu Ja będę we wtorek i na pewno pod koniec tygodnia po obfitych opadach śniegu Na dzień dzisiejszy zaliczyłem Magure w super warunkach :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi