Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Ubezpieczenie na narty- które obejmuje rekonstrukcję więzadeł stawu kolanowego?

golla

Rekomendowane odpowiedzi

rekonstrukcja vs zszycie

Macie racje, ja nie zglebilam tematu, lekarz w Wloszech mowil i o zszywaniu i rekonstrukcji, ja bylam w takim szoku, ze mam zostac w szpitalu na operacji ze wszystko mi sie pokrecilo. Przepraszam! jesli chodzi o moj przypadek to mialam ZSZYTE wiezalo boczne a lekarz zalecil, by po miesiacu zrobic rezonans i sprawdzic czy z krzyzowym jest wszystko ok, bo jesli nie to bedzie potrzebna rekonstrukcja. A wiec ekuz czytaj nfz pokryl koszty operacji szycia, pzu wojadzer transportu do kraju, a o zwrot kosztow rehabilitacji bede sie starac z oc osoby, ktora wg mnie i swiadka wydarzenia przyczynila sie do wypadku. Jesli moge cos doradzic na przyszlosc, jesli ktos z Was znalazlby sie w podobnej sytuacji to polecam poddac sie operacji od razu na miejscu, nie czekac na powrot do kraju i szukanie szpitala ktory laskawie wiazania zoperuje. Trzech znajomych lekarzy powiedzialo mi ze dobrze zrobilam poddajac sie operacji od razu, im szybciej tym lepiej. To jak zoperwali to sie wprawdzie dopiero okaze... I jeszcze jedno: warto miec i polise i karte ekuz, wszystko idzie wtedy szybciej, ja zawsze wyjezdzalam tylko z polisa SI lub PZU, a tu sie okazuje ze są szpitale, w ktorych ekuz otwiera drzwi szybciej niz polisa.

Raczej w warunkach ubezpieczenia PZU http://www.pzu.pl/produkty/ubezpieczenie-wojazer nie ma zapisu o poryciu kosztów rehabilitacji.Ubezpieczyciel zabezpieczył transport,z karty ubezpieczenia zdrowotnego/EKUZ/ pokryty koszty zabiegu i hospitalizacji.Po powrocie do kraju dalsze leczenie i rehabilitacja w ramach składki zdrowotnej NFZ.Musisz otrzymać skierowanie od ortopedy,po zapoznaniu się z dokumentacją medyczną otrzymaną z Włoch do Poradni rehabilitacyjnej lub jakiegoś centrum rehabilitacji.Tutaj zaczynają sie schody:mad::,albo prywatnie/centrum rehabilitacji/ lub wizyty domowe rehabiltanta-koszt niestety własny.Jeżeli uda się załatwić rehabilitację w ramach państwowej ochrony zdrowia ,to w przypadku unieruchomienia przysługuje Ci transport medyczny do danej placówki.Po zlecenie na przewóz powinnaś udać się do lekarza rodzinnego,a po otrzymaniu zlecenia zgłosić fakt do placówki transportu medycznego/państwowej/.Zwrot kosztów materiałów ortopedycznych np.kula,opaski pokrywa NFZ do 60%.

dziekuje za info, za tydzien mam dostac skierowanie na rezonans i rehabilitacje. Czas oczekiwania na rezonans na nfz ok 4 miesiace, odplatnie 2 - 3dni... a jesli chodzi o orteze to nfz pokryje 70 %