Rafidemol Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 To tak na szybko.Czantoria dzisiaj od rana do południa - REWELACJA!!!:angel:Słońce, mało ludzi, świetny śnieg, brak lodu i innych niespodzianek.Odkryłem na nowo niebieską trasę - właściwie to wyciąg orczykowy Faturka.Trasa poszerzona i wyrównana + minimalna ilość ludzi. Tylko gdyby nie te 5pkt za ten fajny kawałeczek (500m ???):Jak ktoś się jutro wybiera - to polecam szczerze (obniżono też ceny karnetów:smile:)Pozdrawiam 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafidemol Napisano 24 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Jeszcze kilka zdjęć..... 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafidemol Napisano 24 Marzec 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 No to to by było na tyle....:stupid:Jak tak dalej pójdzie to Śmigus - śmig na stoku :cheerful: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 To tak na szybko. Czantoria dzisiaj od rana do południa - REWELACJA!!!:angel: Słońce, mało ludzi, świetny śnieg, brak lodu i innych niespodzianek. W końcu pojechałem ze szwagrem na Stożek, jego znakomity wybór miejsca na nartowanie dzisiaj.(ma autko) Jazda od 09:40 do 13:40 za 44zł. Stożek dzisiaj od rana do popołudnia - REWELACJA!!!:angel: Słońce, mało ludzi, świetny śnieg, brak lodu i innych niespodzianek Wstawię późnej kilka fotek. W Święta ma być od 8-17 stopni na plusie (najcieplej na Śląsku) , w górach 3-10stopni to śnieg będzie szybko spływał.Dzisiaj zakończyłem sezon 2012/2013. Do czwartku można wykorzystać komu się chce i ma czas zimowa jeszcze pogodę.Pozdrawiam janek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 24 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2013 Dzisiaj zakończyłem sezon 2012/2013. Janku...nie mów jeszcze ostatniego słowa :sorrow: wszagrze jest jeszcze Kasprowy, na którym pewnie do długiego weekendu majowego będą warunki do jazdy :cheerful: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafidemol Napisano 9 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2014 (edytowane) Z braku czasu, tradycyjnie uderzyłem dzisiaj w kierunku Ustronia i Wisły.Pierwsza po drodze - Czantoria. Parkingi o godz. 8.15 pustawe (Dzięki Torres za wczorajszą mobilizację :biggrin:).Frekwencja minimalna, dopiero ok. godz.10 zaczęło pojawiać się trochę więcej ludzi na stoku. Stania w kolejkach - 0min. otwarta tylko czerwona trasa.Rano cała trasa twarda i zmrożona. Dobrze naostrzone narty są jak najbardziej wskazane. Przyjemność z jazdy - (jak dla mnie) średnia.Później coraz gorzej. Prawie na całej trasie pojawiają się muldy a dół staje się coraz cięższy.Coraz więcej przetarć. Otuchy dodaje słońce - zaczyna pachnieć wiosną :Ale parząc na ogólną bryndzę śniegową wkoło to i tak było dzisiaj nieźle. Tylko WC w budynku na dole (godz. 11.30).... bez komentarzy:mad::Później zajrzałem na Siglany w Wiśle - miłe zaskoczenie. Żadnych przetarć, brak kolejek, obydwa talerzyki chodzą. - całkiem fajnie, szczególnie dla mniej wymagających. Parking wysypany trocinami - brak błocka + fajny zapaszek :laughing:[ATTACH=CONFIG]0[/ATTACH] W tle Nowa Osada Na koniec zostawiłem sobie Stożek - i słusznie. Na stoku kilku zapaleńców, ale ja z jazdy zrezygnowałem., stok nie zachęcał do jazdy :frustrating:I to by było na tyle.... Edytowane 9 Luty 2014 przez Rafidemol 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rafidemol Napisano 16 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2014 Krótka relacja z dzisiejszego dnia.Wjazd na górę o g.8, zakończenie nartowania ok.11Rano, nieliczni narciarze i całkiem znośne warunki - niestety, w połowie trasy liczne przetarcia i wyłażące minerały:frustrating:Od g.10 trochę przybyło ludzi i zaczęły robić się lekkie muldy.Ogólnie - jak na "bryndzę" śniegową w okolicy patrząc to, nie mogę jakoś specjalnie narzekać, ale dłuższa jazda (po g. 11) byłaby już bardzo wątpliwą "przyjemnością". 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi