Pinio46 Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 to ja też poproszę o ocenę nie linczujcie :biggrin: początek tak od 0.25 jakość też nie powala ale oglądać się da :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 A no to trzeba było przybyć na spotkanie i pokazać jak się to robi:rolleyes:: Mialem ochote na to ale dla mnie w gre wchodzil tylko i wylacznie Korbielow, a jak sie pozniej okazalo w tym terminie nie pojawilbym sie nawet w Korbielowie Wysłane przez Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Larino Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 No szczena opada po prostu Jak ja lubie jak ktoś przechodzi tak płynnie ze skrętu w skręt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 to ja też poproszę o ocenę nie linczujcie :biggrin: początek tak od 0.25 jakość też nie powala ale oglądać się da :biggrin: przejeżdżając obok Ciebie trzeba uważać żeby na kija się nie nadziać : spróbuj bardziej w pionie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnusDux85 Napisano 7 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2014 przejeżdżając obok Ciebie trzeba uważać żeby na kija się nie nadziać : spróbuj bardziej w pionie Zgadzam się z przedmówcą: ręce bardziej do przodu poprawi to sylwetkę... Kolanka łądnie chodzą . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 ...... w jezdzie na nartach najwazniejszy jest luz i swoboda Święte słowa Gregor! Podpisuje sie wszystkimi kończynami :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 znalazłem: http://www.youtube.com/embed/YJPBrgBOFJ8 Ładnie , podoba mi sie ostatnia faza skrętu, ładnie dociska :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Cześć Ładnie , podoba mi sie ostatnia faza skrętu, ładnie dociska :applause: Uwielbiam takie sformułowania. Dobry narciarz się po prostu zwozi z duża swobodą i tyle. Wykorzystuje gometrię narty i wspaniałe warunki i umiejętności. Zakładam się, że nic tu nigdzie nie "dociskał" - kto to w ogóle wymyślił?Co on ma tu dociskać i gdzie.... Pozdrowienia 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Cześć Uwielbiam takie sformułowania. Dobry narciarz się po prostu zwozi z duża swobodą i tyle. Wykorzystuje geometrię narty i wspaniałe warunki i umiejętności. Zakładam się, że nic tu nigdzie nie "dociskał" - kto to w ogóle wymyślił?Co on ma tu dociskać i gdzie.... Pozdrowienia Sorka, nie znam się na fachowym języku instruktorskim, w zasadzie chodziło mi o to co napisałeś- ująłeś to świetnie .:applause: Szczególnie podoba mi się sformułowanie " się po prostu zwozi"! :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Janku, mam ambicje jak najbardziej, ale patrzę tez na siebie realnie. W moim wieku (32), po sportowych przejściach nie będzie mi łatwo nagle super hiper jeździć na nartach. Ale staram się jeździć coraz lepiej i muyśleć na stoku nie tylko o sobie ale też o innych. I ogromnie cenię rady wszystkich, którzy odpisują w moim wątku. Gracias Panowie:-) Młoda jesteś: i jeszcze sportowe doświadczenie....:applause: wszystko przed Tobą! Byłem starszy kiedy zaczynałem.:laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Cześć Uwielbiam takie sformułowania. Dobry narciarz się po prostu zwozi z duża swobodą i tyle. Wykorzystuje gometrię narty i wspaniałe warunki i umiejętności. Zakładam się, że nic tu nigdzie nie "dociskał" - kto to w ogóle wymyślił?Co on ma tu dociskać i gdzie.... Pozdrowienia Co do dociskania - np. pęcherz mógł kolegę "dociskać" - dlatego tak ładnie i miękko "się zwoził" :wink: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Cześć Co do dociskania - np. pęcherz mógł kolegę "dociskać" - dlatego tak ładnie i miękko "się zwoził" :wink: He he - myślę, że jakby go pęcherz cisnął to by raczej walił na kreskę a nie tak lawirował. Chociaż... z tego co wiem to Jarek ma dość niemiłe doświadczenie z jazdą na wprost na slalomkach. Pozdrowienia serdeczne 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Cześć He he - myślę, że jakby go pęcherz cisnął to by raczej walił na kreskę a nie tak lawirował. Chociaż... z tego co wiem to Jarek ma dość niemiłe doświadczenie z jazdą na wprost na slalomkach. Pozdrowienia serdeczne No właśnie - pęcherz i slalomki - to niedobrana para :smile: Mam też nadzieję, że kolega Jarek nie będzie miał nic przeciwko temu, że tak go sobie tutaj obgadujemy :angel: Pozdrawiam również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 8 Styczeń 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2014 Cześć No właśnie - pęcherz i slalomki - to niedobrana para :smile: Mam też nadzieję, że kolega Jarek nie będzie miał nic przeciwko temu, że tak go sobie tutaj obgadujemy :angel: Pozdrawiam również Myślę, że uwzględniając fakt iż kolega Jarek wie, że my wiemy, że nawet skręcając na slalomkach i grając na gitarze byłby szybciej na dole niż 90% narciarzy jadących na kreskę - nie będzie miał pretensji. Pozdrowienia serdeczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Fausta84 Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 Powiem Wam szczerze, że boję się trochę tej jazdy. Wiem, że kolorowo nie będzie i będę leżała nieraz nosem w śniegu albo jeszcze inaczej. Warto żeby uzyskać taki efekt jak na filmie:d Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 kilka fajnych filmów szkoleniowych : Carving : muldy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnusDux85 Napisano 24 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Marzec 2014 kilka fajnych filmów szkoleniowych : Carving : muldy: Klasyka drugi mi się najbardziej podoba . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnusDux85 Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Trochę nowości można pooglądać tutaj: i kolejne filmiki na koncie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jodek1 Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Klasyka drugi mi się najbardziej podoba . dla mnie ta wisząca Dupa kilka cm nad stokiem ... jest szokiem:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Cześć dla mnie ta wisząca Dupa kilka cm nad stokiem ... jest szokiem:) Nie tyle szokiem ile błędem. Pozdro 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Cześć Nie tyle szokiem ile błędem. Pozdro Popieram, zejście do stoku pupą nie biodrem co powoduje rotacje tułowia i brak wciśnięcia górnego kolana (mimo że zaraz potem o tym mowa). 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magnusDux85 Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 Szanowny kolego, co dokładnie jest nie tak i jest błędne? Cześć Nie tyle szokiem ile błędem. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 26 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 26 Marzec 2014 ... co dokładnie jest nie tak i jest błędne? Żeby nie było nieporozumień. Zapewne Jodek zachwycając się, jak i Mitek krytykując mieli na myśli film Bergfexa: a nie filmy z Twoich linków. Co jest źle napisał gregre0. Zresztą porównaj z filmami które sam zapodałeś... :smile: np tym: . A jeszcze lepiej z tymi: Tadek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Torres Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 dokładnie film z czasów zachłyśnięcia się mocno taliowanymi nartami, jazda - pozginany jak pantograf( żadnej swobody ruchu) od samego patrzenia wiązadła bolą...ale była taka ekipa co taką jazdę skutecznie promowała i do tego hasło "odrzućmy kijki" pozdr.Torres 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mitek Napisano 27 Marzec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 27 Marzec 2014 (edytowane) Cześć dokładnie film z czasów zachłyśnięcia się mocno taliowanymi nartami, jazda - pozginany jak pantograf( żadnej swobody ruchu) od samego patrzenia wiązadła bolą...ale była taka ekipa co taką jazdę skutecznie promowała i do tego hasło "odrzućmy kijki" pozdr.Torres Dokładnie. Film przytoczony przez Tadzia: wspaniale pokazuje jak dążenie do "włożenia biodra" deformuje sylwetkę, prowadzi do rotacji górnej części ciała co w efekcie prowadzi do pozycji zablokowanej. Powoduje to w efekcie bardziej płaskie prowadzenie narty wewnętrznej oraz zaburza dociążeni przodu narty zewnętrznej. Klasyczny przykład deformacji sylwetki niestety spotykany bardzo często na stokach i co gorsza nadal forsowany przez dużą część instruktorów - pajacyki takie jak z filmiku to przecież codzienność. Pozdrowienia Edytowane 27 Marzec 2014 przez Mitek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi