omc.narciarka Napisano 24 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2013 Witam! Od ponad 8 lat nie miałam na nogach nart, generalnie deska i jeszcze raz deska;) Od jakiegoś czasu chce wrócić do nart ale kompletnie nie wiem jakie narty dla siebie wybrać (all-round?, slalomki?, gigantowe raczej odpadają). Mam 175 cm, 60 kg wagi. Buty, które mi pozostały to męskie Rossignol Axium SX (flex chyba 60). Co do umiejętności to... nie mam pojęcia. Zanim zarzuciłam narciarstwo jeździłam dobrze, skończyłam kurs kwalifikacyjny PZNu. Wcześniej dawałam sobie radę na każdej trasie, trochę jazdy free, ale nie wiem co z tego pozostało. Zatem pytanie, jakie narty byście mi polecili? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
siluete Napisano 24 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2013 Ja nie expert absolutnie i nie podpowiem konkretnie. Jedyne co mi się nasuwa, to wybierz narty dla zaawansowanych, bo umiejętności przypomnisz sobie w sekundę. Ja wróciłam do nart po sześcioletniej przerwie, urodziłam w między czasie dwójkę dzieci. Myślałam, że będę musiała zaczynać od zera ale tego się po prostu nie zapomina:-) Założyłam narty i...zjechałam tak jakbym jeździła w poprzednim sezonie. Ale ja jeździłam rekreacyjnie zawsze. W tym roku był z nami na nartach kolega, który nie miał nart tez około 8 lat na nogach, tylko deska. W tym roku zaczęła naukę jego córka i pewnego dnia wypożyczył sobie narty żeby z nią zjeżdżać. Nie miał z tym najmniejszych problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omc.narciarka Napisano 24 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Luty 2013 Sądzę, że nawyki pozostały ale technika już niekoniecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 Proponuję pożyczyć na dzień dwa z poszczególnych grup. Zobaczysz co Ci najlepiej pasuje raczej nie wyobrażam sobie, żeby ktoś za Ciebie zadecydował czy wolisz grupę race (i co w niej) czy Allround a może zamarzysz o off piste??? Pozdro Wiesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
omc.narciarka Napisano 25 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 Wujot, chyba tak będzie najrozsądniej, chyba, że trafi mi się coś okazyjnego z gatunku - nie do odrzucenia. Te off-piste to fajna propozycja ale jak już zostanę milionerką i będzie mnie stać na kolejne pary nart do kolekcji;) A to jeszcze dopytam, jaka długość? 156/160/163, większe chyba raczej nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mihumor Napisano 25 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Luty 2013 Nie mniej niż 163cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi