Bumer Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Może to temat marginalny, ale dla mnie problemem jest "poupychanie " w garażu nart i kijków. Mamy tego w rodzinie 7 par. Pomyślałem sobie, aby na zimę wykombinować jakiś stojak w którym przechowywałbym narty w garażu. Wydaje mi się że mógłby być taki przesuwny, na kółeczkach (mam takie deski- platformy na kółkach na składowanie kół samochodowych- sprawdza się). Może ktoś podrzuci jakiś pomysł na stojak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Polecam Ci zrobić sobie coś podobnego do tego: Kupujesz w sklepie trochę "żelastwa" i wg potrzeb robisz stojak na tyle par ile potrzebujesz, samemu. Taki stojak ograniczony do, powiedzmy 10 par nart wygląda bardzo ok. Nie powinien zająć wiele miejsca, a kółeczka dają możliwość przestawiania go w garażu. Dodatkowo, na takim stojaku, narty wyglądają bardzo estetycznie :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Ja mam zrobiony na wzór tego tylko z płyty MDF oraz rurek chromowanych meblowych, wieczorem zrobię zdjęcie i wrzucę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 21 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Taki jak podrzucił "wojmu" chodził mi po głowie. Jest dwustronny, jak będzie stał przy ścianie, będzie utrudniony dostep do jednej ze stron. Dlatego myslałem o kółeczkach aby przesuwać. Ten z drewna to mogę zrobić sobie sam, mam narzędzia. Ale "marboru" zabił mi też ćwieka. Pomysł godny uwagi. Oczywiscie nie potrzebuję takiego "wypasionego" jak do prezentacji i takiego wygiętego. Można łatwo go uprościć i zmodyfikować do potrzebnych rozmiarów. No i po co robić samemu jak mozna zlecić spawaczowi i on zrobi. Ja nie zrobię,nie mam spawarki. Tak czy owak, dzięki za podpowiedzi. Coś wykombinuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Bumer ja mam jednostronny a tu masz na alledrogo różne wersje. Też zastanawiałem sie nad takim jak przedstawił marboru ale zdecydowałem się na wersje gdzie narty są na stojąco. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 21 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Na alledrogo jest drogo! Ten za 1299zł mi pasuje, ewentualnie ten za 1600zł, tylko, że taką kasę to ja wolałbym wydać na nowe narty! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Podałem abyś zobaczył jakie są wersje - bo ceny to kosmos. Mi akurat kolega zrobił z resztek płyt co mu zostały - jak pisałem wieczorem wrzucę zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Jak chcesz zaoszczędzić powierzchni to może podwieszany do sufitu na linkach. Coś jak połączenie bagażnika na dach i suszarki na ubrania? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 21 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 21 Luty 2013 Bumer tak wygląda ten mój stojak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 26 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 Stojak Spotkałem kiedyś niemieckie rozwiązanie z pojedynczych uchwytów przykręcanych do ściany,wieszasz narty pionowo i mimośród zaciska ci je sam pod dziobem,bardzo proste i elastyczne,żaden z tych z allegro to nie to... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 26 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 Jak byłem ostatnio we Włoszech w hotelu był taki patent do wieszania nart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 26 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 Nie wiem czy takie wieszanie za dzioby i naprężanie ich nie ma wpływu na "kondycję' narty. Poza tym, wszelkie wieszania maja to do siebie, że coś powieszonego- moze spaść! (Kiedyś spadło mi na auto koło zimowe. Dobrze że tylko na auto, a nie na mnie! Aha, wieszak był z Makro a naprawa błotnika kosztowała coś koło 500zł) Ja skorzystam z "podpowiedzi" "wojmu", tym bardziej że sam sobie coś takiego sklecę z drewna. Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 Nie wiem czy takie wieszanie za dzioby i naprężanie ich nie ma wpływu na "kondycję' narty.Jasne, jasne że ma, szczególnie te z Rockerem:tongue:,Ważna jeszcze jest temperatura przechowywania nart, na lato powinny być w lodówce:stupid:Miałem kiedyś taki etap w życiu że narty bytowały ze mną w sypialni, było nam dobrze:biggrin:, ale obawiając się o ich kondycję zakwaterowałem je jednak w chłodniejszym garażu, wydaje mi się że do w miarę komfortowych warunków: Patent made in Ikea. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ravick97 Napisano 26 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 Patent made in Ikea. Praktyczny patent. A z jakiego działu Ikei? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 26 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 Praktyczny patent. A z jakiego działu Ikei? Wchodzisz, w prawo, prosto, w lewo, w lewo, prosto, w prawo, prosto, prosto, w lewo i na wprost tak pośrodku:stupid: A tak poważnie to zadałeś trudne pytanie, ja to kupowałem w Katowicach, a w Krakowie chciałem dokupić ale nie znalazłem. W Katowicach to było tam gdzie jakieś półki i regały i jest to tam eksponowanie jako wieszak konkretnie na narty, bo leży na nim narta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 26 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 :biggrin:To już wiem dlaczego moje Zenity nie chcą już jeździć:eek: Mają focha bo stoją poza sezonem oparte o scianę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 26 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 to było tam gdzie jakieś półki i regały i jest to tam eksponowanie jako wieszak konkretnie na narty, bo leży na nim narta. Kruca Fuks! Dopiero co oślepłem a nigdy tej narty na tym wieszaku w IKEA nie widziałem.:sad: Teraz bez żartów.:wink: Kiedyś kupowałem ubraniowe szafki metalowe (takie dla pracowników) I były tam też szafki na broń,np. myśliwską,długą. Pomyślałem,że narty w takiej szafce byłyby bezpieczne.:applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 26 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 I były tam też szafki na broń,np. myśliwską,długą. Pomyślałem,że narty w takiej szafce byłyby bezpieczne.:applause: Były by figo ale... Trza by dać pozór jak by Ci się zachciało iść na polowanie i strzelołbyś z narty do dzika:stupid::tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 26 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Luty 2013 Praktyczny patent. A z jakiego działu Ikei? Podobne masz na aledrogo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi