szew137 Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 Znalazłem ciekawą informacje na temat wstępnych planów budowy krytego stoku narciarskiego w Muszynie, ciekawa propozycja lecz obawiam się naszych ukochanych ekologów no i oczywiście cen jakie mogły by tam być Bo jak patrzymy na stok w Dębowcu to ..... . To na razie wstępne plany ale bardzo ciekawe i już po rozmowach wstępnych itp. Myślę że była by to bardzo fajna atrakcja turystyczna latem jak i zimą . http://www.gazetakrakowska.pl/artykul/762913,ambitny-plan-muszyny-chca-zbudowac-kryty-stok,id,t.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 jak wybudują: to fajnie , ale z biznesowego punktu widzenia taki stok powinien powstać blisko jakiejś dużej aglomeracji ( np. Śląsk , Kraków ) , wtedy klientela przez 365 dni w roku będzie zapewniona . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lski@interia.pl Napisano 16 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2013 jak wybudują: to fajnie , ale z biznesowego punktu widzenia taki stok powinien powstać blisko jakiejś dużej aglomeracji ( np. Śląsk , Kraków ) , wtedy klientela przez 365 dni w roku będzie zapewniona . Dokładnie tak,chociaż czasem takie fantazyjne pomysły są realizowane w miejscach,gdzie nie ma szans na zamknięcie bilansu,jak w Druskiennikach na Litwie,więc my narciarze liczmy na naiwność inwestora... Wiem zresztą o analizach biznesowych takiego pomysłu przez właścicieli Maspexu z Wadowic a więc poważnego inwestora... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 17 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2013 Niekoniecznie, do hali w Druskiennikach ze środka Polski jest ponad 500 km a pełno tam polaków. Jednak jakby coś takiego wybudowali w Kamieńsku, to prawie środek polski a i dojazd coraz lepszy. I ja miał bym blisko :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 17 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Luty 2013 Na stadionie narodowym jest prawie gotowe:biggrin:, jakby zasypać śniegiem trybuny, to stoki jak się patrzy:tongue:, była by Sella Narodowy, nie musielibyście z centralnej PL w Alpy:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 Nie zgadzam się w imieniu lubiących baseny. Przeznaczenie Basenu Narodowego zostało określone raz na zawsze :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 Niekoniecznie, do hali w Druskiennikach ze środka Polski jest ponad 500 km a pełno tam polaków. Jednak jakby coś takiego wybudowali w Kamieńsku, to prawie środek polski a i dojazd coraz lepszy. I ja miał bym blisko :biggrin: O Ciebie to mi nie chodzi:smile:, ale rzeczywiście byłoby prawie w srodku Polski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
W.W. Napisano 18 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Luty 2013 To nie koniec zalet, pomijając oczywiście mnie. :smile: Jest miejsce i stok o dobrym nachyleniu i długości. Druskienniki są częściowo na palach. Tu cała konstrukcja była by na nasypie. Blisko elektrownia, która jest właścicielem terenu, to i prąd mógł by być tańszy. Gierkówka przebiega tuż obok. Za chwile będzie S-8. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 22 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2013 Na stadionie narodowym jest prawie gotowe:biggrin:, jakby zasypać śniegiem trybuny, to stoki jak się patrzy:tongue:, była by Sella Narodowy, nie musielibyście z centralnej PL w Alpy:stupid: Nie zgadzam się w imieniu lubiących baseny. Przeznaczenie Basenu Narodowego zostało określone raz na zawsze :stupid: Prześmiewcy wredni jeden z drugim :wink::biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
magelan Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Dzisiaj w onet: http://wiadomosci.onet.pl/regionalne/krakow/w-malopolsce-powstanie-pierwszy-caloroczny-kryty-s,1,5461626,region-wiadomosc.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Lekkie science fiction. Wolałbym jednak, żeby kilka większych ośrodków typu Pilsko, SON, Kasprowy zostało zmodernizowanych do bardziej nowoczesnej postaci, a potem powstawały kryte stoki i to jeszcze za moje pieniądze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 BielskoB. ma Dębowiec za unijną kasę: , to i Muszyna nie chce być gorsza , ba , chce być nawet lepsza:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 BielskoB. ma Dębowiec za unijną kasę: , to i Muszyna nie chce być gorsza , ba , chce być nawet lepsza:stupid: To tak prawie plandeką przykryć i nie marudzili by że naśnieżanie drogie, bo by raz naśnieżyli i gotowe:applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dareklewandowski Napisano 7 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Kwiecień 2013 Lekkie science fiction. Wolałbym jednak, żeby kilka większych ośrodków typu Pilsko, SON, Kasprowy zostało zmodernizowanych do bardziej nowoczesnej postaci, a potem powstawały kryte stoki i to jeszcze za moje pieniądze. Nie do końca wiadomość z tytułu sf:biggrin:Mam obawy żeby nie skończyło się jak w Karpaczu:frown::Holendrzy to juz cztery lata temu chcieli wybudować takie centrum w Łodzi:eek:Muszyna to góry,nie jest to ciekawa inwestycja dla Polaków mieszkających powyżej 200 km:wink:,tak jak piszecie lepiej bliżej Łodzi,Warszawy lub Kamińska:biggrin:Dla mnie zawsze będzie bliżej na Litwę,byłem i sobie chwalę:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi