marcinn Napisano 4 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 4 Czerwiec 2014 W zimie też tak można? Można,można.W tym roku w lutym w sprzyjających warunkach miałem moźliwość wjazdu na Dachstain w wagonie w wersji cabrio :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 6 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 6 Czerwiec 2014 To i ja coś dorzucęFotki ze zbioru New England Ski Museum. Pico Mountain Mt. Snow w stanie Vermont Tadek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mig12345 Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 (edytowane) a całkiem blisko, kilka km od Trzyńca działa(!) wciąż 60letni wyciag na Javorovy - mekke paralotniarstwa u sąsiadów. Kilka lat temu wymieniono drewniane siedziska krzesełek na plastiki (profanacja!!) i to chyba już wszystkie zmiany.... Powstał kilka lat wczesniej niż wybudowano pierwsze 'jedynki' na Skrzyczne. Pamięta je ktos jeszcze? [video=youtube;l8lTI03_SiY] ciekawostka za czeską wiki: V roce 2004 se objevily zprávy o stavbě nové lanovky, která by v mírně odlišné a prodloužené trase nahradila do dvou let tu současnou.[5] Někteří majitelé pozemků se ale nedohodli s městem o odkupu svých pozemků, projekt tak byl odložen.[6] czyli nie tylko Skrzyczne i Zakopane.... :-) :-) Edytowane 7 Czerwiec 2014 przez mig12345 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 A 5os. orczyk, szybszy od najszybszych kanap, widzieli? http://www.remontees-mecaniques.net/bdd/reportage-1201.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 7 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 7 Czerwiec 2014 A 5os. orczyk, szybszy od najszybszych kanap, widzieli? http://www.remontees-mecaniques.net/bdd/reportage-1201.html Nie tylko widzieli, ale jeszcze wiedzą jak się z niego wysiada!!! :biggrin: Od 7 min 40 sek! :biggrin: Tadek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fafek Napisano 8 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 8 Czerwiec 2014 Hehe , w jewropie taki wyciąg by nie przeszedł... dyrektywy, normy itd. Filmik niezły - może poza kanapami z podwójnym wejściem, które nie wydają mi się jakimś wielkim kuriozum. A z pozostałych - jechałem tym wyciągiem w Val d'Isere i muszę się zgodzić, że jest kategorii "Scary" - przelot nad granią, podnosi nieco ciśnienie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tadeusz T Napisano 9 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 9 Czerwiec 2014 Hehe , w jewropie taki wyciąg by nie przeszedł... dyrektywy, normy itd. Jak teraz ktoś będzie marudził na łorcyki w Szczyrku albo Korbielowie. Że tak trudno, że nie da się jeździć bo ślisko nierówno i koleiny, to mu będę dawał link do tego w Portillo... :biggrin::biggrin: Tadek :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 http://www.travelin.pl/top/7-niesamowitych-kolejek-linowych Może nie są aż tak unikatowe jak pojawiające się tu wcześniej, ale i tak są i tak warto popatrzeć 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Trzy zdjęcia kolei w Ski Welt w Austrii. Stara 4-osobowa gondola Takiego 2-osobowego krzesła z osłoną nigdy wcześniej nie widziałem Zamiast ósemki podwójna czwórka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 24 Czerwiec 2014 Zgłoszenie Share Napisano 24 Czerwiec 2014 Ahorn- Zillertal (Austria) jedna z większych gondoli jaką jechałem - zabiera 160 osób Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi