SB Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 (edytowane) W ostatnich dniach zdarzyło się że wpłynęły raporty postów do forumowiczów którzy są niezadowoleni z tworzenia cytatów i szczerze przyznam że trudno się mi z tym nie zgodzić. Przykład takiego zaraportowanego postu post nr #757 Bezsensem jest tworzenie takiego obszernego cytatu z zdjęciami które możemy zobaczyć w oryginalnym poście autora. Jeżeli już tworzymy cytat z postu który jest duży bo ma zdjęcia, czy zawiera dość obszerną część pisaną, to taki cytat starajmy się zmniejszyć do treści kluczowej, co do której chcemy się odnieść. W przypadku podanego powyżej przykładu ja bym widział to tak: ....Małe WZF na stoku w Tumlinie o 10, więc trzeba było się śpieszyć i wstać rano....Zdążyłem się rozgrzać nim przyjechał Krzysiek i Marcin.... A nawet wystarczyło by tak: ....Małe WZF na stoku... A jak by było tak: ...... to też by wszyscy wiedzieli o co chodzi, a Ci co przeglądają forum na telefonach, czy tabletach nie przeżywali by horroru. Powyższe zalecenia proszę traktować jako wskazówki, a nie wytyczne, jest pełna swoboda w pisaniu i cytowaniu, tylko niech każdy się zastanowi i przypomni sobie jak pomstował kiedy musiał przewijać w dół coś co sekundę wcześniej pisał/oglądał, chodzi tylko o to żeby było jasno i przejrzyście. Edytowane 11 Luty 2013 przez SB 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz13 Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 To powinno powoli być wprowadzane do regulaminu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 To powinno powoli być wprowadzane do regulaminu Tak, tak i powinny być kary cielesne za coś takiego:rolleyes:: Wystarczy myśleć, żaden regulamin myślenia nie wymusi:cool:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 a Ci co przeglądają forum na telefonach, czy tabletach nie przeżywali by horroru. offtop do tego przydałoby się włączenie pluginu Taptalk, od kilku miesięcy siedzę coraz więcej na konkurencyjnych forach, właśnie przez tę aplikację, a oglądanie forum na tablecie/telefonie przez przeglądarkę jest mało wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 offtop do tego przydałoby się włączenie pluginu Taptalk, od kilku miesięcy siedzę coraz więcej na konkurencyjnych forach, właśnie przez tę aplikację, a oglądanie forum na tablecie/telefonie przez przeglądarkę jest mało wygodne. Proponuję wyczyścić ciasteczka. Na moim IPhonie zgłasza się komunikat, że forum obsługuje Tapatalk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 offtop do tego przydałoby się włączenie pluginu Taptalk... Proponuję wyczyścić ciasteczka. Na moim IPhonie zgłasza się komunikat, że forum obsługuje Tapatalk Po Chińsku gadacie?:biggrin: Powyżej można zobaczyć też jak finezyjnie można tworzyć cytaty:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Po Chińsku gadacie?:biggrin: Powyżej można zobaczyć też jak finezyjnie można tworzyć cytaty:wink: Bo trzeba się edukować... offtop do tego przydałoby się włączenie pluginu Taptalk, od kilku miesięcy siedzę coraz więcej na konkurencyjnych forach, właśnie przez tę aplikację, a oglądanie forum na tablecie/telefonie przez przeglądarkę jest mało wygodne. U mnie na IPhonie forum na Tapatalk działa! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 A to napisałem z App Tapatalk na IPhonie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 W ostatnich dniach zdarzyło się że wpłynęły raporty postów do forumowiczów którzy są niezadowoleni z tworzenia cytatów.... Przykład takiego zaraportowanego postu[/url] post nr #757 Bezsensem jest tworzenie takiego obszernego cytatu.......... ........Ci co przeglądają forum na telefonach, czy tabletach nie przeżywali by horroru. biję się publicznie w piersi. moja wina. więcej juz nie będę. oczywiście macie rację. przepraszam. będę się uczył :sorrow: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 biję się publicznie w piersi. moja wina.... Ale Ty nie jesteś odosobnionym przypadkiem, tego jest całe mnóstwo, pech tylko chał że na Ciebie trafiło i zostałeś eksponatem pokazowym do tematu:tongue: Normalnie czuj się wyróżniony:stupid: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 Ale Ty nie jesteś odosobnionym przypadkiem, tego jest całe mnóstwo, pech tylko chał że na Ciebie trafiło i zostałeś eksponatem pokazowym do tematu:tongue: Normalnie czuj się wyróżniony:stupid: :biggrin: no to mi ulżyło. biorę się za cytowanie :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pieczara Napisano 12 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 A to napisałem z App Tapatalk na IPhonie A ja piszę z tabletki w styczniu próbowałem dodać skionline do taptalka i nie było w katalogu. Wielkie dzięki za rozwój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 16 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 16 Luty 2014 Przypominam o zasadach tworzenia cytatów, że nie ma potrzeby robienia cytatu z całej wypowiedzi cytowanej osoby, to nie ma najmniejszego sensu, każdy cytując kogoś ma możliwość edycji tekstu, więc można go zmniejszyć do tej części do której ma zamiar się odnosić, a jeśli odnosimy się do całości wypowiedzi to tym bardziej nie ma potrzeby cytowania czegoś co można przeczytać często już post wyżej, w takim wypadku sugeruję usuwanie z cytatu wręcz całego tekstu, przykłady są w 1 poście tego tematu. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Luty 2014 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2014 Spuszczę Wam łomot za te cytaty!!! Piter 100 przed chwilą, wcześniej WP i jeszcze kilka innych osób dzisiaj, proszę przeczytać to co w temacie piszę wyżej!!! Koniecznie!!!: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi