Marek.m77 Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 W przyszłym tygodniu wybieramy się do Austrii. Po raz pierwszy będę jechał samochodem z LPG. Już wiem, że w AT jest mało stacji natomiast w CZ nie powinno być problemów z tankowaniem. Mam jednak wątpliwość czy w w Austrii potrzebna będzie przejściówka do tankowania? Niestety dotychczas znalezione informacje są sprzeczne (np. strona PZM podaje, że tak, inne strony np. gazeo, autocentrum, że nie). Jeszcze jedno pytanie - na razie planujemy jazdę "tradycyjnym" wariantem przez Znojmo, ale gdyby nastąpiła zmiana planów i pojechalibyśmy przez Mikulov, gdzie najlepiej zatankować przed granicą AT? Może ktoś się jeszcze orientuje jakie są godziny otwarcia "marketu" za rondem (po czeskiej stronie) na granicy w Cieszynie (chodzi o zakup winietki CZ)? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Oj daj Ty sobie spokój ze stroną PZM!!! Ci durnie nie wiedzą nawet jakie jest wymagane dodatkowe wyposażenie auta w Polsce! (Zobacz, info, wyposażenie). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Zasadniczo na stacjach powinny być dostępne przy tankowaniu ale warto mieć swoją bo kiedyś jak chciałem zatankować to nie mieli bo ktoś z polski wziął do tankowania i zapomniał oddać...ponoć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 10 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Oj daj Ty sobie spokój ze stroną PZM!!! Ci durnie nie wiedzą nawet jakie jest wymagane dodatkowe wyposażenie auta w Polsce! (Zobacz, info, wyposażenie). Wiem, wiem. Słynne żarówki, apteczki itd. Ale co z tymi końcówkami? Wystarczą "nasze" czy potrzebne są przejściówki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jero36 Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 teoretycznie wygląda to tak http://autogaz-market.com.pl/images/_allegro_imgs/map-lpg.jpg koszt ok 30 zł lepiej mieć własną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Przykro mi, nie odpowiem. Mam diesla:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 10 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 teoretycznie wygląda to tak http://autogaz-market.com.pl/images/_allegro_imgs/map-lpg.jpg koszt ok 30 zł lepiej mieć własną. Także "to" znalazłem, ale jak to wygląda od strony praktycznej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hupon Napisano 10 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Luty 2013 Jeżeli jedziesz na Linz i Salzburg, to po stronie niemieckiej jest Aral (pożyczają końcówkę), tu: https://plus.google.com/112006460412530760389/about?gl=pl&hl=pl, winietkę kupisz na Slovnafcie http://www.cerpaci-stanice.eu/slovnaft/item/1805-cesky-tesin, a w Mikulovie zatankujesz przed miastem albo w centrum. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 11 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Luty 2013 w czechach masz mikulov shell przy rondzie jadac w strone A po lewej 24h czynny. Znojmo Agip czy któryś z tych czarno żółto obrandowanych po prawej stronie na gorce lekko. w Austrii gaz masz w Loipersdorf im Burgenland 108 km za wiedniem z tego co pamiętam. w austri koncówki takie same jak u nas:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marek.m77 Napisano 12 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Luty 2013 Dzięki za podpowiedzi. Co do winietki, to Slovnaft niestety nie rozwiązuje sprawy ( z tego co pamiętam jest czynny 6-22). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi