leitner Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Od jutra-13.12 ruszają: Start vychod, Start zapad, Ćućoriedky vychod i General. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zaruski Napisano 12 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 12 Grudzień 2014 Wątpię. Strasznie fuka.Ponad 100km/h , a ma do południa w sobotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 21 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 21 Grudzień 2014 Na Bukovej horze coś się dzieje-jeździ kanapa i trasa nr.11 jest zaśnieżona, może niedługo otworzą... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 30 Grudzień 2014 Zgłoszenie Share Napisano 30 Grudzień 2014 Od dzisiaj można jeździć na 11na Bukovej Horze i na Grand Slnećnej - pokrywa śnieżna wynosi tam aż 60cm! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ojti Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 witam , chcemy jutro jechać na Łomnice, ale oglądając teraz kamerki widzę, ze wszystko stoi ? czy to wiatr za mocno wieje czy coś innego się dzieje ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 6 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2015 (edytowane) Na Słowacji wieje od 3 dni i to silnie... Łomnica tak jak Chopok wystawiona na wiatry a więc musisz spodziewać się że góra będzie stała. Ale 20 km od Łomnicy masz Strbskie które z zasady jeździ (jest osłonięte przez wyższe szczyty) poza tym jest południowym stokiem. zobacz co się dzieje na Plesie: http://www.webkamery.sk/webkamera-live/35-skalnate-pleso Edytowane 6 Styczeń 2015 przez Gość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 W piątek otwierają Lomnickie Sedlo! :happy: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Daj boże... bo to tylko on chyba jedynie... czy nie? czy coś ...:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 14 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 14 Styczeń 2015 Daj boże... bo to tylko on chyba jedynie... czy nie? czy coś ...:biggrin::smile: Tylko On może pomóc zwłaszcza, że na lanovky.sk napisali, że kolejka na Sedlo jest popsuta...:shocked: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kttosiek Napisano 15 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2015 (edytowane) W piątek otwierają Lomnickie Sedlo! :happy:Dokładnie to w sobotę. Wczoraj byłem w Tatrzańskiej i mam najnowsze wieści. Ale po rozmowach ze Słowakami wiem że wszyscy lokalesi na otwarcie się szykują - co oczywiście nie znaczy że zabraknie miejsca. :biggrin:Wczoraj Łomnica powitała mnie to oto takim widoczkiem i świetnymi warunkami. W miarę dnia trasy powyżej "startu" były oczywiście sukcesywnie degradowane, ale w porównaniu z Chopokiem po którym przedwczoraj i dzisiaj jeździłem to i tak miodzio :smile: Edytowane 15 Styczeń 2015 przez kttosiek 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
christofer30 Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Właśnie ruszyła łomnicka przełęcz. Chętnie bym pojechał bo dopiero teraz tatrzańska lomnica ma sens ale przez najbliższy miesiąc nie dam rady może potem. Zimą jeszcze nigdy na nartach w tatrzanskiej lomnicy nie byłem latem owszem nawet jechałem tym dwu osobowym krzesłem na łomnicką przełęcz fajne z niej widoki zwłaszcza na doline zimnej wody i doline pieciu stawów spiskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 Nooo śmigają jak się patrzy! i piękna słoneczna pogoda! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
david135 Napisano 16 Styczeń 2015 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2015 wybieram się tam w dn. 2-6 luty. Orientujecie się z ciekawości czy Słowacy też mają ferie zimowe w tym okresie ? W zeszłym roku dopiero w marcu udało się uruchomić tą trasę - mam nadzieję, że przez 2 tygodnie dopada jeszcze na tyle, żeby była możliwa zabawa na Francuzskiej Muldzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 7 Wrzesień 2015 Zgłoszenie Share Napisano 7 Wrzesień 2015 Na Łomnicy biało! :angel: Na Skalnatym Plesie też sypało 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joasia.kazmierczak78 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Odświeżam, bo wybieram się za tydzień z dzieciakami. Jakaś pewna prognoza dla Tatrzańskiej Łomnicy? I dodatkowo szukam sprawdzonej wypożyczalni nart dla dorosłych i dzieci 10-12 lat. Co prawda mamy swój sprzęt, ale lepiej dmuchać na zimne i mieć coś w zapasie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andrzej1982 Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 W tym terminie nigdy tam śniegu nie brakowało :laughing: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 19 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2016 Póki co większość ośrodka jest otwarta (dwie trasy ze Skalnatego, dwie Ćučoriedky, dwie Štart- dół, Štart - Bukova Hora, niebieska z Bukovej i łącznik nr.10). Tego co teraz otwarte, przez tydzień na pewno nie zamkną. Raczej nie otworzą czarnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kaka Napisano 20 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2016 Prognoza pogody wygląda tak http://www.yr.no/place/Slovakia/Pre%C5%A1ov/Tatransk%C3%A1_Lomnica/long.html 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Slavko Napisano 25 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 25 Styczeń 2016 O wypożyczalnie się nie martw, jest ich tam kilka blisko stoku. Kiedyś skorzystałem z usług jednej wypożyczalni i byłem zadowolony. Jedna tylko rzecz mnie nie zadowoliła - cena. Swego czasu jak jeździłem ze znajomymi na Słowację, to sprzęt wypożyczaliśmy w Białce Tatrzańskiej, bo tam wypożyczenie kompletu narty + buty + kijki kosztuje 30 - 35 zł za dobę, a w Lomnicy za same narty trzeba dać ponad 20 euro. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
joasia.kazmierczak78 Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Dzięki za pomoc. Niestety - wszystko wskazuje na to, że w tym tygodniu pogoda nie dopisze... Mam nadzieję, że może chociaż za tydzień co nieco się poprawi... A co można zrobić z dzieciakami w taką pogodę, jak narty nie wypalą? Znacie jakieś ciekawe atrakcje w okolicy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 A co można zrobić z dzieciakami w taką pogodę, jak narty nie wypalą? Znacie jakieś ciekawe atrakcje w okolicy? Termy Bukovina. :angel: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
leitner Napisano 26 Styczeń 2016 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2016 Teraz ta atrakcja jest nieczynna, zresztą w deszczową pogodę przyjemności dużej nie ma, ale być może kiedyś przyjedziesz tam w momencie, kiedy będzie otwarte. Chodzi mi oczywiście o zjazd na sankach w pobliskim Starym Smokovcu. Trasa ma ponad 2km długości! Nie jest stroma, za to jest oświetlona (jazda do 21). Wypożyczalnia sanek znajduje się na dole. Na górę można wjechać koleją linowo-terenową (taką jak np. na Gubałówkę). Polecam, aczkolwiek musi być sporo śniegu, żeby dało się zjechać. A na teraz, to tak jak napisał johnny - termy, ewentualnie wjazd na Łomnicę (przy słonecznej pogodzie). 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BarszczU. Napisano 19 Luty 2016 Zgłoszenie Share Napisano 19 Luty 2016 Byłem w tam od 13.02 do 18.02 . Warunki z dnia na dzień są coraz gorsze. Jedyne dobre warunki panują na czerwonej 5, czarnej trasie i freeride-dzie. Reszta tras jest pogrążona w lodzie i muldach. Jedyne co pozostaje to czekać na śnieg i min. -5 stopni . 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zegar Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 Był ktoś w ostatnich dniach w Tatrzańskiej? Jak warun? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 12 Marzec 2016 Zgłoszenie Share Napisano 12 Marzec 2016 (edytowane) Ja bylem ale nie jezdzilem,ale pare fot zrobilem z 10.03 :)Na dole i podejrzewam ponizej Skalnatego Plesa juz wszedzie miekko i cukier,odsypy na stromszych odcinkach,ale czarna powyzej SP dosc dobrze sie trzyma jeszcze Edytowane 12 Marzec 2016 przez Baartos 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi