urzyk Napisano 4 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2013 Witajcie Rozglądam się za nartami od dłuższego czasu i nadal nie wiem co wybrać...prośba o pomoc Poniżej kilka informacji o mnie: 1. Płeć - Mężczyzna 2. Wiek - 37 lat 3. Waga - 78 kg 4. Wzrost - 175 cm 5. Na nartach jeżdżę od 10 sezonów, ( ~10 dni w sezonie) 6. Moje umiejętności określam na: 5,5/10 (wg. skali na forum) 7. Moje obecne buty to FLEX 60 - chyba już za miękkie - tutaj też prośba o ustalenie odpowiedniego FLEX'a 8. Teraz jeżdżę na nartach/model - ATOMIC BALANZE 168cm 9. Preferuję styl jazdy: Szybkie i krótkie skręty po przygotowanym stoku, ale zdaża mi się trochę zjechać z trasy ...na początku, po namowach znajomego (raczej amatora narciarstwa) myślałem o nartach z serii race ATOMIC ST, ale po przeczytaniu paru wątków na tym forum zrozumiałem że to chyba nie ten kierunek poszukiwań. Proszę o poradę w sprawie doboru nart serii allmoutain/allround oraz odpowiednich butów do nich. Chodzi mi przede wszystkim o zakres FLEX Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 4 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2013 Jaką kwotę przeznaczasz na zakup nart i butów? Narty z grupy AM to dobry wybór. Buty kup twardsze (flex90-110) Też zmieniam a starych nikt ,nawet za 100zł nie chcę kupić.(flex70) Końcowa uwaga nie na temat . Sorki:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
urzyk Napisano 4 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Luty 2013 narty do 1000 zł i raczej używane więc myślę że coś znajdę, buty raczej bez ograniczeń cenowych - ale bez przesady Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi