To ja Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Ile mniej więcej wynosi czas zjazdu z Pilska? (narty) Potrzebuję tej informacji to dyskusji Google za dużo nie powiedziało na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 musisz doprecyzować informację - z Pilska ale gdzie i którą trasą - do Szczawin i nawrót czy też przez Buczynkę na sam dół? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
To ja Napisano 13 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Z szczytu na sam dól, takie mam informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 ciężko określić - to zależy od umiejętności samego narciarza - nie chce przestrzelić, ale myślę że tak od kilkunastu do kilkudziesięciu minut w zależności od warunków panujących na trasach i umiejętności narciarza - nigdy bynajmniej nie mierzyłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 fundu grubo przesadziles, owszem mozna jechac kilkadziesiat minut, ale mozna i duzo szybciej. ja kiedys za malolata mierzylem. wyszlo mi 4 min z hakiem, czerwona ze szczytu. Przy dlugosci trasy 4,5 km wyszlo ok 60km/h srednia. ale tak jak mowie, mozna sporo szybciej to pojechac. mocne nogi + dobre narty i mysle ze ponizej 3min da rade. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Jak nie ma ludzi to z miziowej na szczawiny nawijamy co 6 lub 7 minut, myślę że sam zjazd tą trasą 45s do 1min. Resztę policz proporcją, z samego pilska przez buczynkę do kamiennej biorąc pod uwagę krótkie podejście obok płaja to może 7 min a przez strugi podobnie bo tam znów często przez strugi lód lub kamienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 mnie bardziej chodziło o zjazd drugą stroną Pilska - przyjąłem też spory zapas czasu (jazda spokojna) - jeżeli czerwoną trasą z tej strony-ok - ale drugą stroną jakby jechać przez Buczynkę, zakręty, zatrzymywania się - wszystko zależy właśnie jak szybko pojedziesz, ile ludzi na trasie, jakie warunki - myślę, że tą "buczynkową" stroną od szczytu na sam dół max. w 10 minut byś się wyrobił - korbielow.net rok temu wrzucił oto taki filmik - - możesz sobie na livea przeliczyć:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 kolega, ktory trenowal w klubie, mowil mi ze pare lat temu, po treningu, na koniec dnia ruszyli z Kopca przez Buczyne, na dole byli w czasie ok 3 min. nie wiem na ile ta informacja jest wiarygodna. jednak jazda na filmie z korbielow.net jest mocno rekreacyjna moze kiedys w tym sezonie zrobie taki pomiar, z ciekawosci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 kolega, ktory trenowal w klubie, mowil mi ze pare lat temu, po treningu, na koniec dnia ruszyli z Kopca przez Buczyne, na dole byli w czasie ok 3 min. nie wiem na ile ta informacja jest wiarygodna. jednak jazda na filmie z korbielow.net jest mocno rekreacyjna moze kiedys w tym sezonie zrobie taki pomiar, z ciekawosci. Gregor podpytaj któregoś gościa co pracuje na wyciagu. Ile patrzyłem jak wracają do domu... nie maja strachu w oczach i walą na krechę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi