fundu Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Jadę na Pol. Strugi - na parkingu stoi parę samochodów. Taśmociągu niet Chłopak, od którego kupuje korbaczki i oscypki mówi, że prawdopodobnie taśmociąg zmodernizowany wróci później na swoje miejsce. Przebieram się,zbieram ekwipunek i idę zobaczyć, co tam słychać na górze:smile: Strugi piknie witają Idę dalej ku górze - oprócz słoneczka - w górach piękna złota polska jesień Na Szczawinach woda piknie ciurka do zbiornika 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Idę na 7-kę - a tu z tego co patrzę - bez żadnych zmian Jedynie nowe nasadzenia zdążyły poddać się już jesieni Na Szczawinach przepiękna jesień Zagaiłem Pana, który robił drewniany podest, czy coś może wie w sprawie przyszłości 7-ki - ale on powiedział, że nie tutejszy i nie zna żadnych info na ten temat Ciężka praca w górach Idę dalej ku górze - tym razem piątką, bo po ostatniej wilgoci nawet nie zamierzam się pakować na 7-kę Ostatnia górka przed schroniskiem - pierwsze oznaki zimna Widoki z 5-ki - przepiękne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Babia już ośnieżona Idziemy dalej Po małej przerwie kawowej na świeżym powietrzu Udaje się dalej - ku górze 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Im bliżej do szczytu, tym coraz zimniej i coraz bardziej to wieje - ale widoki coraz to lepsze W końcu i szczyt Na szczycie widać śnieg - wiejący wiatr potęguje zimno tak, że zakładam wzięte w ostatniej chwili z domu czapkę i rękawiczki oraz szczelnie zapinam wszystkie 3 warstwy - pomimo słońca mrozi dzisiaj ostro Widok w kierunku ośnieżonych Tatr - mógłbym tam siedzieć godzinami i tylko się w nie wpatrywać Na szczycie takie znalezisko:smile: Jest pięknie - schodzić się nie chce, zostałbym z chęcią jak najdłużej ale po 40 minutach w coraz to mocniejszym wietrze czuje, że jeszcze chwila i zamarznę - słońce zaszło, wiatr hulał nieźle po szczycie - pora na odwrót 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Im dalej schodziłem, tym mocniej wiało - nawet przed samą Miziową - myślałem tylko o gorącej herbacie z cytryną - nagrałem film jak mocno "duje", ale nie wrzuciłem go nigdzie na youtuba a inaczej nie potrafię tu jeszcze filmów wrzucać:tongue::wink: Krótki pobyt w schronisku, bo godz. 17:30 wybiła a po ciemku nie lubię schodzić. Powrót przez Buczynkę. W tym miejscu jak zawsze widzę Płaj to uśmiech sam mi się ciśnie na twarzy:smile: (jak przypominam sobie, jak ludzie "walczą", żeby wejść na ten talerzyk:wink: Ostatni zakręt z Buczynki przeprofilowany i poszerzony - może na zdjęciu tak tego nie widać, ale jest na pewno lepiej w porównaniu z tym, jak wcześniej było Solisko - górna stacja przyszłego krzesła 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Zza horyzontu wstaje już księżyc (w rzeczywistości było ciemniej - wyłączyłem lampę, żeby mi "lufy" na zdjęciach nie robiła:tongue:) Dawne słupy oświetleniowe - 2 w końcowym odcinku leżą na razie w trawie Teren po domkach - wow - gdyby mi ktoś 2 lata temu powiedział, że tak tu będzie wyglądać.... 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 (edytowane) W oddali po lewej zbiornik i ciężkie rury przyciągnięte pewnie do wkopania Ostatni etap mojej błotnej kąpieli :tongue: - żeby tu zejść, trzeba było trochę się w tym błotnistym bagnie namęczyć:smile: Taaaaa-daaaaa - robi wrażenie:smile: Ciemno się zrobiło jak nie wiem co - włączam lampkę i uciekam na parking do auta - dobrze, że od Jontka do Strug nie ma tak daleko:smile: Bardzo fajny dzień w górach - jeżeli ktoś chciałby iść, niechaj nie da się zwieść pogodzie - w Żywcu w słońcu i ponad plus 10 kląłem na swoje ubranie, ale tylko dzięki niemu mogłem posiedzieć sobie dłużej na szycie i nie przymarznąć na amen przy schodzeniu - powyżej schroniska na Miziowej grunt jest już zamarznięty - twardy i śliski - przy planowaniu jesiennych wypadów na Pilsko - nie zapomnijcie o tym. Z całego serca kibicuje nowemu właścicielowi i mam nadzieję, że uda mu się zdążyć na początek tego sezonu. Edytowane 20 Październik 2013 przez fundu 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi