jata_70 Napisano 19 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 19 Marzec 2013 (edytowane) było równiuteńko, piękna słoneczna pogoda, odrobinę wiało na górze wymarzone warunki :laughing: tylko kanapy mi brakuje Edytowane 19 Marzec 2013 przez jata_70 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 1 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2013 Dopiero teraz udało mi się wymęczyć filmik z 9 lutego. Jest na nim Gregor, Aklim, Johnny, Mati, Marek i ja. Nurek też był wtedy, ale jakoś mi się do kadru nie nawinął. [video=youtube;U3e9jOltSQk] 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 1 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Kwiecień 2013 co prawda ja siebie na tym filmie nie dostrzegłem:sorrow: , ale i tak miło wspomnieć te piękne chwile :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Zdawało mi sie, że ten extremalny narciarz w czerwono-różowych portkach to Ty Aklim :redface: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Zdawało mi sie, że ten extremalny narciarz w czerwono-różowych portkach to Ty Aklim :redface: to chyba chodzi o Bugiego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janusz_sul Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Pilsko Byłem na Pilsku 29.03.2013 r. i nie wiem czy to był mój ostatni raz . Nie ze względu na warunki lub coś podobnego . Zobaczyłem wielkie osuwisko obok wyciągu na Miziową i pomyslałem że teraz jest to koniec PILSKA. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Byłem na Pilsku 29.03.2013 r. i nie wiem czy to był mój ostatni raz . Nie ze względu na warunki lub coś podobnego . Zobaczyłem wielkie osuwisko obok wyciągu na Miziową i pomyslałem że teraz jest to koniec PILSKA. : Myślisz że się zwali jak WTC?:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janusz_sul Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Pilsko Może nie WTC ale pożywka dla zielonych ogromna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 2 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2013 Może nie WTC ale pożywka dla zielonych ogromna. To ich w Alpy trza zabrać, tam mają takiej pożywki tyle że się udławią. Jak jechałem kiedyś do Kals to po drodze mijałem wiele takich miejsc gdzie zeszły lawiny i nie z śniegu tylko z błota i kamieni:eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aurigae Napisano 6 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Kwiecień 2013 Witam. Czy Buczynka w ten weekend czynna, bo różne strony podają sprzeczne informacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 30 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2013 ppppp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 30 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 30 Maj 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 31 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2013 (edytowane) Hallo Hallo:smile: Dawno w górach już nie byłem, a że mnie strasznie tam ciągnęło, to informacja o Redyku tylko przyspieszyła moją decyzję:smile: Redykowych zdjęć nie będę tu wrzucał, żeby w poście nie zapychać (a zainteresowane osoby odsyłam do galerii:wink:). Będąc na Redyku zerkałem w stronę Pilska, więc przed godz. 15 w końcu zabrałem się i podjechałem na parking na Strugach. W zimę nie było okazji (bo aby siedzieć jak najdłużej na górze i zjechać jak najpóźniej przez Buczynę - startowałem zawsze z Kamiennej) – to teraz w końcu – wiosną – mogłem poczuć się jak te wspominane „węgliki”:wink:: Na Strugach bez zmian: więc pniemy się dalej: W końcu i Szczawiny Edytowane 31 Maj 2013 przez fundu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 31 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2013 Krzesło nadal stoi:smile: Jak tu cicho - i pusto Ratrac - Retired:wink: Pierwsze spojrzenie na czarną 7 chyba szykuje się naśnieżanie:biggrin:: Po ostatniej akcji zalesiania, w której nie było dane mi wziąć udziału, postanowiłem przyjrzeć się sprawie – co, jak i gdzie zostało zasadzone. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 31 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2013 Z tego co widać - czarna 7-ka została obsadzona w ostatnim swym odcinku na całej szerokości – hmm Ale patrząc wyżej – tu już nasadzeń brak Po odwrocie widać to lepiej – do trzeciego słupa czarną na całej szerokości obsadzono drzewkami – myślę sobie – jeśli czarna zostanie oficjalnie uruchomiona, to jak to później omijać???? Ale idziemy dalej zobaczyć, co się tu pozmieniało: Wydaje mi się, że zimą było tu większe „rumowisko” i teren został już trochę wyrównany Jedynie ten odcinek był bardziej „wertepowy” Widok z tyłu Na zamknięcie ust zielonym – „efekt ekologiczny” – z tego co czytałem/słyszałem , sterta tych opon była zakopana pod warstwą ziemi 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 31 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2013 (edytowane) Zaczęło się robić trochę grząsko, ale jak już rozpocząłem wędrówkę tą czarną, to trzeba iść dalej:smile: Na ostatnim odcinku trzeba było uważać, ale po odwróceniu się widoki wynagradzały za cały trud wspinaczki:smile: Po pokonaniu tych grząskich stromizn zauważyłem, że po lewej stronie w górnej części zostały wbite paliki – wyznaczanie trasy, odgrodzenie 7 od wyciągu, a może miejsce przebiegu rurociągu... Wyżej czarna prezentuje się już całkiem całkiem – w miarę równo, ubita – nic tylko dalej tak w dół aż do samego …. - hmm - młodnika???? Miziowa już tuż-tuż Edytowane 31 Maj 2013 przez fundu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 31 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2013 I dalej - w kierunku czarnego szlaku i na szczyt Piątka – aż chciałoby się pojeździć:smile: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 31 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2013 (edytowane) Po godz. 18 zaczęło się coś chmurzyć i zawiewać zimnem, więc postanowiłem rozpocząć schodzenie, co później okazało się słuszną decyzją. Powrót dla odmiany tym razem już żółtym szlakiem Widok na Miziową i czarną Mały powód tego całego wodno-prawnego „zamieszania” Postanawiam wracać przez Buczynę, po drodze ładne widoki budzącej się przyrody ,ale po pewnym czasie – czy ja dobrze widzę…..???? Schodzę ze szlaku i lecę w dół – taaaaaaaaaaaakkkk – Johnny miał rację – sezon jeszcze się nie zakończył:wink: – to śnieeeeeeeg:biggrin::biggrin::biggrin: Edytowane 31 Maj 2013 przez fundu 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 31 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2013 (edytowane) Wchodzę – dotykam, cieszę się pod koniec dnia niczym małe dziecko:biggrin: – myślę, że ekipa z Telegrafu dałaby i tu radę:wink: Ale trzeba iść dalej – Orczyk (jeszcze) stoi: schodzę i przypominam sobie, jak jeszcze niedawno śmigało się tu na nartach: Buczynka w wersji letniej – już ogrodzona Piękne tereny – móc tu postawić sobie domek...:smile: Przed samym OeS-em zaczyna już coraz mocniej padać – dobrze, że wcześniej postanowiłem uciekać ze szczytu, bo z każdą chwilą coraz mocniej siąpi Jeszcze szybkie wspomnienie na trójkę Edytowane 31 Maj 2013 przez fundu 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 31 Maj 2013 Zgłoszenie Share Napisano 31 Maj 2013 i w kierunku Strug lecimy zobaczyć,co tam w Jontku słychać: Krajobraz po domkach (a w górze już niskie chmury, przymglenie i deszcz) Prace widać trwają Ok 20:20 schodzę na Strugi i jedyne o czym marzę, to ciepła kwaśnica w Karczmie pod Borami:smile: - jednak nie tym razem – cała karczma wynajęta na weselicho – więc trzeba uciekać na Żywiec. Na pożegnanie – Korbielów w pełni z Inwestorem – do czego również – i my – narciarze i turyści – się dołączamy! 13 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 1 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2013 Fundu świetna fotorelacja czyżbyś w sezonie letnim przejął pałeczkę od Johnnego ?:smile: A tak a'propos tego zalesienia dolnego odcinka czarnej to za bardzo nie wiem gdzie tu sens i logika .Najpierw karczują las przy dolnej stacji , niwelują teren , a teraz sadzą tam drzewa , które skutecznie odetną dojazd do orczyka z lewej strony : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 1 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2013 Mamy nowego fotoreportera :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 1 Czerwiec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Czerwiec 2013 Nie no -w zakresie relacji Johnny to nasz forumowy mistrz:biggrin: Ale ciesze sie,ze sie spodobalo:wink: Z tym zalesieniem czarnej tez nie bardzo rozumiem. Albo mieli pozwolenie na wycinke ale zrobili cos wiecej - nie do konca zgodne i teraz - w ramach ugody lub zadoscuczynienia te nasadzenia zeby eko-przepisowcy nie trabili,ze wszystko co robione na Pilsku to pogrom i zle??? Ciezko powiedziec-ostatnio (poza decyzja wojta) zadnych innych swiezych njusow o Pilsku i calej sprawie.Albo ich brak albo nie wypada/nie mozna publicznie o nich (jeszcze) wypisywac. Tylko po takim nasadzeniu czarna na ostatnim odcinku bedzie calkowicie nieprzejezdna-albo oficjalnie nie bedzie uruchomiona albo wyjazd z niej bedzie w innym miejscu - przez przecinke w lasku i dalej w kierunku piatki i jej zjazdu na Szczawinach???-bez sensu-wowczas kolizja z ruchem orczykow...- no chyba ze orczyki out i wowczas pod kanapą przecinką przez lasek:wink: to tylko na razie takie moje gdybania i przemyslenia.Gdyby ktos cos wiedzial-piszcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Podobnie jak JC i gregor - wczoraj udało mi się wykorzystać wolny czas, pogodę i skoczyć do Korbielowa. W zasadzie JC wszystko już ładnie opisał - sobota, wczesne popołudnie a robota wre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 20 Październik 2013 Zgłoszenie Share Napisano 20 Październik 2013 Wczoraj (po dłuższej przerwie) - podobnie jak JC i gregorowi - udało mi się zawitać do Korbielowa. Tak jak JC pisze - sobotnie południe a robota idzie: Gruszki podjeżdżają z betonem do pompy: Na parkingu puściutko: Tylko 2 następne gruszki stoją włączone i mieszając czekają na swoją kolej: Trochę dalej wylądowały stare kibelki Fundamenty - dolna stacja - zdjęcie z oddali 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi