gregor_g4 Napisano 8 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 Kolejny puszysty dzien za mna, wczoraj z Ravick'iem dzisiaj wpadl aklim, a jutro bedzie Bugajson i grupka chlopakow z Bielska tez sie zapowiada (Andy,Johny,Mati) wroci to pewnie cos sam skrobnie, ale chyba byl zadowolony, bo banan na twarzy byl dzisiaj jeszcze ciagle slaba widocznosc, ale mam przeczucie, ze jutro to bedzie "ten" dzien po duzych opadach sniegu i temperaturze ok 0stopni, teraz idzie ochlodzenie, juz dzisiaj byly momenty, ze pogoda sie klarowala, ale ciagle bylo mocno pochmurnie. Mam przeczucie, ze jutro widocznosc znacznie sie poprawi dodatkowo na kopule szczytowej ciagle jest sporo nietknietego sniegu, wiec mam nadzieje na dobre linie jutro, conajmniej takie jak te dzisiaj. ja standardowo 745 bylem pod szkola, stamtad mial mnie zebrac kumpel, ale poimprezowal. Wiec mialem spacer na rozgrzewke az do Baby... stamtad kawalek do Soliska i juz sie cieszylem ze to koniec spacerkow, az tu nieoczekiwanie, awaria lacznika... no i jeszcze na dobicie zielona trasa. na Szczawinie troche zmeczony jestem o 830. Do 9 jezdze sam, lasy z Miziowej, raz ze szczytu. Od Miziowej juz sporo jest rozjechane, wiec uderzylem na szczyt, tam o niebo lepiej. Pare min po 9 lecimy juz z aklimem zjazdy ze szczytu do Szczawin, z Miziowej do Szczawin - tu mamy farta i trafiamy na prawde niezla, nietknieta linie Pozniej jeszcze czarownica na Kopcu, no i atak na szczyt, ale tym razem ze zjazdem na sam dol. o 12 sie rozstajemy, ja polecialem na lekcje, a aklim dalej do gory warunki na Babie duzo lepsze niz wczoraj. Z rana piekny sztruks byl, trasy wyzej zreszta tez ladnie przygotowane. o 13 ciagle jeszcze dosc twardo i w miare rowno, takze jezdzilo sie calkiem przyjemnie. po 14 naszla mnie jeszcze ochota na 1 zjazd lasem z Buczyny probowalem wydzwonic aklima ale sie nie udalo, byl poza zasiegiem, a sam odpuscilem. Mam nadzieje, ze uda sie jutro 6 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 To szykuję się większe spotkanie! :applause: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 Wysłałem do Grzegorza na PW namiary na nas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 Gregor dzięki za towarzystwo i super zabawę na świeżym powietrzu:biggrin: Ten nasz ostatni zjazd do parkingu to już była taka wisienka na torcie:smile: . Szkoda mi było tylko Filipa , który walcząc na swojej desce w puchu , w pewnym momencie miał już chyba dosyć wszystkiego :biggrin: . No ale taki jest ten freeride ,trzeba "trochę" techniki , a przede wszystkim duuuuużo kondychy. Dzień jak zwykle mega udany .Co do warunków , to Gregor wszystko dobrze opisał , blisko wyciągów wszystko rozjechane , dobrego śniegu trzeba teraz szukać trochę dalej. Ps jutro meldujemy się (ja , Nurek i jeszcze jeden kolega Wojtek ) pod kasą przy krześle ok. 7,45:smile: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 8 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 no to bombowo, szykuje sie niezle spotkanko, my z Bugim tez przed 8 bedziemy pod krzeslem szkoda aklim, ze sie nie udalo nam zdzwonic, bo moglismy na koniec jeszcze lepsza wisienke na torcie dolozyc z Filipem rozmawialem, byl zadowolony, nawet chetny na kolejne zjazdy a o to w tym chodzi. swoja droga, jak jutro wpadniemy taka gromada 10 osob w las, to nie bedzie co po nas zbierac hehe moze po tej sobocie przybedzie kilka nowych tras na Pilsku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 ............swoja droga, jak jutro wpadniemy taka gromada 10 osob w las, to nie bedzie co po nas zbierac hehe moze po tej sobocie przybedzie kilka nowych tras na Pilsku no może być ogień i nowe przecinki w lesie:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pinio46 Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 to uważajcie na zielonych wariatów, żeby nie było że ktoś nielegalnie wycina drzewa :biggrin: oj jak ja wam zazdroszczę:sorrow: nie tego puchu ale pilska wogóle :redface: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 Kurna,a Coombacki w serwisie... :eek: Zobaczymy na co stać Rictory i już! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 Obawiam się że jedna kamera tego nie ogarnie jutro :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mysiauek Napisano 8 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Luty 2013 Taka ciekawostka dla jeżdżących do Korbielowa: http://bielskobiala.gazeta.pl/bielskobiala/1,88025,13349054,Pojedziemy_na_narty_obwodnica__a_miasto_odetchnie.html?bo=1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Ale Wam zazdroszczę bo szykuje się świetna zabawa! Zresztą pewnie jak to piszę to Chłopaki właśnie szaleją. Nam póki co pozostanie czytanie wieczornych relacji. Po przeczytaniu tego wątku zacząłem mieć wątpliwości co do moich następnych nart. A może tak troszkę szersze? :redface: Albo jeszcze lepiej drugie??? : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Kurna,a Coombacki w serwisie... :eek: Zobaczymy na co stać Rictory i już! :biggrin: Johnny, oprócz Twojej tradycyjnej już relacji będę niecierpliwie czekał na Twoją ocenę Rictorów! Jak się sprawują na trasie, a jak poza? No i generalnie jaka narta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Gregor dzięki za super dzień. Było na praaawdę extremalnie. Przygodami dzisiejszego dnia na Pilsku można obdzielić kilka wyjazdów. Chłopaki (kolejność alfabetyczna) Aklim, Bugi, Johnny, Mati, Nurek (chyba nikogo nie pominąłem) dzięki za miłe towarzystwo. Resztę dopisze Johnny lub inni koledzy. Czekajcie na relację bo warto. 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregor_g4 Napisano 9 Luty 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 no dzien pelen wrazen, super linii, zgubionej i odnalezionej szczesliwie narty. ja niestety na koniec dnia zgubilem niestety kluczyki od samochodu po rozstaniu z Nurkiem i Aklimem, polecialem z kumplem na szczyt, udalo nam sie sieknac jeszcze raz ta sama trase co przed poludniem, po tej pieknej polanie pozniej zalapalismy sie jeszcze na krzeslo i z Miziowej skoczylismy jeszcze raz na Buczynke, na dobicie w lesie, tam chyba jest najlepiej obecnie z calej gory mnostwo zabawy, przeszkod, dropow no i swieze slady. W domu po 16 bylem wykonczony na maksa (to juz chyba 14 dzien z rzedu po 7 lub wiecej godzin dziennie ), moze jak odpoczne to szkrobne cos wiecej jutro chyba znow z rana na 3 godzinki lece, katowac to co nietkniete 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Gregor Ty jesteś kurna niezniszczalny :eek: :biggrin: mnie z Nurkiem normalnie już zabrakło sił na kolejną trasę z samej góry , ale ta nasza ostatnia traska z Buczynki laskiem do Jontka była miodzio:tongue: a dzień faktycznie pełen pozytywnych wrażeń , bo wszyscy przeżyli:biggrin: ,bo pogubione narty się odnalazły , a ja poznałem kolejne fajne trasy w masywie Pilska dzięki wszystkim za SUPER zabawę :smile: pozdro Andrzej 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 To brzmi zachęcająco. Macie jakiś filmik? W jakim stanie narty po takim freeride? W moich marzeniach tez jest taka wyprawa, oczywiście na mniejszą skalę ,na mniejszej górce, no i jak się nauczę lepiej jeździć . Tylko ,ze wtedy będę miał 60-tkę : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 A czy przyjmiecie do grupy snowboardzistę, czy jak utknie w zaspie to jest zostawiany na pastwę tych wilków, o których wciąż gada pan Ślusarczyk? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 A czy przyjmiecie do grupy snowboardzistę, czy jak utknie w zaspie to jest zostawiany na pastwę tych wilków, o których wciąż gada pan Ślusarczyk? John, jak wilki zdechną to Kudłaty zwali całą winę na narciarzy. Trzeba więc je troszkę podkarmiać. Sam rozumiesz. :biggrin: :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
John Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Tak myślałem, szkoda bo może następnym razem również bym dołączył do ekipy. Najwyżej nie zabrałbym znajomych jeżdżących inaczej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
aklim Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 (edytowane) kilka zdjęć z dzisiaj gdzieś na górze mały odpoczynek Bugiego:smile:no to w dółczasem trzeba i z buta przez strumieńto już jest(prawie)koniec na dzisiaj Edytowane 9 Luty 2013 przez aklim 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Tak myślałem, szkoda bo może następnym razem również bym dołączył do ekipy. Najwyżej nie zabrałbym znajomych jeżdżących inaczej John, wiesz (mam nadzieję), że z mojej strony to był żart. :stupid: A o reszcie to musisz gadać z Ekipą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mati1981 Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 Na zdjęciu Johnny, pierwsze szusy na Rictorach... A tak wyglądało poza trasami... Dzień pełen przygód. Wielkie dzięki dla wszystkich. Pozdrawiam Maciek 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 (edytowane) Ściana płaczu Jak już wiadomo,dziś zawitałem wraz z całą ekipą na Pilsku.Niewątpliwie dziś był dzień pełen wrażeń!Ale zacznijmy od początku.Melduję się u Andrzeja 6.40.Pakujemy się i w jazda!Po drodze zabieramy jeszcze Mateigo,który jest nad wyraz punktualny!Na umówionym przystanku zjawiamy się 6.49,Mati miał tu być o 6.50 i... tak się zjawia!Ekipa w komplecie,więc ciśniemy na Korbielów.Droga bez przygód,czarna,więc na miejscu zjawiamy się już jakieś 20 min. przed ósmą.Gramoling i do kasy,gdzie kupujemy karnety na 6 godzin.Wszyscy dziś w jednych barwach: No to na krzesełko.Andrzej wziął kamerkę,więc my z Matim jako pierwsi siadamy.Chyba miał nosa,bo tuż po starcie Maćkowi narta wlazła pod śnieg i się wypięła!Jego reakcja była natychmiastowa.Chop z krzesła,nurkowanie w puchu i depa jak jaszczurka po nartę! :biggrin: Ewolucja na prawdę efektowna,co najlepsze nagrała się na kamerce!!! :applause: Ekipa w dobrych nastrojach rusza do góry: Na Szczawinach kontaktujemy się z drugą częścią ekipy,która już śmiga.No nazbierało się nas... Ruszamy do góry na Miziową i dalej na Pilsko.Dalej Gregor wskazuję drogę w las.Całe towarzystwo rusza za nim.Na początku dość płasko i niezbyt gęsto,więc wszyscy w sznureczku jeden za drugim.Kawałek dalej każdy ma już swój pomysł na dalszą jazdę,oczywiście w ramach wskazanych przez Grześka.Możecie sobie tylko wyobrazić co się dzieję,kiedy 10 chłopa jeden przez drugiego ciśnie a to za choinką,a to jeden za drugim... Zaczynają się gleby,czasem czołówki,czy jeden obok drugiego w wąskim przesmyku,po prostu las pełny niespodzianek.Ale wszyscy mają banan na twarzy i mają niezłą zabawę! :applause: Teren dość nierówny,ja najeżdżam na ukryty pod śniegiem kikut i oczywiście pierwsza gleba!Tym się nie zrażam i dalej próbuję wyczuć Rictory,które całkiem nieźle sobie radzą,dopóki równo je obciążam... Dojeżdżamy do ostrej ścianki,tam zaczyna się masakra.Ponieważ mam krótką chwilkę,próbuję coś uwiecznić.Pierwszy cel Boogie parę metrów pode mną,ale ten zsuwając się w dół zrobił jakiegoś fikołka i zniknął z kadru. :biggrin: Przede mną pojawia się Nurek,więc choć jedno... Najlepsze dopiero miało nadejść.Ponieważ wszyscy gdzieś znikają,chowam aparat i zaczynam puczyć ściankę.Niestety chyba źle wybrałem drogę,wąsko było i buuum! Ale miękko!Szybko wstaję,ale bez jednej narty!Ups!Zaczynam kopać,ale to nie takie łatwe,kiedy mamy warstwę ok 1 metra puchu i do tego stromiznę.Niestety nie mogę jej znaleźć,więc daje znaki Andrzejowi,że zgubiłem nartę i chyba zostałem w... lesie. Kopię i kopię,ale bez efektu.Już zaczynam wątpić,kiedy skórzane rękawice zaczynają sztywnieć,ale uparty jestem!Lepiej kopać cały dzień,niż zostać bez jednej narty.Różne myśli przechodzą mi przez głowę,kiedy tak sobie kopię i kopię: "Najwidoczniej nie przypadkiem kupiłem dwie pary"... Kiedy tracę nadzieję przez głowę przechodzi mi tytuł ledwie co zakupionej książki:"Freeride marzenie każdego narciarza"... :biggrin: Na szczęście docierają posiłki!Znajdują mnie Gregor i Nurek.Ale sami mają problem,żeby się w ogóle poruszać.Jednak nadzieja umiera ostatnia!Rafał chyba nie przypadkiem ma nick "Nurek"... Daje nura w śnieg i już po chwili znajduję moją nartę!A już mówiliśmy,że trza by do wiosny zaczekać... :biggrin: Cała historia kończy się szczęśliwie i wracamy na trasę.Kontaktujemy się z resztą ekipy i już po chwili ruszamy do góry.Niestety trochę przemoczony i zziębnięty rezygnuję z dalszego katowania lasu,robię jeszcze chłopakom fotkę: Znajduję Andrzeja,Matiego i Marka i udajemy się do knajpki,żeby się ogrzać.Przy okazji czas na konsumpcję kiełbasy i grzańca.Ta przerwa była dla mnie konieczna,po niej wraca mi werwa i ruszamy już na przygotowane trasy.Tutaj warunki znakomite!Jest twardo,ale nie beton,do tego właściwie brak muld czy jakiś innych niespodzianek.Fajnie!Robimy parę zjazdów i kiedy rośnie kolejka do wyciągów,ruszamy na Buczynkę.Ale nie tylko o kolejki chodziło,na Buczynce i niżej kolejek brak,ale też nie ma mgły,która na górze jednak dawała się we znaki.Rictory mają swoje idealne warunki! Teraz już na spokojnie robię próby w puchu.Rozpęd na Buczynce i na polankę z puchem.Rictory bardzo fajnie jadą,ale dopóki nie próbujemy obciążyć jednej narty mocniej.Na górze też całkiem nieźle sobie radziły,ale mimo wszystko to nie Coombacki.Do tego za słabo skręciłem wiązania i to był podstawowy błąd z mojej strony!Człowiek uczy się na błędach... Tutaj pozostajemy do końca.Kontaktuję się jeszcze z Boogim,ale ten już w odwrocie,bo musi zdążyć do Katowic na czternastą.Wiec telefon do Aklima i zgadywanie się,ale Andrzej z resztą ekipy do samego końca przez las!Tak się składa,że spotykamy się jeszcze na samym dole,gdzie ja na ostatnich metrach zaliczam glebę i zginam kijek. :biggrin: Niby 6 godzin,a nawet nie zdążyłem dnia rozpocząć,ani z wszystkimi trochu pogawędzić!Trzeba to koniecznie powtórzyć!Dzięki panowie za arcyciekawie spędzony dzień!Przepraszam,że Coombacki dałem do serwisu,ale jakoś mało przewidujący byłem... Myślę,że jeszcze sobie śmigniemy? Edytowane 9 Luty 2013 przez johnny_narciarz 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 No Johny za tą wędrówkę do Ciebie to browar musi być normalnie zjadłem zęby na tej ściance cały dzień mnie tak nie wykończył jak to podejście nie wiem ile mieliśmy do Ciebie jakieś 40-50 metrów może, a zajęło nam to z Gregorem 16 min :eek: sprawdziłem na filmie. Film z dzisiejszego dnia. [video=youtube_share;H8KLelyIBPQ] 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 9 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Luty 2013 A czy przyjmiecie do grupy snowboardzistę, czy jak utknie w zaspie to jest zostawiany na pastwę tych wilków, o których wciąż gada pan Ślusarczyk? Wszyscy są mile widziani w ekipie,również snowboardziści! :cheerful: Mamy zasady jak w armii USA - nikogo nie zostawiamy! :wink: No Johny za tą wędrówkę do Ciebie to browar musi być normalnie zjadłem zęby na tej ściance cały dzień mnie tak nie wykończył jak to podejście nie wiem ile mieliśmy do Ciebie jakieś 40-50 metrów może, a zajęło nam to z Gregorem 16 min :eek: sprawdziłem na filmie. Film z dzisiejszego dnia. [video=youtube_share;H8KLelyIBPQ] Browar obowiązkowo!Myślałem zawitać na Czarny Groń... :wink: No chyba,że zawitasz jutro na Ochodzitą,to masz ode mnie karnet całodniowy za free! :applause: Patrząc na flimik,to chyba najlepsze mnie ominęło.Na prawdę fajnie te polanki wyglądają! : 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi