marboru Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 (edytowane) Dzisiejszy wolny dzień postanowiłem spędzić... "U wrót Mordoru". ...analogia nie jest tu całkiem przypadkowa. Ten narciarski dzień bowiem spędziłem, po pierwsze w krajobrazie przypominającym poniekąd klimat "Władcy Pierścieni", po drugie na Górze, która też nie jest codzienna - została stworzona przez człowieka. Góra Kamieńsk: http://www.gorakamiensk.info/ Pierwsza kolej krzesełkowa (4o) w środkowej części Polski i trasa długości 760m. Początek dnia - śnieg. Temperatura +2. Wiatr. Pierwsze spojrzenie na Górę pełną wiatraków... Dojeżdżam - zaczyna padać deszcz...nie wróży to dobrze... Cennik: Kupuję karnet popołudniowy: od 13 do 17. Cena 40zł + kaucja za plastik 20zł. Pierwsze spojrzenie z bliska na stok - będzie dzisiaj "Mordor"... miękko. ...choć Orków na swych dziwnych deskach niewielu... ...to niestety śniegu też... nie pojeździłem pod samym krzesłem jak cztery lata temu, gdy tu byłem. Oko Saurona obserwuje wszystkich... Przy górnej stacji - ćtapa... ...wiatraki złowieszczo przecinają powietrze... ...i widok na Śródziemie: Górna stroma cześć stoku: ...widok na końcówkę niebieskiej trasy po lewej stronie: ...i na sam dół, gdzie w karczmie, wszelakie Stworzenie... Kończę opowieść... ...opowieść, która powstała "U wrót Mordoru". pozdrawiam marboru Edytowane 10 Styczeń 2013 przez marboru 19 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomasz13 Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Mam nadzieję że tam w niedzielę pośmigam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 W sumie górka ok, ale warunki to trochę biednie wyglądają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Dumpling Zębowa Wróżka Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Fajne warunki narciarskie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 10 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Styczeń 2013 Taka fajna Kotelnica Bełchatowska.:biggrin: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Mi najbardziej podoba sie oko Saurona ! trafione jak cholera. Marboru świetna, klimatyczna relacja :applause: 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 11 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Warunki rzeczywiście były tragiczne. Ośrodek przygotowywał się do śnieżenia, pracownicy działali przy sprzęcie dosyć energicznie. Ponieważ armat, lanc jest na Górze Kamieńsk bardzo dużo, to pewnie wystarczy, ze trzy noce do tego by diametralnie odmienić warunki narciarskie panujące na stoku. Krótki filmik z Okiem Saurona i trasami widzianymi z Krzesła: [video=youtube;SdLUC27A3AM]http://www.youtube.com/watch?v=SdLUC27A3AM&feature=youtu.be 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Aż dziw ,że cała ta góra dookoła nie jest "ubrana" w krzesła.Centralna Polska ma ogromny potencjał narciarski w tym usypanym kopcu. Tam zielone oszołomy chyba nie mają zbyt wielkiego pola popisu by przeszkadzać w stawianiu krzeseł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
krzysie Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 jak na takie plaskate otoczenie niezła górka i wyciąg O.K. w przyszłym tygodniu, szczególnie w nocy spodziewane są ujemne temperatury może więc uda się naśnieżyć stok (potrzeba -6C) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marboru Napisano 12 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 Zjazd z Góry Kamieńsk [video=youtube;DQE-CT1Q8Os]http://www.youtube.com/watch?v=DQE-CT1Q8Os&feature=youtu.be 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 12 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 12 Styczeń 2013 jak na takie plaskate otoczenie niezła górka i wyciąg O.K. w przyszłym tygodniu, szczególnie w nocy spodziewane są ujemne temperatury może więc uda się naśnieżyć stok (potrzeba -6C) Przy małej wilgotności względnej do naśnieżania wystarczy -3. Przez najbliższe dwa tygodnie będzie zimowo i narciarsko w całej Polsce ,no może za wyjątkiem krańców pół.zach. ,ale tam nie ma stoków narciarskich:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 13 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2013 Marboru zrobiłeś z góry masakrę :biggrin: A ja czasami ... wieczorem, jak zmrużę oczy wokół widzę ciemność i mogę sobie wyobrażać, że jestem w płaskich górach. Takie góry, trochę nieloty, ale jak wyobraźni staje można poczuć wiatr od gór. W środku tygodnia, jak jest mało ludzi i dużo śniegu świetnie się jeździ. Wiatraki dodają uroku i masz za darmo scenografię do Wojny Światów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi