Webmaster Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 A ja tak do znudzenia, mimo tego że moje posty są (z bliżej niewyjaśnionych mi powodów) usuwane To proponuję przeczytać regulamin forum, który zaakceptowałeś przy rejestracji! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OchodzitaSki Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 To proponuję przeczytać regulamin forum, który zaakceptowałeś przy rejestracji! Administratorzy i moderatorzy serwisu skionline.pl - najstarsze forum narciarskie w Polsce zastrzegają sobie prawo do usuwania, zmiany, przenoszenia lub zamykania dowolnej wiadomości lub wątku bez podania przyczyny. Tak się składa że przeczytałem i zrozumiałem Jednak utarło się że administratorzy/moderatorzy na ogół informują co im się nie spodobało i z jakiego powodu ktoś ląduje na cenzurowanym. Obowiązku, jak jest zaznaczone w regulaminie, oczywiście nie ma, ale tak bez słowa to pozostają niedomówienia i pewien niesmak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SławekC Napisano 23 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Luty 2013 Zachęcony toczącą się dyskusją wybrałem się w piątek na Ochodzitę i była to moja pierwsza wizyta w tych okolicach. Stok w Koniakowie z perspektywy Złotego Gronia w Istebnej wyglądał bardzo ciekawie. Samochodów na parkingu ok. 30, kolejek przed wyciągiem brak, wietrznie. Jeździłem trasą nr 1, przygotowana bardzo dobrze, bez muld i lodu. Miejscowi racerzy rozstawili nawet kilka bramek i nie narzekali nawet kiedy zrobiło się parę skrętów po ich gigancie. Atmosfera generalnie przyjazna, wyciągowi w porządku, grzecznie podawali orczyki, bez większych przestojów. Około południa uruchomiono drugą nitkę orczyka, aby rozładować niewielką i tak kolejkę. Na stoku pusto, bez problemów można było zjechać całą trasę szybkim gigantowym skrętem bez obaw, że uderzy nas ktoś, kiedy tniemy w poprzek stoku. Narciarze na stoku to głównie turyści, kilka rodzin z dzieciakami. Kilka ostatnich dni spędziłem w Istebnej i prawdę powiedziawszy na Ochodzitej pojeździłem więcej i fajniej, bez kolejek, bez tłoku na stoku. Jeśli w przyszłości miałbym wybierać przyjadę do Koniakowa a nie do Istebnej. PS Baranina a w zasadzie gulasz z baraniny w knajpie jest i kosztuje 12 zł. Z racji tego, że był piątek poprzestałem na napoju izotonicznym w postaci piwa 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 27 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Luty 2013 Tak się składa że przeczytałem i zrozumiałem Jednak utarło się że administratorzy/moderatorzy na ogół informują co im się nie spodobało i z jakiego powodu ktoś ląduje na cenzurowanym. Obowiązku, jak jest zaznaczone w regulaminie, oczywiście nie ma, ale tak bez słowa to pozostają niedomówienia i pewien niesmak. OchodzitaSki możesz potwierdzić to co mi znajomy z Koniakowa mówił, że przymierzacie się do budowy kanapy od południowej strony Ochodzitej? Jeżeli tak to może jakieś szczegóły byś zapodał. Całkiem ciekawie powinno to wyglądać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 6 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2013 W końcu zmobilizowałem się i zmontowałem filmik z Ochodzitej z 10 lutego. Tak było, a może i będzie bo zima ma wrócić. [video=youtube;301_Z6qQavc] 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 6 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Marzec 2013 W końcu zmobilizowałem się i zmontowałem filmik z Ochodzitej z 10 lutego. Tak było, a może i będzie bo zima ma wrócić. [video=youtube;301_Z6qQavc] Bardzo fajny filmik fajnie zmontowany, jedno ale co do samego filmu jakość HD masakra, popróbuj inne formaty lub ustawienia może będzie lepiej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Honza Napisano 7 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2013 Jak na taki krótki stok, to możliwości zjazdu bardzo dużo. Trzymam kciuki, aby to się dalej rozwijało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 7 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2013 W końcu zmobilizowałem się i zmontowałem filmik z Ochodzitej z 10 lutego. Tak było, a może i będzie bo zima ma wrócić. Bardzo fajnie mnie sfilmowałeś! Dzięki! Jak na taki krótki stok, to możliwości zjazdu bardzo dużo. Trzymam kciuki, aby to się dalej rozwijało. Miejscowi mówią,że ma powstać 6 osobowa kanapa,ale w kierunku południowym,gdzie trasy mogłyby być dłuższe.Nowa inwestycja + to co jest,to już wygląda bardzo ciekawie. : W całej Trójwsi to zdecydowanie najciekawsza górka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 7 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Marzec 2013 Jak na taki krótki stok, to możliwości zjazdu bardzo dużo. Trzymam kciuki, aby to się dalej rozwijało. Jak dla mnie to za krótko ,za daleko, bez dojazdu :Filmik bardzo fajny:smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 9 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2013 W końcu zmobilizowałem się i zmontowałem filmik z Ochodzitej z 10 lutego. Tak było, a może i będzie bo zima ma wrócić. [video=youtube;301_Z6qQavc] co to za kamerka? myślę o zakupie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 9 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Marzec 2013 JVC adixxion gc-xa1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Jak dla mnie to za krótko ,za daleko, bez dojazdu :Filmik bardzo fajny:smile: Janek, jak bez dojazdu? Ochodzita ma jeden z najlepszych dojazdów w Polsce, a w przyszłym sezonie będzie jeszcze lepiej. Np ze Śląska dojedziesz ekspresowką, zostanie tylko ostatnie 5 km przejechać zwykłą drogą. Lepszy dojazd ma tylko Zwardoń i Bełchatów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Janek, jak bez dojazdu? Ochodzita ma jeden z najlepszych dojazdów w Polsce, a w przyszłym sezonie będzie jeszcze lepiej. Np ze Śląska dojedziesz ekspresowką, zostanie tylko ostatnie 5 km przejechać zwykłą drogą. Lepszy dojazd ma tylko Zwardoń i Bełchatów Janek jest niezmotoryzowany i chodzi mu o możliwość dotarcia na stok za pomocą komunikacji masowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 10 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 10 Marzec 2013 Janek jest niezmotoryzowany i chodzi mu o możliwość dotarcia na stok za pomocą komunikacji masowej. No to fakt - dotarcie może być trochę uciążliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 Bardzo fajny filmik fajnie zmontowany, jedno ale co do samego filmu jakość HD masakra, popróbuj inne formaty lub ustawienia może będzie lepiej. pozdrawiam jaką ty kolego polecasz kamerkę? wrzuć jakiś filmik do porównania jestem przed zakupem kamerki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 11 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Marzec 2013 kolego jata, aby nie zaśmiecać wątku o Ochodzitej tu masz link do tematu o kamerach http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/15631-Kamery-Sportowe-nagrywamy-na-stoku-co-czym-i-jak-i-dlaczego-!?highlight=kamery 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Żal, żal, żal - Ochodzita 23 marca 2013 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 [ATTACH=CONFIG]9895[/ATTACH] [ATTACH=CONFIG]9896[/ATTACH] ale, o co chodzi? Ernest zapomnioł naloć paliwa do ratraka??????????????????????????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 No przecież górka się marnuje : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 No przecież górka się marnuje : Musisz jaśniej pisać...: Rozumiem że najnormalniej zawarte, sezon zakończyli, tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
fundu Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Łoo ciup-pokrywa widac jest,orczyki juz nie chodza czy jak? Po drugiej fotce wnioskuje,ze te slady to Twoje:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 No przecież górka się marnuje : Marna górka to i sie marnuje.:stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wituś Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Figo daj Im szansę wiem że najbardziej Cię wpienił brak baraniny.:angry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Marna górka to i sie marnuje.:stupid: Górka nie jest marna,marne są te orczyki,które ciągle się psują,a właściwie spadająca lina... :frown:: Wymienić wyciągi,choćby na te słowackie orczyki wyrwi-wory i już będzie lepiej.Oczywiście docelowo wyprzęgane krzesła! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 23 Marzec 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Marzec 2013 Figo daj Im szansę wiem że najbardziej Cię wpienił brak baraniny.:angry: Baranina a raczej baran to był ze mnie,że się tam wybrałem. :sad: :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi