PavloS_ Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 W piątek rusza wyciąg Ski Ochodzita w Koniakowie. Ma być w ten dzień jazda za darmo. :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Wiem że Koniaków to kolebka spotkań takich organizacji jak Oaza Rodzin, a przy okazji między różańcami oddają się rozpuście jazdy na nartach:tongue:, więc trza uważać z kim się wsiada na orczyk co by nie zostać nawróconym, no chyba że ktoś chce, ja akurat wolał bym nie:tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
staszek2323 Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 Dzisiaj i wczoraj nawet go naśnieżali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsiogun Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Nikt nie ma SB zamiaru nawracać ciebie bo jesteś człowiek nie do uratowania.Można się zaćpać lub zachlać we własnym jadzie ,ale to nie powód by zniechęcać skorzystania z tej górki.Każdy reaktywowany wyciąg po latach zasługuje na ciepłe słowo .Ale po co zawsze można pokopać w g... i zobaczyć co autor aktualnie jadł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Nikt nie ma SB zamiaru nawracać ciebie bo jesteś człowiek nie do uratowania.Można się zaćpać lub zachlać we własnym jadzie ,ale to nie powód by zniechęcać skorzystania z tej górki.Każdy reaktywowany wyciąg po latach zasługuje na ciepłe słowo .Ale po co zawsze można pokopać w g... i zobaczyć co autor aktualnie jadł? Nie,nie,nie.... każdy wyciąg po latach zasługuje na to żeby odszedł godnie na emeryturę i był zastąpiony nowym, wówczas z rozrzewnieniem wspomina się ten stary jak to się mu zdarzało popsuć, taka kolej rzecz... a na ten z Ochodzitej to nadszedł czas już jakiś czas temu.... A co do reszty Twoich wypocin to nie cholera nie jarzę o co Ci chodzi:confused:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
JC Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 żeby zmienić trochę temat na informacje o Ochodzitej, to byłem tam dzisiaj. Zaraz napisze parę słów, co i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 11 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Styczeń 2013 Moja relacja nie starczy? :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OchodzitaSki Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Nie,nie,nie.... każdy wyciąg po latach zasługuje na to żeby odszedł godnie na emeryturę i był zastąpiony nowym, wówczas z rozrzewnieniem wspomina się ten stary jak to się mu zdarzało popsuć, taka kolej rzecz... a na ten z Ochodzitej to nadszedł czas już jakiś czas temu.... E, szkoda by było żeby najlepsza góra w tych okolicach się zmarnowała :< Chyba że mówisz o kwestiach "sprzętowych/mechanicznych", a wtedy zapewniam że wszyściutko jest u nas nowe (silniki, liny, orczyki itd.). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 E, szkoda by było żeby najlepsza góra w tych okolicach się zmarnowała :< Chyba że mówisz o kwestiach "sprzętowych/mechanicznych", a wtedy zapewniam że wszyściutko jest u nas nowe (silniki, liny, orczyki itd.). No to jeszcze zostało tylko wymienić słupy, stację górną, dolną, powiesić krzesełka, wyprzęganie oczywiście i z przykrywkami, grzane też by mogły być, zrobić porządne oświetlenie, system naśnieżania, tak tan na dzień dobry:rolleyes::. A tak poza tym to ja nie wiem... prezes jest na wyjeździe, ale nie wiem co on powie na taki login i takie wpisy auto reklamowe:cool:: Ja na razie przymykam oko, ale radził bym uzgodnić to z nim:rolleyes:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Imię Ochodzita Miejscowość Koniaków Dni na nartach 0 To wszystkie S.N. mogą się w ten sposób reklamować na Forum? Dlaczego sobie nie wpisała ,,pani Ochodzita " 100 dni na nartach:confused:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
OchodzitaSki Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 A tak poza tym to ja nie wiem... prezes jest na wyjeździe, ale nie wiem co on powie na taki login i takie wpisy auto reklamowe:cool:: Ja na razie przymykam oko, ale radził bym uzgodnić to z nim:rolleyes:: Hm...Nie nazwałbym tego auto reklamą, nie prowadzę tu jakiejś kampanii, po prostu włączyłem się do dyskusji i w miarę możliwości służę aktualnymi informacjami odnośnie tego konkretnego wyciągu, a nazwa wskazuje na to że jestem związany ze stacją Ochodzita (czyli podawane przeze mnie informacje są z wiarygodnego źródła i pochodzą od osoby która spędza sporo czasu na stoku i w okolicach). Nie jestem wyciągiem, jestem człowiekiem i z przyjemnością czytam opinie na temat wyciągu i warunków oraz z chęcią się do nich odnoszę. Bo czym są skargi i narzekania które są wypowiedziane w eter ale nikt ich nie słucha? No właśnie, na tym polega idea forum dyskusyjnego - jeżeli jestem w błędzie to mnie poprawcie. @janek57 Nie wpisałem pani, bo nie jestem płci żeńskiej, a 100 dni na nartach byłoby niezgodne ze stanem faktycznym Powtarzam, nie jestem tu w celach reklamowych, a w celach dyskusyjnych. Z doświadczenia wiem że klienci cenią sobie bezpośredni kontakt i dostęp do informacji - jeżeli tutaj jest inaczej to warto w końcu spojrzeć na taką praktykę z innej perspektywy i spróbować potraktować ją jako swoistego rodzaju udogodnienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Mi się podobało - to tak odpowiadając na post w moim wątku. :smile: Pisałem o tym nie tylko tutaj.Na pewno jeszcze tam zawitam,nie tylko pośmigać,ale i na baraninkę! :cheerful: No to jeszcze zostało tylko wymienić słupy, stację górną, dolną, powiesić krzesełka, wyprzęganie oczywiście i z przykrywkami, grzane też by mogły być, zrobić porządne oświetlenie, system naśnieżania, tak tan na dzień dobry:rolleyes::. A tak poza tym to ja nie wiem... prezes jest na wyjeździe, ale nie wiem co on powie na taki login i takie wpisy auto reklamowe:cool:: Ja na razie przymykam oko, ale radził bym uzgodnić to z nim:rolleyes:: Bardzo dobrze (dla mnie,nie koniecznie dla gestora),że ludzie zrobili się wygodni,bardzo lubię w życiu jeździć w przeciwną stronę niż inni! : Niech zawsze tak będzie!Mi orczyki nie przeszkadzają,tłumy czy kolejki tak! Ale też wspomnę,że gdyby na Ochodzitej postawili takie krzesło jak na Złotym Groniu,na pewno ciągle tłoczno na trasach by nie było!Tam jest szeeeroooooko! :smile: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Jutro z Matim1981 i z młodym co po 3 tygodniach chorowania wraca do życia (mama nie zgadza się na jego wyjazd, a ja jestem w kropce czy mam mu pozwolić) wypróbujemy te trasy i pobocza. Taki filmik znalazłem z 13 stycznia. [video=youtube;DGCr8NBGYAg]http://www.youtube.com/watch?v=DGCr8NBGYAg 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 A ja tam właśnie chciałem jechać... :sorrow: Czy ten weekend ma pod znakiem: :sorrow: ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Z chęcią bym się tam jutro z Wami wybrał,ale już obiecałem córce Choć ta baraninka jest kusząca : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Z chęcią bym się tam jutro z Wami wybrał,ale już obiecałem córce Choć ta baraninka jest kusząca : A przekonaj ją,baraninka mniam mniam! :wink: Traski również! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jata_70 Napisano 26 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 26 Styczeń 2013 (edytowane) Witam Byłem tydzień temu, niestety nie na nartach, a na kuligu tuż pod wyciągiem. Stok był dobrze przygotowany gładziutki, niezbyt dużo ludzi, można było pewnie nieźle pojeździć. Od znajomego z Koniakowa słyszałem, że jest w planach budowa kolejki 6 osobowej z południowej strony. Trochę łagodniejszy stok i szeroki, problem może tylko być z parkingiem i wodą. Myślęjednak, że sobie z tym poradzą. Warunki śniegowe są tam niezłe. W końcu to już dość wysoko i może powstać kolejne krzesło w Beskidach. Trzymam kciuki, może już w przyszłym roku tam pojeździmy. Edytowane 26 Styczeń 2013 przez jata_70 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
andy-w Napisano 27 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2013 Niedziela na OchodzitejWarunki dzisiaj były bardzo dobre, sztruksik i umiarkowanie twardo.Ludzi mało, czyli podobnie jak tydzień temu. Kolejki na 1 min lub wjazd bezpośrednio do bramek. Szkoda tylko, że dojeżdżaliśmy w pięknym słońcu, a na miejscu już go nie było i tak do 13.30 .Lina spadła tylko raz więc widać, że jej naciąg poprawili.W jednym miejscu na trasie orczyka było kilka minerałów, ale przyjechał szef polecił poprawić i za chwilę minerałów nie było.Lina spadła tylko raz (na lewym orczyku, prawy działał bezawaryjnie) więc widać, że naciąg poprawili. Naprawa trwała kilka minut.Muszę pochwalić obsługę za uczynność wobec narciarzy, którym pomagano wsiadać zwalniając szybkość wyciągu, pomagano przy ewakuacji na górnej stacji itp.Było jedno zdarzenie z narciarzem który wjechał w kobietę jadącą wyciągiem, ale nic się jej nie stało. Natomiast na nasze sugestie, aby przesunęli w to miejsce siatkę odgradzającą stok od wyciągu niezwłocznie to uczynili.Parking darmowy oczywiście.Zmarzliśmy, ale wyjazd bardzo udany narciarsko.Warto wspomnieć jeszcze o nowym przybytku oraz o czymś dla najmłodszych 11 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 27 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2013 Super sprawa jak kierownictwo i obsługa stoku starają się zadbać o stok oraz o komfort i bezpieczeństwo narciarzy i od razu reagują na wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2013 Gdyby nie obowiązki,byśmy razem pośmigali,a właśnie ta Ochodzita mi po głowie chodziła... :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
PavloS_ Napisano 27 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2013 Też tam dziś byłem i zgadzam sie z tym co pisze andy-w. Andy - najprawdopodobniej razem jechaliśmy wyciągiem ze dwa razy. To ja Ci mówiłem że na "gruperze" sa zniżkowe karnety:wink: . Tutaj mozna kupić cały dzień na Ochodzitej za 27 zł :biggrin: . 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2013 Kupiłem 4 - dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2013 I ja sobie pozwoliłem :tongue: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 27 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2013 I ja sobie pozwoliłem :tongue: To jakbyś w weekend jechał,daj znać. :cheerful: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 27 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 27 Styczeń 2013 Mówisz i masz :wink: Jak się nic nie zmieni rezerwuj sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi