lokiec3 Napisano 7 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 Na koniec ubiegłego sezonu takie cudo udało mi się wyrwać nowe w sklepie za 900 PLN. Membrana 20000 i tam różne cuda wianki. Kolor żarówiasty seledyn w stronę żółtego. Na pierwsze wrażenie rzuciła mi się niewielka waga kurtki w porównaniu z moją poprzednią. Kolejny pozytyw po pierwszych nartach na Tux nie przewiewa i ciepła i oczywiście bardzo oddychająca. Bardzo dopasowany i wygodny krój dla osoby powiedzmy delikatnie bez nadwagi. Już wtedy byłem z niej bardzo zadowolony. Teraz jak jeździłem trzy godziny w deszczu to jestem po prostu zachwycony. Lała się woda z góry, mokre oparcie i siedzisko normalnie potop. Woda na kurtce tak się zachowywała jak na patelni teflonowej, drobne kropelki w ogóle nie przywierały do materiału tylko spływały z niego. A ja byłem suchutki. Rewelacja, polecam, pozdrawiam. PS: dziś można dostać za ok 1500 PLN. Model lekko zmodyfikowany. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 7 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 Wiedz o tym że nic nie trwa wiecznie:biggrin: Ja mam już chyba 8 letniego Phenixa i jak był nowy to można było stać w nim pod prysznicem i nic, ale już chyba utracił właściwości:rolleyes:: W czwartek wybrałem się z dziećmi na narty i niby deszcz taki regularny nie padał, ale z śniegiem mokrym leciała taka gęsta mżawka, tak przemokłem że jak jeżdżę ponad 30 lat na nartach to nie pamiętam żebym był tak mokry, wszystko z slipami włącznie:biggrin:, dobrze że się w porę zorientowałem bo karta od samochodu w kieszeni była jak pod wodą:eek:. W każdym razie już czas nabyć coś nowego, ale już się przymierzam 3 rok i w sumie nic nie znalazłem takiego co bym chciał mieć:, jednak materiałowo z tego co pomacałem to moim zdaniem Phenix wiedzie prym, nie mogę się tylko pogodzić z tym że nie ma takiej mnogości kieszeni jak w tym który teraz mam, na ale to nie przypadłość Phenixa tylko ogólny trend, jak dla mnie dziwny bo w końcu rzeczy które narciarz ma mieć przy sobie przybywa, a nie ubywa:rolleyes:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lokiec3 Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 Ja myślę, że 5 lat to max i wymiana. Po pierwsze kolor wyblaknie na pewno. Po drugie tak jak mówisz właściwości na pewno utraci. Po trzecie jak się za kilka lat pokręcić po sezonie coś okazyjnie trafi się to czemu sobie nie sprawić dla samej przyjemności zmiany> Raz na 5 lat tysiaka z niewielkim ogonkiem wydać to amortyzacja roczna jest niewielka. A i za te kilka lat na pewno będą w użyciu jeszcze lepsze cuda materiałowe. Co do kieszeni to ta moja ma po pierwsze nietypowe ich umieszczenie bo górne zewnętrzne zamki mają poziomo troszkę ukośnie. Ilość w sumie chyba 6 na zamki i dwie takie siateczki. Na razie mi wystarcza. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi