drdala Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Witam zastanawiam się jakiej kamery będzie najlepiej używać na nartach. Czy w okularach czy np przy kasku lub na kasku? Nie chciałbym za bardzo się rzucać w oczy więc wiadomo że tak na kasku lub z boku kasku będzie mocno widoczna. Jakie macie doświadczenia z kamerami na nartach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Witam zastanawiam się jakiej kamery będzie najlepiej używać na nartach. Czy w okularach czy np przy kasku lub na kasku? Nie chciałbym za bardzo się rzucać w oczy więc wiadomo że tak na kasku lub z boku kasku będzie mocno widoczna. Jakie macie doświadczenia z kamerami na nartach? Przykład 1 - kamera w okularach [video=youtube;CPXophI4BMY] Przykład 2 - Kamera GoPro na kasku i z wysięgnika [video=youtube_share;cb3dotvaCwo] Kamera w okularach ma mniejszy kąt widzenia więc bardziej musisz się skupiać na obiekcie co nie jest takie proste bo trzeba się też rozglądać coby wypadku nie zrobić generalnie więcej odpadu z niej jest i mniejsze możliwości mocowania w zasadzie albo na nosie lub w ręce ale to trochę komicznie wygląda. Kamera GoPro i inne podobne mają większe możliwości mocowania co sprawia szersze zastosowanie ich w sporcie, nie będę rozpisywał się o jakości obrazu bo niema co porównywać. Obydwa filmy kręciłem samodzielnie i powiem że okulary tylko raz użyłem i tak już leżą na półce i nie mam zamiaru już ich używać no chyba że do szpiegowania :biggrin: Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drdala Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 ja posiadam kamerę wyczynową Redleaf RD 32 - http://www.redleaf.pl/redleaf_rd32_sport_camera.html tylko nie bardzo wiem jak ją przymocować do kasku lub jakiejś części ciała żeby dobrze było nagrywać. Posiadam też kamerkę w okularach - Kamera DVR DV 16 Gb ale ta ma tylko 740x480 30kl/s i kąt widzenia tylko 80 stopni coś takiego http://vegacom.eu/product-pol-912-Kamera-GLASSES-DVR-okulary.html Zastanawiam się nad kupnem okularów z kamerą o parametrach 1280x720p, 170 stopni kąt widzenia 30kl/s, szerokokątna, HD za całkiem przyzwoitą cenę http://allegro.pl/sportowe-okulary-przeciwsloneczne-kamera-720p-i2916036177.html tylko z doświadczenia wiem, że jak w tamtym roku nagrywałem tą starą kamerką w okularach to często było tak że nagrywałem prawie, że swoje narty podczas jazdy. No ale ona miała kąt wiedzenia 80stopni więc bardzo mały... Zaraz wrzucę jakiś filmik na youtube i wrzucę link tu na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Ja bym tego nie kupował jak dla mnie zero różnicy w porównaniu z słabszym modelem (sam sobie porównaj obiektyw montowany w tych kamerach), jest tak jak piszesz że filmuje się narty chyba że jedziemy z zadartym nosem do góry :biggrin: i nic na to nie poradzisz bo nie ma możliwości ustawienia konta mocowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drdala Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 wrzucam 2 filmiki z tamtego roku ale z tego co pamiętam to te okulary miałem założone nad goglami i dlatego w miarę dobrze się nagrało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nikolai Napisano 7 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 ja kupiłem płaską, zwykłą kamerę na karty pamięci i mam ją zamiar wyszyć sobie mocowanie dla niej, kieszonkę w spodniach nad butem narciarskim, bo doszedłem do wniosku że ta część ciała najmniej się rusza w czasie jazdy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nurek1974 Napisano 7 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 wrzucam 2 filmiki z tamtego roku ale z tego co pamiętam to te okulary miałem założone nad goglami i dlatego w miarę dobrze się nagrało Sam widzisz jaki to jest szajs poco się pakować znów w coś takiego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drdala Napisano 7 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 7 Styczeń 2013 (edytowane) Słuchaj moim zdaniem ta kamera w okularach za 189 będzie dużo lepsza... ma hd czyli 1280x720p i dużo większy kąt widzenia aż 170 stopni. Wiadomo że to nie będzie to samo co kamery za ponad 1000zł ale sorry na razie nie stać mnie na taką. Edytowane 8 Styczeń 2013 przez drdala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi