vist_wrocław Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Poszukuję informacji o akcjach typu free skipass na wiosnę br w Alpach. Znane mi akcje : Kaprun, Zillertall, Bad Kleinkirchheim, Livigno, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość adamk76 Napisano 9 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 9 Sierpień 2013 Livigno całkiem fajne: posiada aż trzydzieści pięć wyciągów o łącznej długości 115km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Chris_M Napisano 11 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2013 Poszukuję informacji o akcjach typu free skipass na wiosnę br w Alpach. Znane mi akcje : Kaprun, Zillertall, Bad Kleinkirchheim, Livigno, Nie obiecuj sobie po tym zbyt dużo. To jest "chłyt marketingowy" taki sam jak wymyślone przez operatorów komórkowych "najtańsze darmowe minuty". Z tego "ski-free" możesz skorzystać pod warunkiem, że masz nocleg wykupiony w ściśle określonych hotelach, zazwyczaj najdroższych. Dowcip polega na tym, że na początku i na końcu sezonu właściciel kwatery ma możliwość wykupienia skipassu po nieco niższej cenie niż normalna, więc on tę cenę skipassu po prostu dolicza sobie do ceny noclegów, a Ty dostajesz skipass "za darmo" . Tu masz opisane, jak to działa: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/14373-SKIFREE-chca-mnie-oszukac-czy-nie-POMOCY?highlight=livigno A biorąc pod uwagę, że te "ski-free" są oferowane tylko w tych terminach, gdy istnieje duże ryzyko, że jeszcze lub już nie będzie śniegu (lub będzie go mało), to interes przypomina trochę ruletkę, np. tak, jak w tym wątku: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/14405-Zaczynam-Sezon-Livigno-9.12-18.12.2011?highlight=livigno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gajowy01 Napisano 11 Sierpień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 11 Sierpień 2013 Livigno całkiem fajne: posiada aż trzydzieści pięć wyciągów o łącznej długości 115km. Ktoś policzył długość wyciągów? :eek: OK, rozumiem że chodzi ci o długość tras - w Livigno to dość enigmatyczna sprawa ale 115 km to jest chyba OK. Co do liczby wyciągów - w Livigno da się ich doliczyć jakieś 30 szt., ale w tym niemal połowa (ok. 13) to małe, krótkie wyciągi w mieście należące do szkółek narciarskich (głównie orczyki). Wolno na nich jeździć ...tylko po co Nie obiecuj sobie po tym zbyt dużo. To jest "chłyt marketingowy" taki sam jak wymyślone przez operatorów komórkowych "najtańsze darmowe minuty". Z tego "ski-free" możesz skorzystać pod warunkiem, że masz nocleg wykupiony w ściśle określonych hotelach, zazwyczaj najdroższych. Dowcip polega na tym, że na początku i na końcu sezonu właściciel kwatery ma możliwość wykupienia skipassu po nieco niższej cenie niż normalna, więc on tę cenę skipassu po prostu dolicza sobie do ceny noclegów, a Ty dostajesz skipass "za darmo" . Tu masz opisane, jak to działa: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/14373-SKIFREE-chca-mnie-oszukac-czy-nie-POMOCY?highlight=livigno A biorąc pod uwagę, że te "ski-free" są oferowane tylko w tych terminach, gdy istnieje duże ryzyko, że jeszcze lub już nie będzie śniegu (lub będzie go mało), to interes przypomina trochę ruletkę, np. tak, jak w tym wątku: http://www.skionline.pl/forum/showthread.php/14405-Zaczynam-Sezon-Livigno-9.12-18.12.2011?highlight=livigno Wszystko prawda, ...no prawie - to nie muszą być najdroższe hotele, większość ofert to apartamenty, także te najtańsze. - Vist pyta o wiosnę - na wiosnę można dużo lepiej ocenić ryzyko, bo wiadomo jaka jest zima itd. Oczywiście pyta przedwcześnie Ogólnie co do free-ski to byłem parę razy, nie wybieram się raczej, mogę jednak zrozumieć popularność - można spędzić tydzień w Alpach taniej niż w Polsce, do tego w terminach (na obrzeżach sezonu), które w Polsce są mniej realne; jednak wg mnie lepiej dołożyć trochę (50-100 euro w skali tygodnia) i wybrać sobie miejsce i termin bez żadnych ograniczeń. *** Vist, ad meritum - wiosna 2014 - Livigno: freeski na wiosnę w terminie 13.04-1.05 ...hmmm, trochę późno zrobili, coraz bardziej opóźniają - Val do Sole: 29.03 - 13.04.2014, jak będzie fajna zima to można... ale licz się z wściekłymi tłumami gdzieniegdzie W Austrii literalnie rozumiane free ski nie występuje, czy bardzo rzadko - co nie znaczy, że nie ma tańszych ofert, terminów, promocji itp. - owszem są Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi