kmarcin Napisano 4 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2013 Na dzień czy dwa można wyskoczyć np do zachwalanego TH Kurcze, najlepiej na taki wyjazd typowo narciarski do bez żony i małego i wtedy można jechać wszędzie i wyjeździć się na maksa, a tak to taki kompromis trochę, ale i tak lepsze to niż nasze ośrodki. Idealne rozwiązanie, to dwa razy, raz bez rodziny i raz z rodzinką Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2013 Jak zna niemiecki i brak limitów kosztów to tam He he! Brak limitów kosztów! :eek: To mi się podoba! :biggrin: Byłoby całkiem miło! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2013 Kurcze, najlepiej na taki wyjazd typowo narciarski do bez żony i małego i wtedy można jechać wszędzie i wyjeździć się na maksa, a tak to taki kompromis trochę, ale i tak lepsze to niż nasze ośrodki. Idealne rozwiązanie, to dwa razy, raz bez rodziny i raz z rodzinką Ciiiiiiiiii ....... Ale głośno tego nie mów! :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 4 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2013 Arek, mam już 35 lat i cholera trzeba już w końcu czasem na swoim postawić, a nie oglądać się, zastanawiać i wiecznie odkładać. U mnie żona już wie i nie jest szczęśliwa. Operacja biodra przełożona w bliżej nieustaloną przyszłość, sprzęt nowy jest i w tym roku wyjazd na bank też będzie. Nawet jakbym miał jechać sam z jakiegoś biura podróży autokarem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 4 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 4 Styczeń 2013 (edytowane) Arek, mam już 35 lat i cholera trzeba już w końcu czasem na swoim postawić, a nie oglądać się, zastanawiać i wiecznie odkładać. U mnie żona już wie i nie jest szczęśliwa. Operacja biodra przełożona w bliżej nieustaloną przyszłość, sprzęt nowy jest i w tym roku wyjazd na bank też będzie. Nawet jakbym miał jechać sam z jakiegoś biura podróży autokarem. I to mi się podoba! : Marcin, tak trzymaj!:biggrin: Edytowane 4 Styczeń 2013 przez Aressi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MB Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 mnie by interesował taki scenariusz: 1 dzień Stubai (po drodze) 3 dni Ischgl 3 dni Serfauss Fis Ladis nocleg gdzieś pomiędzy Ischgl i SFL Ty byś chciał tylko śmietankę spijać widzę. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 5 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Po dwóch dniach zbierania opinii na czoło wysunęły się Ski Amade i Karyntia (z BKK, TH i Katschberg). :happy: Te ośrodki wymieniane są najczęściej (póki co). Jeśli chodzi o BKK to pojawiały się wątpliwości co do warunków śniegowych i co do ilości niebieskich tras. Ski Amade właściwie bez żadnych minusów! : :applause: Padały też propozycje co do Dachstein oraz kilku mniejszych kameralnych ośrodków typu Lofler czy Kreischberg. W Ischgl problemem może się okazać obłożenie stoków no i ewentualnie ceny. Zillertal póki co nie znalazło uznania. Ale mam jeszcze trochę czasu więc akcja nadal trwa! :biggrin: Wszystkim Forumowiczom, którzy podzielili się swoimi doświadczeniami serdecznie dziękuję. :happy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Jeśli chodzi o BKK to pojawiały się wątpliwości co do warunków śniegowych i co do ilości niebieskich tras. Spójrz na mapkę, w St. Oswald z Nocklam wiedzie trasa niebieska nr 17 na mapce w internecie nie ma zapisanych długości tras, ale w mapce papierowej stoi że ta trasa ma 9 km długości, piękne tylko szkoda że nie prawdziwe:rolleyes::, bo w praktyce ta trasa najnormalniej nie istnieje, to droga górska, a nawet jak by ta droga była przejechana ratrakiem to nic by z tej trasy nie było, była by wąska i przecinała by w kilku miejscach trasę czerwoną zupełnie w poprzek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Ja pierwsze dwa sezony narciarskie spędziałam w SkiCircus. Nocowaliśmy w Leogang, to była nasza baza wypadowa. Tam stawiałam swoje pierwsze poważne narciarskie kroki, w drugim sezonie już w pełni korzystaliśmy z "narciarskiej huśtawki". Z moimi umiejętnościami spokojnie dawałam radę. Tras niebieskich było wystarczająco dużo, a i kilka czerwonych okazało się być bardzo przyjaznymi. Z ogromnym sentymentem wspominamy ten ośrodek i na pewno za jakiś czas tam powrócimy. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 5 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Spójrz na mapkę, w St. Oswald z Nocklam wiedzie trasa niebieska nr 17 na mapce w internecie nie ma zapisanych długości tras, ale w mapce papierowej stoi że ta trasa ma 9 km długości, piękne tylko szkoda że nie prawdziwe:rolleyes::, bo w praktyce ta trasa najnormalniej nie istnieje, to droga górska, a nawet jak by ta droga była przejechana ratrakiem to nic by z tej trasy nie było, była by wąska i przecinała by w kilku miejscach trasę czerwoną zupełnie w poprzek. I właśnie dlatego wszystkie opinie traktuję bardzo poważnie. Na mapce na stronie internetowej trasa nr 17 wygląda rzeczywiście "normalnie". Choć jak się na nią kliknie to pokazuje się informacja "geschlossen". : A inna sprawa, że jak dziś popatrzyłem na mapkę BKK to się okazuje, że sporo innych tras i wyciągów jest "geschlossen" :eek: Tak więc na dzień dzisiejszy to dość marnie to wygląda! :frown:: Ale do ewentualnego wyjazdu mam jeszcze prawie półtora miesiąca więc wszystko się jeszcze może zmienić. Mam nadzieję, że na lepsze! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Ty byś chciał tylko śmietankę spijać widzę. :biggrin: to taki mini plan na marzec :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marczello Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 W Zillertal i Ski Circus w lutym bedzie pełno ludzi.Ja bym sie tam nie pchał. Zostań przy Ski amade z spaniem w Radstadt , albo Karyntia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
s.s. Napisano 5 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Styczeń 2013 Skiwelt A może SKIWELT Brixental, blisko granicy Niemcy/Austria 289 km tras w tym dużo niebieskich, kwatery niedrogie, dobrze wyposażone, trochę gorzej z apreski, ale da się przeżyć. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 W Zillertal i Ski Circus w lutym bedzie pełno ludzi.Ja bym sie tam nie pchał. Zostań przy Ski amade z spaniem w Radstadt , albo Karyntia. a Zillertall na początku marca? będzie duzo ludzi? co do spania z Radstadt polecam z całęgo serca to:http://www.nasnergut.at/ prosto z apartamentu można dostać się na stok w Radstadt na nartach:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Przemek Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 BKK trzeba bacznie obserwować, oni mają tam dość słabe warunki śniegowe, no i to połączenie z St. Oswald:rolleyes::, to na dzień dzisiejszy jest dramat:mad::, poczekał bym parę lat aż to wymienią, a muszą bo to co jest się wkrótce zwali. To po pierwsze (o ile pamiętam, mamy z SB podobną opinię na temat BKK - raczej kiepską), a po drugie tam jest bieda z trasami niebieskimi ( a chyba takich też poszukujesz dla swoich Pań), to co pokazują na mapkach jeśli chodzi o trasy łatwe, nijak ma się do rzeczywistości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 6 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 Apropos tłumów Ski Circus powiem tak: byłam dwa razy, raz w terminie ferii austriackich i owszem, było sporo ludzi, ale absolutnie nie było poczucia tłoku. Dodatkowo trafiliśmy na wyjątkowo ciepły luty, kiedy temperatura w dolinach dochodziła do kilkunastu stopni więc tym bardziej wszyscy kumulowali się na górze, a mimo to można było swobodnie i płynnie jeździć. Z pewnością są inne ośrodki, mniej uczęszczane, ale Ski Circus bym nie odrzucała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 6 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 6 Styczeń 2013 co do spania z Radstadt polecam z całęgo serca to:http://www.nasnergut.at/ prosto z apartamentu można dostać się na stok w Radstadt na nartach:) Serdeczne dzięki Boogie za podrzucenie miejscówki! Gdzieś się już na nią wcześniej natknąłem i też przykuła moją uwagę. Rozumiem, że osobiście ją przetestowałeś. Na swojej stronie mają ceny na sezon 2011/12 ale może są wciąż aktualne? A śniadanka mają dobre? :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Boogie Napisano 8 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 8 Styczeń 2013 śniadania mają super, swoją farmę mają więc produkty jak najbardziej swojskie i przepyszne. Ceny mają identyczne jak rok temu. Byłem tam 3x więc mogę z całą pewnością polecić 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 9 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 9 Styczeń 2013 śniadania mają super, swoją farmę mają więc produkty jak najbardziej swojskie i przepyszne. Ceny mają identyczne jak rok temu. Byłem tam 3x więc mogę z całą pewnością polecić No .... Kto wie? Spróbuję zaklepać sobie tę miejscówkę. Może się uda? Jeszcze raz dzięki za sugestie. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi