karuzela100 Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Witam nadszedł czas wyjazdu juz za 4 dni mam jeszcze pytanie odnośnie skibusa 1 dnia nie bede jeszcze mial skipasu czy można wsiadać czy dopiero po zakupie skibus free ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Teoretycznie powinieneś mieć skipas ale jeśli będziesz w stroju narciarskim i ze sprzętem to nie powinno być żadnych problemów w korzystaniu ze skibusów. Nie piszesz tylko gdzie to będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Witam nadszedł czas wyjazdu juz za 4 dni mam jeszcze pytanie odnośnie skibusa 1 dnia nie bede jeszcze mial skipasu czy można wsiadać czy dopiero po zakupie skibus free ? Zasadniczo powinieneś mieć skipass, bo fakt posiadania go uprawnia dopiero do korzystania z tego rodzaju transportu, ale wiadomo że pierwszego dnia potrzebujesz dotrzeć do wyciągów i dopiero tam kupisz karnet tak więc nikt się do Ciebie nie przyczepi wsiadaj śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 W skibusie z Santa Cateriny do Bormio bez skipassa nie pojechałeś bo trzeba było za jego pomocą na czytniku przy kierowcy zarejestrować przejazd. W razie braku skipassa trzeba było kupić bilet. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karuzela100 Napisano 1 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Val di sole /Mezzana tam się udaje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karuzela100 Napisano 1 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Val di sole/Mezzana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 W skibusie z Santa Cateriny do Bormio bez skipassa nie pojechałeś bo trzeba było za jego pomocą na czytniku przy kierowcy zarejestrować przejazd. W razie braku skipassa trzeba było kupić bilet. Tu raczej chodzi o to czy nie narazi się na nieprzyjemne konsekwencje z powodu że jedzie bez uprawnienia. Moim zdaniem nie, przynajmniej ja nie słyszałem o ani jednym takim przypadku, a jak przy wsiadaniu okaże się że trzeba kupić bilet to pewnie nie jest to jakiś majątek, kupuję i jadę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Normalnie i bez problemu, kto nie miał skipassu kupował bilet. Zresztą to były Skibusy dalekobieżne pełniące rolę lokalnego przewoźnika przewożące narciarzy i ,,zwykłych " ludzi , którzy oczywiście kupowali bilety. Z Santa Cateriny do Bormio jest 13 km. Narty i kto miał nie na nogach buty narciarskie obowiązkowo lądowały w bagażniku. To tak na świeżo bo tym skibusem jechałem dokładnie 19.12.12. Były też lokalne małe żółte skibusy, z których nie musiałem korzystać bo przejście 200-500 m w butach narciarskich to na razie dla mnie żaden problem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 A najlepiej żeby nie było problemu to po prostu zapytać kierowcę, i nie po angielsku, niemiecku, czy włosku, tylko normalnie w naszym ojczystym języku, kierowca zrobi wielkie oczy i żeby mieć święty spokój machnie ręką żeby wsiadać:biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p.e.t.e Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Val di sole /Mezzana tam się udaje Ze strony internetowej wynika, że skibusy są "free of charge" . Więc nie powinno być żadnych problemów dla kogoś wyglądającego jak narciarz. Jest tez na stronie nawet rozkład jazdy skibusów. http://www.valdisole.net/cms-01.00/articolo.asp?IDcms=2945&s=394&l=EN Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karuzela100 Napisano 1 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 podpowiesz z jaką czestotliwością kursują skibusy...... dziekuje za odpowiedz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 1 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Val di sole/Mezzana Byłem w Mezzanie. W skibusach nikt niczego nie sprawdzał. Przynajmniej takie jest moje doświadczenie. Inna sprawa, że skibusy na "mój przystanek" zawsze przyjeżdżały już tak napakowane, że z trudnością ładowałem się do środka! :eek: podpowiesz z jaką czestotliwością kursują skibusy...... dziekuje za odpowiedz Odpowiem tak: często. : W porannych godzinach na pewno oczekiwanie na skibusa nie trwało dłużej niż 10 minut. Tak to zapamiętałem ale myślę, że się nic nie zmieniło. Oni tam w Val di Sole wiedzą z czego żyją!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
karuzela100 Napisano 1 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 1 Styczeń 2013 Dziękuje za odpowiedz pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi