drdala Napisano 22 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 22 Grudzień 2012 Witam jestem zainteresowany kupnem kasku brenda sky city hifi, co dziwne mierzyłem dziś właśnie ten kask o rozmiarze L i był wydaje mi się za ciasny, mierzyłem później XL i był dobry ale nie działała jedna słuchawka. Wracam do domu szukam go w necie i znalazłem zaledwie jeden i to chyba bez opcji hifi. Następna sprawa zmierzyłem sobie obwód głowy i wychodzi mi około 56- 56,5 cm. a w znalezionej aukcji jest podane, że Rozmiary: M (57-58 cm), L (59-60 cm), XL (60-61 cm). Jak mam to rozumieć? Miał ktoś z Was do czynienia z tym kaskiem? lub z innym kaskami brendy z opcją hifi... co o tym myślicie? czy przydaje się ta opcja? czy nie psuje się? co ogólnie uważacie o kaskach brendy? ja posiadam okulary brenda maxim motive i co dziwne szukam teraz takich na allegro i już ich nie ma... kupowałem je zaledwie rok temu a już ich nie ma na rynku? dlaczego? co sądzicie o tych goglach i o goglach brendy? dlaczego też nie ma tego kasku już praktycznie na rynku? czekam na wasze opinie, wypowiedzi, podpowiedzi:) pzdr all Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 Miał ktoś z Was do czynienia z tym kaskiem? lub z innym kaskami brendy z opcją hifi... co o tym myślicie? Najbardziej mnie zastanawia po co Ci kask z hifi, a w zasadzie to mnie nie tyle zastanawia, co przeraża, bo jak znam życie to zapewne zamierzasz zjeżdżać z górki i słuchać muzyk:eek: A co o tym myślimy? Że to głupota i że miejsce systemu hifi jest w domu lub samochodzie, a w kasku na pewni nie! Następna sprawa zmierzyłem sobie obwód głowy i wychodzi mi około 56- 56,5 cm. a w znalezionej aukcji jest podane, że Rozmiary: M (57-58 cm), L (59-60 cm), XL (60-61 cm). Jak mam to rozumieć? A co tu rozumieć, rozmiarówka jak rozmiarówka, jedyna droga do spasowania rozmiaru odpowiedniego to przymiarki organoleptyczne, czyli na żywym organizmie. ...co sądzicie o tych goglach i o goglach brendy? Że to wyrób czekoladopodobny, którym zazwyczaj się odbija i może być po nim niedobrze:rolleyes:: Brendy to okulary słoneczne, są ok, ale kaski i gogle... ble:cool:: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 (edytowane) Że to wyrób czekoladopodobny, którym zazwyczaj się odbija i może być po nim niedobrze:rolleyes:: Brendy to okulary słoneczne, są ok, ale kaski i gogle... ble:cool:: Pozwolę sobie nie zgodzić się z ww opinią przynajmniej w kwestii gogli. Kasku Brenda nigdy nie używałem więc nie będę się wypowiadał natomiast gogle Brenda jak najbardziej posiadam i w sumie to złego słowa nie dam na nie powiedzieć! Nie rozleciały mi się, nie zawiodły mnie nigdy, spełniają swoją funkcję bardzo dobrze. Takie jest moje zdanie. I raczej nie jest to żaden wyrób czekoladopodobny bo wyrób czekoladopodobny nie ma niczego wspólnego z czekoladą. A Brenda to zupełnie przyzwoite gogle. Może nie górna półka ale przyzwoite. Przynajmniej wg mnie. : Czyli - żeby pozostać w konwencji cukierniczej - nie Auer czy Chocolaterie Du Rhône ale Wawel to już chyba tak! A lubisz Michałki, Malagę, Tiki Taki i Kasztanki? :biggrin: No widzisz! :wink: Edytowane 23 Grudzień 2012 przez Aressi 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drdala Napisano 23 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 (edytowane) ja posiadam gogle brenda maxim motive i też nie narzekam a wręcz polecam a co myślicie o tym kasku??- http://allegro.pl/kask-narciarski-brenda-sky-xl-61-62-plus-gratis-i2824685238.html wydaje mi się że to to samo co te który mierzyłem czyli http://allegro.pl/kask-narciarski-brenda-vs610-hi-fi-m-kominiarka-i2890454987.html tylko bez hifi i nadruku miasta... więc chyba jeśli wezmę rozmiar XL to też będzie mi pasował.... Edytowane 23 Grudzień 2012 przez drdala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 Nawet się tu na stronie w kolekcjach nie pojawiają, chyba nigdy ich tu nie było i chyba to jedyny taki przypadek z pośród ogólnie dostępnych firm, więc coś jednak jest rzeczy:wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Aressi Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 Nawet się tu na stronie w kolekcjach nie pojawiają, chyba nigdy ich tu nie było i chyba to jedyny taki przypadek z pośród ogólnie dostępnych firm, więc coś jednak jest rzeczy:wink: No fakt! Nie ma! A może szkoda? Strona byłaby może przez to ....... pełniejsza i ........bardziej ..... hmmmmm ....... obiektywna? Z całym szacunkiem SB ale nie bardzo się orientuję jakie jest kryterium umieszczenia kolekcji danego producenta na stronie. Jakość? Popularność? Sympatie? A może jest to odpłatne? Nie mam bladego pojęcia. Ale myślę, że im szerszy katalog tym generalnie lepiej dla niego! Akurat ta firma, o której tu mówimy chyba nie jest aż tak fatalna, że tylko z tego powodu nie umieszczono tu jej produktów? : Chyba nie, bo tak "na szybko" przeleciałem kolekcje gogli z różnych lat i nie znalazłem takich marek jak np Oakley (!), Dragon, Von Zipper, Spy, Electric, Anon, Native czy choćby Quicksilver. :eek: :eek: :eek: Wyciągnięcie wniosku, że w przypadku ww marek również jest coś na rzeczy mogłoby być chyba nieco ryzykowne, nie uważasz? W związku z tym wystosujmy wniosek do JC żeby nieco poszerzył katalog! : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 jakie jest kryterium umieszczenia kolekcji danego producenta na stronie Kryterium jest takie że jak komuś zależy i ma się czym pochwalić to jest w kolekcjach i tyle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Wujot Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 SB Najbardziej mnie zastanawia po co Ci kask z hifi, a w zasadzie to mnie nie tyle zastanawia, co przeraża, bo jak znam życie to zapewne zamierzasz zjeżdżać z górki i słuchać muzyk A co o tym myślimy? Że to głupota i że miejsce systemu hifi jest w domu lub samochodzie, a w kasku na pewni nie! A ja myślę, że hifi w kasku to świetna sprawa - jedziesz na wyciągu/gondoli i słuchasz muzy przez 10 min, podczas zjazdu wyłączasz na te 2 min. Dodatkowo można podłączyć tel albo wake-take. Super sprawa. Pozdro Wiesiek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
drdala Napisano 23 Grudzień 2012 Autor Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 a nie ma słuchawek które można by włożyć pod kask i nie uwierałyby? znacie takie modele? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 A ja myślę, że hifi w kasku to świetna sprawa - jedziesz na wyciągu/gondoli i słuchasz muzy przez 10 min, podczas zjazdu wyłączasz na te 2 min. Dodatkowo można podłączyć tel albo wake-take. Super sprawa. Pozdro Wiesiek Tyle że ja nie wierzę w rozsądne używanie takich dobrodziejstw techniki, która trafi raczej w ręce młodych gniewnych:rolleyes::, a na wyciągu/gondoli to ja wolę raczej z kimś porozmawiać i niekoniecznie przez telefon/ wake-take Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wojmu Napisano 23 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 23 Grudzień 2012 A ja myślę, że hifi w kasku to świetna sprawa - jedziesz na wyciągu/gondoli i słuchasz muzy przez 10 min, podczas zjazdu wyłączasz na te 2 min. ..........Super sprawa. Pozdro Wiesiek Pytanie czy tak faktycznie robią posiadacze takiego cudu - bo mi się nie bardzo chce w to wierzyć. Po za tym na niektórych stokach i tak leci muzyka. A tak swoją drogą, może jestem staroświecki ale nie bardzo rozumiem ludzi którzy w słuchawkach prawie studyjnych czytaj zakrywających całe uszy którzy chodzą po ulicach, pomijam już osoby prowadzące samochód bo i takie zdarzyło mi się widzieć. Przecież jest to niebezpieczne dla narządu słuchu jak i również dla ogólnego bezpieczeństwa. Taka osoba przecież nie słyszy nic oprócz muzyki. Wg mnie osoba która słucha muzyki podczas jazdy na stoku to zagrożenie i nie wierzę, że posiadacze takiego kasku słuchają muzyki tylko na wyciągu. A przecież można porozmawiać z sąsiadem na krzesełku, wymienić poglądy, opinie a nie tylko "umca umca łubu dubu". Są przecież dyskoteki, kluby, koncerty, odtwarzacz w samochodzie, w domu - można tam posłuchać. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nightgale Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2012 Właśnie w tym sęk , że posiadacze takich cudów nie używają ich tylko na wyciągu i na dodatek ustawiają na pełen regulator. Kiedyś jechałem na krześle z taką młodą laską , to miałem pełen odsłuch. Specjalnie podjechałem za nią kawałek sprawdzić czy wyłączy do zjazdu. Gdzie tam. A mi się nie raz zdarzyło , że we mgle , czy przy padającym śniegu wcześniej usłyszałem gościa jak wali z góry niż zobaczyłem. Swoją drogą jak słyszę za sobą charakterystyczny chrzęst "parapetu" to momentalnie mam ciarki na plecach. : 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
SB Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2012 Swoją drogą jak słyszę za sobą charakterystyczny chrzęst "parapetu" to momentalnie mam ciarki na plecach. : ej, nie przedrzeźniaj mnie:biggrin:, tyle że ja bym raczej użył emotikona takiego :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Roobs Napisano 24 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 24 Grudzień 2012 z szacunku dla muzyki unikam wszelkiego rodzaju "odsłuchów" przystankowo-autobusowych. Na stoku ciesze się jazdą, nawet wkur...ja mnie telefon gdy dzwoni a co dobiero kiepskiej jakości utwór czy melodia. W przerwach przy jedzonku to nawet "góralska" muzyka mi podchodzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi