matee. Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Szwajcaria Bałtowska już od tygodnia otwarta, wybiera się ktoś w najbliższym czasie? Ja właśnie jutro jadę z samego rana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Szwajcaria Bałtowska już od tygodnia otwarta, wybiera się ktoś w najbliższym czasie? Ja właśnie jutro jadę z samego rana. A wyobraź sobie,że jest tu paru narciarzy z tamtych rejonów i nawet były pierwsze relację z szusowania! :wink: Poszperaj trochu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
mifilim Napisano 14 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 14 Grudzień 2012 Szwajcaria Bałtowska już od tygodnia otwarta, wybiera się ktoś w najbliższym czasie? Ja właśnie jutro jadę z samego rana. A wyobraź sobie,że jest tu paru narciarzy z tamtych rejonów i nawet były pierwsze relację z szusowania! :wink: Poszperaj trochu. no właśnie...podziękuj koledze m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 Dziś tam trochę pojezdzilem. Szkoda, że stok nie jest ze dwa razy dłuższy, że nie ma więcej urozmaiconych tras. Co ja Wam będę jakaś beletrystyke pisał, np jak dopinalem klamry, czy sprawdzałem warunki mieszkaniowe, znaczy się klatkowe w mini zoo, dla liska. Tak, tak, podobno komuś nie podobało się w jakich warunkach trzymany jest tam lisek. Stacja przepraszala i obiecała poprawę warunków mieszkaniowych rudzielca. Szkoda, że sytuacja mieszkaniowa homo sapiens nie budzi takich emocji. Ale co ja będę pisał, foto powiedzą więcej jak dziś było. 7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 Dziś tam trochę pojezdzilem. Szkoda, że stok nie jest ze dwa razy dłuższy, że nie ma więcej urozmaiconych tras. Co ja Wam będę jakaś beletrystyke pisał, np jak dopinalem klamry, czy sprawdzałem warunki mieszkaniowe, znaczy się klatkowe w mini zoo, dla liska. Tak, tak, podobno komuś nie podobało się w jakich warunkach trzymany jest tam lisek. Stacja przepraszala i obiecała poprawę warunków mieszkaniowych rudzielca. Szkoda, że sytuacja mieszkaniowa homo sapiens nie budzi takich emocji. Ale co ja będę pisał, foto powiedzą więcej jak dziś było. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 Dnia 14.12.2012 o 20:44, matee. napisał: Szwajcaria Wygląda jak w St. Moritz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Jeeb Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 (edytowane) tylko 1x zapisz a post pojawia się 2x Edytowane 31 Styczeń 2017 przez Jeeb -- 2x to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 2 godziny temu, Jeeb napisał: tylko 1x zapisz a post pojawia się 2x Żeby utrwalić przekaz, po to jest 2x! 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 31 Styczeń 2017 Zgłoszenie Share Napisano 31 Styczeń 2017 2 godziny temu, Jeeb napisał: tylko 1x zapisz a post pojawia się 2x Żeby utrwalić przekaz, po to jest 2x! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marionen Napisano 1 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2017 17 godzin temu, Bumer napisał: Żeby utrwalić przekaz, po to jest 2x! A ja myślałem, że 2x dla tych co wolniej myślą, by zrozumieli o co chodzi! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 1 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 1 Luty 2017 Są takie filmy z USA gdzie wielokrotnie powtarza się pewne słowa dla utrwalenia w głowach. A ja dla utrwalenia i dziś udałem się do Baltowa. Pogoda była super więc pojechałem. Sprawdziłem jak ma się lisek, wydaje mi się, że krzywdy nie ma, ale ja na lisach ni zboja się nie znam. Załączam parę zdjęć. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 2 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 2 Luty 2017 Czy w Niedziele rano mam w Bałtowie szansę kogoś z Was spotkać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Znów Baltow. Pogoda miodzio, śnieg szybki, może dlatego że wczoraj narty nasmarowalem. Karnet dziś tańszy o 20 procent gdy w parze z Walentynka na stok się udajesz. Jedno tylko mi nie pasuje, sporo ludzi. Nie wiem czy to efekt ferii w mazowieckim, ale to możliwe. A skoro ludzi więcej to i więcej po tyłach nart mi depcza, a tego jeszcze bardziej niż tloku na trasie nie lubię. Załączam fotkę. 12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 A gdzie Ty tu te tłumy widzisz? Byłem w niedziele rano w Kamieńsku - tam to pięty deptali! W ten weekend w Bałtowie mają być testy Voelkl'a. Myślałem, żeby wpaść (jak nic nie wypadnie). Mam ochotę popróbować jak chodzą RTM'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gregre0 Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 A gdzie Ty tu te tłumy widzisz? Byłem w niedziele rano w Kamieńsku - tam to pięty deptali! W ten weekend w Bałtowie mają być testy Voelkl'a. Myślałem, żeby wpaść (jak nic nie wypadnie). Mam ochotę popróbować jak chodzą RTM'y. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Analiza Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Ja też planowałam Bałtów na weekend, bo na razie siąpię nosem, ale w związku z tym testem Volkl'a może być tłok ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kmarcin Napisano 14 Luty 2017 Zgłoszenie Share Napisano 14 Luty 2017 Andrzej z tego co rozmawia się z Warszawiakami, to często ich głównymi miejscami na wypady jednodniowe są właśnie Bałtów i Kamieńsk. A że do tego są ferie, to w sumie trochę ludzi z mazowieckiego może być. A przynajmniej na zdjęciach to tych tłumów nie widać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 4 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 4 Marzec 2017 Czy to juz koniec relacji z Baltowa? Jeszcze jutro otwarte, od poniedziałku szluss. Bylem dziś pojeździć. Ludzi stosunkowo mało, było nie było weekend, dzień wolny! Pogoda piękna, coś koło 15 stopni. Śniegu na stoku jest jeszcze sporo. Poza tym to jest on zgromadzony w ski parku. Widocznie liche prognozy pogody i licha frekwencja zaważyć , że zdecydowano o zamknięciu Szwajcarii Baltowskiej. Czyli blisko domu już d... z jazdy!. Krótki ten sezon był , oj krótki! Fotek z dnia dzisiejszego nie daje żeby nie zanudzą. I tak wydaje mi się, że Baltow był najliczniej prezentowany fotkami ze wszystkich polskich stoków. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Annaa Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 20 godzin temu, Bumer napisał: Czy to juz koniec relacji z Baltowa? Mam nadzieję,że nie 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 5 Marzec 2017 Zgłoszenie Share Napisano 5 Marzec 2017 2 godziny temu, Annaa napisał: Mam nadzieję,że nie Może pojadę tam na rower, może pokibicować off road'owcom, może wpadnę na jakaś imprezę do Bałtowskiego Zapiecka? Na narty to chyba dopiero w grudniu 2017! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bumer Napisano 2 Kwiecień 2018 Zgłoszenie Share Napisano 2 Kwiecień 2018 No i minął następny sezon narciarski w Szwajcarii Baltowskiej. Dziś stacja pracuje ostatni dzień w tym sezonie. Przez ostatnie 2 godziny sezonu można jeździć ze zniżka 99 procent. Ja dziś byłem wcześniej wiec zniżka wynosiła tylko 30 procent. Dziś było zimno i wietrznie.Jak zaczynałem o godz 11 jeździło nas może 10 narciarzy. Trasy były dobrze przygotowane ale szybko sztruks znikał. W nocy był chyba mały przymrozek bo miejscami było dość twardo. Dzisiejsza jazda po cukrze była dość szybka, niósł on niesamowicie. Cóż, kończę chyba ten sezon po 28 dniach na nartach. Czas na rower i Hondzie trzeba też poświęcić parę weekendów. Coś się zaczyna, coś kończy. Szwajcaria Baltowska to ostatni do dziś czynny stok na kielecczyznie. Sezon był dość długi, dobry. Cały marzec to zniżki na karnety od 10, 20, 30 i 50 procent. To się lubi i popiera. Załączam kilka zdjec z dzisiejszego nartowania. Jak skończyłem pogoda poprawiła się, wyszło słoneczko i wiatr trochę zelzal. Na trasach sporo śniegu, stacja śmiało mogłaby jeszcze przygotować trasy dla narciarzy, ale ich chyba już brak wiec kończą sezon. Do zobaczenia za pół roku! 5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
moruniek Napisano 30 Listopad 2018 Zgłoszenie Share Napisano 30 Listopad 2018 Dziś startuje Bałtów. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
MichalR Napisano 13 Styczeń 2019 Zgłoszenie Share Napisano 13 Styczeń 2019 Byłem wczoraj prawie cały dzień, ludzi dużo ale o dziwo w miarę szybko szło, śnieg wyśmienity, na prawdę, dawno nie jeździłem po tak dobrym, lekko zmrożonym śniegu. Nawet po całym dniu górka nie była zdegradowana i muld mało, bardzo fajną jazdę zaliczyliśmy z rodziną. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
ewangelizator Napisano 22 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2019 myślę czy nie odwiedzić osławionego nizinnego resortu w Bałtowie i przetestować jak mój kręgosłup, zapowiada sie jutro doskonała pogoda tylko te godziny trochę dziwne, oni serio startują dopiero o 10.00? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
zslawek Napisano 22 Luty 2019 Zgłoszenie Share Napisano 22 Luty 2019 Jak byłem w ostatnią sobotę to była informacja że od 9.00 o ile dobrze pamiętam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi