artix Napisano 15 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 15 Styczeń 2013 Sorry za zasmiecanie tematu, ale mozna by to Nosal Vs Harenda wydzielic : Pogadanka w sumie ciekawa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
dembus Napisano 16 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2013 (edytowane) Wie ktoś jak tam na jutro warunki zapowiadane ? Z rożnych prognoz wyglada dobrze... i zastanawiam się czy nie pojechać. Pytanie czy można pośmigać poza trasa, po prawej stronie Gąsienicowej (patrząc z góry, nie wiem jak się nazywa, to chyba grań Beskidu : )? Edytowane 16 Styczeń 2013 przez dembus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hra Napisano 16 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 16 Styczeń 2013 Wie ktoś jak tam na jutro warunki zapowiadane ? Z rożnych prognoz wyglada dobrze... i zastanawiam się czy nie pojechać. Pytanie czy można pośmigać poza trasa, po prawej stronie Gąsienicowej (patrząc z góry, nie wiem jak się nazywa, to chyba grań Beskidu : )? Smigac mozna, warunki sniegowe super a spotkany TPNowiec obiecal dyspense na jazde poza trasa do czwartku (poczatek sezonu, daja upomnienia). Jest maly minus, prawie nic nie widac. Dzisiaj widocznosc jako taka ponizej kotla gasienicowego, a na goryczkowej dopiero przy szalasie na dole. Wyzej widac na jakies 10-15m. pzdr. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 17 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2013 Dziś w Tatrach było tak... Za mną Kocioł Gąsienicowy, jak widać łatwo nie było, ale z Michałem Hra pojeździliśmy świetnie. Goryczkowa na koniec - też u góry piękne słońce, ale sam zjazd już na czuja. Widoczność dopiero od początku nartostrady. Narciarzy niewielu. 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hra Napisano 17 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 17 Styczeń 2013 No to na deser film z dzisiejszymi warunkami na Kasprowym (Gąsienicowa): Ciekawy układ chmur - zatrzymały się kilkanaście metrów poniżej szczytu Kasprowego, poniżej było mleko... 8 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Baartos Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Widzialem te warunki ale dopiero po15 z kamerki na Goryczkowa...cos powalajacego,a tu widze ze jeszcze na ponad Gasienica te chmury jakby nozem ucial!!!zadko takei cos sie zdarza... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BuenosAires Napisano 18 Styczeń 2013 Zgłoszenie Share Napisano 18 Styczeń 2013 Dziś w Tatrach było tak... [ATTACH=CONFIG]8497[/ATTACH] Za mną Kocioł Gąsienicowy, jak widać łatwo nie było, ale z Michałem Hra pojeździliśmy świetnie. Goryczkowa na koniec - też u góry piękne słońce, ale sam zjazd już na czuja. Widoczność dopiero od początku nartostrady. Narciarzy niewielu. Czad :laughing: pozwolisz, że nie pokażę swojego zdjęcia z górki Szczęśliwickiej :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 19 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 19 Styczeń 2013 (edytowane) Czemu, chętnie obejrzymy, jak się w Warszawie jeździ . BTW - wy macie power do nartowania w Tatrach - wczoraj właśnie dwóch kolegów z Warszawy nadawało dobry ton w jeździe poza trasami na Kasprowym. I znają teren lepiej ode mnie, i TPN-owców znają . Wczoraj warunki się mocno poprawiły, tzn, widoczność była dobra. Najechało mi się aż 50 km.Dzisiaj poprawka, mam nadzieję, że będzie podobnie. Edytowane 19 Styczeń 2013 przez Bończa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 20 Styczeń 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 20 Styczeń 2013 W Tatrach dzisiaj zaczął wiać halny. Wyciąg w Goryczkowej nie chodzi. W Gąsienicowej jeszcze próbują. Idzie zmiana pogody, ma padać.Charakterystyczny wał nad górami. 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
artix Napisano 5 Luty 2013 Zgłoszenie Share Napisano 5 Luty 2013 Jakies wiesci z tego tygodnia ? Pojawiam sie w tym pieknym mjejscu w sobote Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hra Napisano 23 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 23 Kwiecień 2013 warunki Kasprowy - koniec kwietnia 2013 Na Kasprowym nadal są fantastyczne warunki. Śnieg już trochę mokry, szczególnie pod koniec dnia, ale zabawa jest przednia. Krótki pogląd, jak to wyglądało kilka dni temu, jest tu: Śnieg dość szybko topnieje, ale jest go ciągle masa, więc wyżej w Tatrach pewnie będzie można śmigać jeszcze długo po weekendzie majowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bończa Napisano 24 Kwiecień 2013 Autor Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Dziś już na Kasprowym gorzej. Dodatnie temperatury w nocy nie pozwoliły na przygotowanie tras - tak myślę. A może brak ludzi i oszczędności? Nie wiem. Maszyny utrzymujące trasę (jedna właściwie) zaangażowana w przesuwanie śniegu, aby na trasie było go dość. Ale te niedostatki śniegu pojawiają się od patelni w dół. Kotły oba są w dobrej kondycji. Nartostrada przez Goryczkową przejezdna do dołu. Do weekendu majowego jest jazda. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Dziś już na Kasprowym gorzej... Z nieba mi spadłeś! :cheerful: Początkowo planowałem wypad 5 maja,ale patrząc na temperatury i znikający dość szybko śnieg,chyba jednak przyspieszę wyjazd.Może najbliższa niedziela?Tylko burzami straszą... :redface: Trza by skończyć sezon w jakimś pięknym miejscu. : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Plywak Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 niestety, ale prognozy na skionline nie napawają optymizmem jeśli chodzi o weekend majowy - Chopok, Kasprowy, Łomnica - ma być deszcz od 1go do 5go maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
johnny_narciarz Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Jakby tego było mało,to w najbliższą niedzielę (takie okienko) też ma lać i grzmieć... : :sorrow: Ale ja jestem hardkorem... :stupid: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Witam. Dzięki wspaniałemu zrządzeniu losu udało mi się spędzić dwa wspaniałe dni na nartach tj. 23-24.04.2013 na Kasprowym Wierchu. Jechałem do Zakopca trochę niepewny o warunki, ale na szczęście moje obawy okazały się niepotrzebne. Śniegu jest jeszcze kupa i można będzie spokojnie do 5.05.2013 pośmigać. Śnieg jest co prawda mokry, ale ja takowy uwielbiam. Ludzi brak, kilkunastu zapaleńców. Pogoda trafiła się wprost rewelacyjna. Lampa od rana. Spaliło mi pyszczek równo. Tu krótki filmik. Trochę bez ładu, ale chciałem jak najszybciej się podzielić wrażeniami, a dodam że wróciłem z Zakopanego o 18.00, więc proszę o wyrozumiałość. [video=youtube;7cNqu9stizk] Pozdrawiam i polecam jak kto tylko może, to jechać – warto!!!!! 9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
vrinx Napisano 24 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 24 Kwiecień 2013 Czy da się zjechać Goryczkowa na sam dol ? Jeśli tak to ile ten zjazd jeszcze wytrzyma? vrinx using nexus7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinn Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 No kolego ale żeś trafił z pogodą :wink: Pioter a nartrostrada z Goryczkowej do Kużnic czynna : Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piotr_67 Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 ......Pioter a nartrostrada z Goryczkowej do Kużnic czynna : Jeszcze czynna. Ja wczoraj jeszcze nią zjeżdżałem. Nie mniej przypominało to już w końcówce narty wodne:eek: Tak, że jeżeli chodzi o zjazd do Kuźnic to już końcówka. Również końcówka goryczkowej też zaczyna płynąć, szczególnie dojazd do wyciągu. Z tym, że ratraki cały czas zgarniają śnieg z wyższych partii. Ogólnie jak na końcówkę kwietnia to warunki są dobre. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
janek57 Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Jakby tego było mało,to w najbliższą niedzielę (takie okienko) też ma lać i grzmieć... : :sorrow: Ale ja jestem hardkorem... :stupid: Na weatheronline trochę inne prognozy:http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=12625&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=12650&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Opady sporadyczne a gorąco jak w środku lata. Już widać ,że ekstremalnie zimny marzec i początek kwietnia zostanie przez naturę odrobiony przez bardzo ciepłą drugą połowę kwietnia i śnieg znikł (znika) w zastraszającym tempie.Klimat zrobił się skrajnie zmienny. Strach coś przewidywać i prognozować bo mało z tego się sprawdza. Ja na rowerku . Narty:confused:: . Może już w listopadzie, który ostatnie kilka lat był bardzo ciepły to czas na mroźny i śnieżny listopad 2013. bardzo odległy termin. Zapaleńcom życzę wspaniałych wiosennych szusów. Pozdrawiam Janek 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Góral spod Skrzycznego Napisano 25 Kwiecień 2013 Zgłoszenie Share Napisano 25 Kwiecień 2013 Na weatheronline trochę inne prognozy:http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=12625&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1http://www.weatheronline.co.uk/weather/maps/city?LANG=en&CEL=C&SI=mph&CONT=euro&LAND=PL®ION=0001&WMO=12650&LEVEL=52&R=0&NOREGION=1 Opady sporadyczne a gorąco jak w środku lata. Już widać ,że ekstremalnie zimny marzec i początek kwietnia zostanie przez naturę odrobiony przez bardzo ciepłą drugą połowę kwietnia i śnieg znikł (znika) w zastraszającym tempie.Klimat zrobił się skrajnie zmienny. Strach coś przewidywać i prognozować bo mało z tego się sprawdza. Ja na rowerku . Narty:confused:: . Może już w listopadzie, który ostatnie kilka lat był bardzo ciepły to czas na mroźny i śnieżny listopad 2013. bardzo odległy termin. Zapaleńcom życzę wspaniałych wiosennych szusów. Pozdrawiam JanekCześć Janku, śnieg znika choć gbybym miał małe, lekkie nartki takie plastiki jak mają dzieci, które mógłbym wynieść na górę zjechałbym jeszcze z Golgoty. Jeszcze jest po czym: 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
hra Napisano 15 Luty 2014 Zgłoszenie Share Napisano 15 Luty 2014 warunki Kasprowy - luty 2014 Kontynuując nieco przygasły wątek - warunki na Kasprowym są obecnie całkiem OK. Ilość śniegu w kotle gąsienicowym (a w zasadzie na Beskidzie) można zobaczyć tutaj: www.youtube.com/watch?v=sWHO9vRfugk Kręcone w czwartek 13 lutego 2014 około południa. Puch znikł w czwartek po południu (deskarze zryli), od tego momentu pozostaje już tylko jazda po trasie (warunki super - twardo, szybko), albo po rozjeżdżonym jak kartoflisku Beskidzie (ale tylko po stronie kotła Gąsienicowego). Dalej na Beskidzie oraz bezpośrednio pod wyciągiem na Gąsienicowej sporo kamieni (narty dwa razy w serwisie po kilku dniach jazdy, ale co tam). Dalsze wyjścia w góry raczej ze szkodą dla sprzętu. Z kolei na Goryczkowej do czwartku było bardzo słabo, ale od czwartku już jest super. Zjazd do podstawy kotła możliwy bokami w puchu (dziś już pewnie całkiem rozjeżdzony), sama trasa uratrakowana, wyciąg rzecz jasna nie chodzi (od buli w dół trochę wystają miejscami kosówki). Nartrostrada bardzo dobrze przygotowana na sam dół (cała trasa + nartostrada uratrakowana). Korzystać, póki jest z czego, bo jak nie spadnie ze 20 cm to za kilka ciepłych dni Goryczkowa będzie przetarta (nawet, jak nie puszczą wyciągu, bo sporo osób zjeżdża na dół na nartach zamiast pudłem). Filmu z goryczkowej nie wrzucam, bo kręciliśmy w jakiejś hiper-rozdzielczości i się godzinami ładuje. Pzdr. 3 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi