slavvik Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 W połowie stycznia (12-19) wybieram się po raz pierwszy do Austrii, a dokładnie do Leogang. Wyruszam z Warszawy. Będę jedynym kierowcą, więc raczej wchodzi w grę nocleg po drodze. Stałych bywalców tamtych okolic proszę o poradę jak najlepiej tam dojechać. 1. Przez Niemcy czy Czechy? 2. Jeśli przez Czechy to: Znojmo, Mikulov czy Breclav? 3. Za Salzburgiem: przez Lofer czy Bischofshofen? 4. Jeśli przez Niemcy, to w jakich godzinach najlepiej przejechać Monachium? 5. Namiary na jakieś sprawdzone noclegi w Czechach lub Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
idealist Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Witaj, dwa razy byliśmy w Leogang i darzę ogromnym sentymentem to miejsce. Z Warszawy jechaliśmy przez Czechy, przez Mikulov, na końcu przez Lofer. My zawsze jeździmy bez noclegu, z Warszawy startujemy po 4 rano i wieczorem jesteśmy na miejscu. Kierowców zazwyczaj mamy co najmniej dwóch na pokładzie, ale w praktyce mój mąż nie oddaje nikomu sterów. Do tego twierdzi, że w ogóle nie jest zmęczony jazdą 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Cantabria Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 Byłam 3 razy, z tym że w Saalbach. Ostatnio jeździmy przez Znojmo i Bischofschofen, raz wybraliśmy się przez Niemcy i wyszło ok. 1,5 godziny "w plecy" w porównaniu z trasą przez Czechy. PS. Dobry wybór ze wszytkich austriackich ośrodków w których jak na razie byłam Skicircus przypadł mi do gustu najbardziej. Nie będziesz zawiedziony 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Bill Napisano 8 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 8 Grudzień 2012 mozna spoko dojechac bez noclegu, z Wawy jeden z blizszych a jednoczesnie fajny osrodek narciarski ze spora hustawka, i duza roznorodnoscia tras, dojazd proponuje przez Czechy na Ostrave, Mikulov, mozna przez Bischofschofen - lepiej przy trudnych warunkach pogodowych, ale przez Lofer jak najbardziej tez - piekne widoki. udanego szusowania. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
trialjumper Napisano 18 Grudzień 2012 Zgłoszenie Share Napisano 18 Grudzień 2012 (edytowane) Witaj, Zdecydowanie przez Czechy. Zaczynasz z Warszawy A2 na Poznań w Wiskitkach lecisz na "gierkówkę" (jest juz obwodnica Żyrardowa) i od Mszczonowa dalej na południe. Za Siewierzem skręcasz na A1 i lecisz do samej granicy (objazd Mszany jest juz czynny dla osobówek). Przy samej granicy możesz sie przespać (http://www.hotel-zamek.pl/?c=1#s=2/)> jak wyjedziesz z warszawy np. w piątek około 18:00 na 23:00 bedziesz na nocleg. Dalej raniutko sniadanko (wydają od 6:30) i wiśta wio. W czechach lecisz do Breclav i dalej odbijasz w prowo w strone austriackiej A5 (droga nr 7 i dalej 47). No i dalej przez St.Polten. Za Salzburgiem na Bischofshofen (zdecydowanie lepsza droga). Przez niemcy bym sie nie pchał - tylko raz udało mi sie mminąć Monachium bez korka (przed 8:00 rano więc musiałbyś giąć przez cała noc albo wyjechac w piatek i spac gdzies w Niemczech). jesli chodzi o sam Leogang zdecydowanie polecam - każdy znajdzie cos dla siebie. Edytowane 19 Grudzień 2012 przez trialjumper Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi