Narty - skionline.pl
Skocz do zawartości

Dojazd do Saalbach (Leogang)

slavvik

Rekomendowane odpowiedzi

W połowie stycznia (12-19) wybieram się po raz pierwszy do Austrii, a dokładnie do Leogang. Wyruszam z Warszawy.

Będę jedynym kierowcą, więc raczej wchodzi w grę nocleg po drodze.

Stałych bywalców tamtych okolic proszę o poradę jak najlepiej tam dojechać.

1. Przez Niemcy czy Czechy?

2. Jeśli przez Czechy to: Znojmo, Mikulov czy Breclav?

3. Za Salzburgiem: przez Lofer czy Bischofshofen?

4. Jeśli przez Niemcy, to w jakich godzinach najlepiej przejechać Monachium?

5. Namiary na jakieś sprawdzone noclegi w Czechach lub Niemczech.

Witaj,

dwa razy byliśmy w Leogang i darzę ogromnym sentymentem to miejsce. Z Warszawy jechaliśmy przez Czechy, przez Mikulov, na końcu przez Lofer. My zawsze jeździmy bez noclegu, z Warszawy startujemy po 4 rano i wieczorem jesteśmy na miejscu. Kierowców zazwyczaj mamy co najmniej dwóch na pokładzie, ale w praktyce mój mąż nie oddaje nikomu sterów. Do tego twierdzi, że w ogóle nie jest zmęczony jazdą ;)

• Like 1

Byłam 3 razy, z tym że w Saalbach. Ostatnio jeździmy przez Znojmo i Bischofschofen, raz wybraliśmy się przez Niemcy i wyszło ok. 1,5 godziny "w plecy" w porównaniu z trasą przez Czechy.

PS. Dobry wybór :) ze wszytkich austriackich ośrodków w których jak na razie byłam Skicircus przypadł mi do gustu najbardziej. Nie będziesz zawiedziony ;)

• Like 1

mozna spoko dojechac bez noclegu, z Wawy jeden z blizszych a jednoczesnie fajny osrodek narciarski ze spora hustawka, i duza roznorodnoscia tras,

dojazd proponuje przez Czechy na Ostrave, Mikulov, mozna przez Bischofschofen - lepiej przy trudnych warunkach pogodowych,

ale przez Lofer jak najbardziej tez - piekne widoki.

udanego szusowania.

• Like 1

• 2 weeks later...

Witaj,

Zdecydowanie przez Czechy. Zaczynasz z Warszawy A2 na Poznań w Wiskitkach lecisz na "gierkówkę" (jest juz obwodnica Żyrardowa) i od Mszczonowa dalej na południe. Za Siewierzem skręcasz na A1 i lecisz do samej granicy (objazd Mszany jest juz czynny dla osobówek).

Przy samej granicy możesz sie przespać (http://www.hotel-zamek.pl/?c=1#s=2/)> jak wyjedziesz z warszawy np. w piątek około 18:00 na 23:00 bedziesz na nocleg. Dalej raniutko sniadanko (wydają od 6:30) i wiśta wio. W czechach lecisz do Breclav i dalej odbijasz w prowo w strone austriackiej A5 (droga nr 7 i dalej 47). No i dalej przez St.Polten. Za Salzburgiem na Bischofshofen (zdecydowanie lepsza droga).

Przez niemcy bym sie nie pchał - tylko raz udało mi sie mminąć Monachium bez korka (przed 8:00 rano więc musiałbyś giąć przez cała noc albo wyjechac w piatek i spac gdzies w Niemczech).

jesli chodzi o sam Leogang zdecydowanie polecam - każdy znajdzie cos dla siebie.

Edytowane przez trialjumper